Güneydoğu'da İlk Ders Zili Heyecanı - Son Dakika
Güncel

Güneydoğu'da İlk Ders Zili Heyecanı

Diyarbakır, Mardin ve Siirt'te 2017-2018 eğitim öğretim yılı törenlerle başladı.

18.09.2017 15:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır, Mardin ve Siirt'te 2017-2018 eğitim öğretim yılı törenlerle başladı.

Diyarbakır'da Yenişehir İlkokulu'nda düzenlenen törene katılan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, İl Jandarma Komutanı Tuğgenaral Ali Demir, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Arslan'ı öğrenciler okul bahçesinde çiçeklerle karşıladı.

Törende öğrenciler tarafından şiirler okundu, şarkılar seslendirildi, halk dansları gösterisi yapıldı.

Vali Güzeloğlu, törende yaptığı konuşmada yeni öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.

Diyarbakır'da 440 bin öğrencinin bin 631 okuldaki 13 bin 927 derslikte yaklaşık 19 bine aşkın öğretmenle eğitime başladığını dile getiren Güzeloğlu, "Nereden gelirse gelsin, hain her türlü emel ve terör karşısında milletini ve devletini koruyan, sonuna kadar savunan bir tavra sahip bireyler yetiştirmek istiyoruz. Bu doğrultuda okullarımızda bu değerleri aşılayacak, aktaracak ve zenginleştirecek ilim, irfan ve sevgi ortamlarının olmasını bekliyoruz." diye konuştu.

Büyük bir millet olarak geleceğe kararlı ve emin adımlarla yapılan yürüyüşte eğitimi en öncelikli hedef olarak gördüklerine işaret eden Güzeloğlu, çocukların huzurlu bir eğitim alması için bütün okullarda irtibat görevlilerinin bulunduğunu aktardı.

Güzeloğlu, bu görevlilerin okul servislerinden başlayarak, huzur ve güven içerisinde eğitimin sağlanmasından doğrudan sorumlu olduğunu kaydetti.

Törenin ardından Vali Güzeloğlu ve beraberindekiler sınıfları gezerek, öğrencilerle görüştü.

Güneydoğu\'da İlk Ders Zili Heyecanı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Güneydoğu'da İlk Ders Zili Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement