Güneydoğu Avrupa Kültür Bakanları Konseyi Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Güneydoğu Avrupa Kültür Bakanları Konseyi Toplantısı

İstanbul'da düzenlenen Güneydoğu Avrupa Kültür Bakanları Konseyi Toplantısı'nın yarınki oturumu, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

24.02.2016 11:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da düzenlenen Güneydoğu Avrupa Kültür Bakanları Konseyi Toplantısı'nın yarınki oturumu, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Güneydoğu Avrupa Kültür Bakanları Konseyi Toplantısı, 12 ülkenin katılımıyla İstanbul'da başladı.

Konsey üyesi ülkelerin uzmanlarının bugünkü toplantısının ardından, yarın "Bakanlar Konseyi" oturumu düzenlenecek.

Kültür ve Turizm Bakanı Ünal'ın ev sahipliği yapacağı oturuma, Arnavutluk Kültür Bakanı Mirela Kumbaro Furxhi, Bulgaristan Kültür Bakanı Vezhdi Rashidov, Bosna Hersek İçişleri Bakanı Adil Osmanovic, Yunanistan Kültür ve Spor Bakanı Aristeidis Nikolaos Dimitrios Baltas, Karadağ Kültür Bakanı Pavle Goranovic, Makedonya Kültür Bakanı Elizabeta Kançeska Milevska'nın yanı sıra UNESCO Kültürden Sorumlu Genel Direktör Yardımcısı Francesco Bandarin katılacak.

"Bakanlar Konseyi" oturumunun bu yılki teması "Güneydoğu Avrupa Ülkeleri (GDAÜ) bölgesinde kültür mirasının korunması ve sürdürülebilir yönetimi, kültür alanında bölgesel iş birliğini güçlendirmek için öncelikler, zorluklar ve fırsatlar" olarak belirlendi.

Kültür varlıklarının sayısı ve niteliği itibarıyla önemli zenginliğe sahip Güneydoğu Avrupa coğrafyası için önem taşıyan toplantının sonunda, sonuç bildirgesi açıklanacak.

Güneydoğu Avrupa Kültür Bakanları Konseyi

Güneydoğu Avrupa Ülkeleri Kültür Bakanları Konseyi, GDAÜ İş Birliği Süreci kapsamında bölge ülkeleri arasında kültürel alışveriş ve diyalog tesis edilmesi, kültür alanında iş birliğinin artırılması ve güçlendirilmesi amacıyla kuruldu.

Üst düzey politik karar alma mercilerinin oluşturduğu bir forum olan konsey, 2005'te kuruldu.

Konsey, Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Makedonya, Moldova, Karadağ, Romanya, Sırbistan, Slovenya, Yunanistan ve Türkiye'den oluşuyor. Avrupa Birliği, Avrupa Konseyi, UNESCO da resmi gözlemci statüsünde konseyde görev yapıyor.

Üye ülkeler arasında alfabetik sırayla devam eden dönem başkanlığını Türkiye bu yıl Arnavutluk'a devredecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Güneydoğu Avrupa Kültür Bakanları Konseyi Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement