Güneydoğu'da İlk Ders Zili Heyecanı - Son Dakika
Güncel

Güneydoğu'da İlk Ders Zili Heyecanı

Diyarbakır, Mardin, Şırnak ve Batman'da 2018-2019 eğitim-öğretim yılı törenlerle başladı.

17.09.2018 14:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır, Mardin, Şırnak ve Batman'da 2018-2019 eğitim-öğretim yılı törenlerle başladı.

Diyarbakır'da merkez Yenişehir ilçesindeki Anıt Park'ta düzenlenen ilk törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Merkez Kayapınar ilçesindeki Hantepe Eğitim Şehitleri İlkokulunda devam eden törene Vali Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Oya Eronat ve Ebubekir Bal, Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan ve İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan katıldı.

Öğrenciler törende şiir okudu, koro halinde şarkılar seslendirdi, halk oyunları gösterisi sundu.

Vali Güzeloğlu, törende yaptığı konuşmada, ilde bin 725 okul, 14 bin 486 derslikte, 52 bin 44'ü okul öncesi, 150 bin 876'sı ilkokul toplam 461 bin 21 öğrencinin okulla buluştuğunu söyledi.

İl nüfusunun yüzde 30'unu ifade eden bu sayının aynı zamanda Diyarbakır ile Türkiye'nin de gücü ve zenginliği olduğuna işaret eden Güzeloğlu, şunları dile getirdi:

"Biz inanıyoruz ki her bir çocuk bir dünyadır. Geleceğimizi daha güzel yarınlara taşıyacak, ilimiz ve ülkemizi kalkındıracak, milli ve manevi değerlerden başlayarak uluslararası bir kimliği temsil edecek donanıma ulaşacak bir zenginliktir. Son 16 yılda Türkiye eğitimde Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bir büyük değişim ve dönüşüm yaşamıştır. Fiziksel alt yapılardan teknolojik kullanımına her alanda çok büyük mesafeler alınmış ve okul merkezli bir eğitim, öğrenci merkezli bir yönetim anlayışına ulaşılmıştır. Bu eğitim-öğretim yılında da önemli çalışmalar olacak. Öncelikle okulu güvenli okul haline getirmek, sadece okul sınırlarıyla değil, okulu çevresiyle bir bütün olarak ele almak eğitim ve öğretimi olumsuz etkileyen bütün olumsuzluklardan okulu arındırmak, öğrenci ve öğretmenimizi sağlıklı bir eğitim ortamında buluşturmak temel önceliğimiz."

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan'ın da konuşmasının ardından Vali Güzeloğlu sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti, onlara hediye verdi.

Mardin

Mardin'de 13 Mart İlkokulunda düzenlenen törende, öğretmen ve öğrenciler şiirler okudu, halk oyunları gösterisi sundu. Okula yeni başlayan öğrencilere çeşitli hediyeler, ebeveynlere de kitap hediye edildi.

Mardin Valisi Mustafa Yaman, okullardaki birçok eksikliğin giderildiğini belirterek, 250 bin öğrenciyle başarılı bir eğitim-öğretim yılı geçirmeyi arzu ettiklerini söyledi.

Sadece Valilik olarak değil Mardin Büyükşehir Belediyesi olarak da eğitime ciddi katkı sağladıklarını dile getiren Yaman, "Cumhurbaşkanımız önderliğinde hükümetimiz ve devletimiz en fazla bütçeyi eğitim ve öğretime ayırmış vaziyette. Ayrıca hem ilimizde hem de diğer illerde hayırsever vatandaşlarımız da eğitim- öğretime destek sunuyor. Bunlar devam edecek inşallah." diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı da ildeki bin 500 okulda, 13 bin öğretmen ve 250 bine yakın öğrencinin sorunsuz şekilde eğitim- öğretime başladığını belirtti.

Törenin ardından Vali Yaman ve beraberindekiler sınıfları dolaşarak öğrenci ve öğretmenlerle sohbet etti.

Törene, Artuklu Kaymakamı Şakir Önen Öztürk, İl Müftüsü İsmail Çiçek, öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı.

Şırnak

Şırnak'ta Yeşilyurt Mahallesi'ndeki Mehmet Emin Acar İlkokulunda düzenlenen törende öğretmen ve öğrenciler şiir okudu, müzik dinletisi sunuldu.

İlkokul öğrencileri, okula yeni başlayan anasınıfı öğrencilerine gül takdim ederek, "Hoş geldiniz" dedi.

Vali Mehmet Aktaş, törendeki konuşmasında, ilde 650 okulda 200 bin öğrencinin ders başı yapacağını ifade ederek, şu değerlendirmede bulundu:

"Devletimiz kaynakların en büyüğünü eğitime harcıyor. Ülke genelinde olduğu gibi Şırnak'ta da eğitim kalitemizin daha da iyi noktalara gelmesi için maddi ve manevi tüm imkanlarımızı seferber ettik, etmeye de devam edeceğiz.Büyük bir eğitim ordusuyla yaklaşık 8 bin öğretmen ile ülkemiz genelinde olduğu gibi Şırnak'ta da başarılı bir eğitim dönemini başlatıyoruz."

İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz'ın da bir konuşma yaptığı törene Şırnak Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Abdulaziz Hatip, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Selçuk Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy ile öğrenciler ve veliler katıldı.

Batman

Batman'daki tören, yapımı bu yıl tamamlanan ve eğitim-öğretime açılan Petrol Mahallesi'ndeki 20 derslikli Fernas Ortaokulunda düzenlendi.

Şiirlerin okunduğu, öğrenciler halk oyunları gösterisi sunduğu törende bir konuşma yapan Vali Ahmet Deniz, okulun yapımını üstlenen merhum iş adamı Necat Nasıroğlu'nu rahmetle andıklarını belirtti.

Türkiye'nin son 10-15 yılda fiziki mekan bakımından çok büyük mesafe katettiğini belirten Deniz, şunları kaydetti:

"Sadece Batman'da 5 bin 750 dersliğimiz var. Bunun yaklaşık 4 bini yeni derslik. Şu anda devam eden bin 160 derslik var. Batman olarak tekli öğretime geçecek, ülkedeki nadir illerden biriyiz. Okul öncesi eğitimde Türkiye'nin en son illeri arasındayken iki yıllık güzel bir çalışma ile şu an Türkiye'nin ilk 10 vilayeti arasındayız."

Konuşmaların ardından Vali Deniz ve beraberindekiler okulun açılış kurdelesini kesti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Güneydoğu'da İlk Ders Zili Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Denizli'nin Tavas ilçesinde yeni bir kaza meydana geldi
    01:40 Denizli'nin Tavas ilçesinde yeni bir kaza meydana geldi

    Denizli'nin Tavas ilçesinde 10 gün önce 3 kişinin öldüğü kaza bölgesinde, bugün yeni bir kaza meydana geldi. Otomobil ile kamyonetin çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Kaza; Tavas ilçesi Güzelköy Mahallesi Dümberek mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; 19 gün önce 4 ölümlü bir kazananın yaşandığı aynı mevkide karşı yönlerden gelen kamyonet ile otomobil çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle kamyonet yola devrilirken, otomobil ise yol kenarındaki yağmur suyu tahliye kanalını da aşarak tarlaya savruldu. Kazada, kamyonet sürücüsü İ.H.M. ile otomobilde bulunan Hakan İ. ve Levent C. yaralandı. Karahisar ve Tavas itfaiye ekipleri tarafından sıkıştıkları araçlardan kurtarılan yaralılar, sağlık ekiplerine teslim edildi. Ambulanslarla hastaneye sevk edilen yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Aynı bölgede 9 Nisan tarihinde meydana gelen kazada, Mehmet Fışkınlı (50) yönetimindeki 20 B 4012 plakalı otomobil ile Yusuf Yusmak (16) idaresindeki plakasız motosiklet ile çarpışmıştı. Kazada motosiklet sürücüsü Yusuf Yusmak ile motosiklette yolcu konumundaki Yavuz Yumaç (14) ve otomobil sürücüsü Mehmet Fışkınlı yaşamını yitirmişti.

  • Hatay'da aranan şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi
    01:29 Hatay'da aranan şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde hırsızlık suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasıyla aranan M.S., polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. M.S., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • İskenderun'da Yağma ve Kasten Yaralama Şüphelisi Tutuklandı
    01:28 İskenderun'da Yağma ve Kasten Yaralama Şüphelisi Tutuklandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen yağma ve kasten yaralama olayının şüphelisi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanan şüpheli üzerinden bir adet pasaport, müştekiye ait kimlik ve 700 TL nakit para ele geçirildi.

  • Hatay'da 150 bin TL değerinde ikinci el malzeme çalan 2 şüpheli yakalandı
    01:27 Hatay'da 150 bin TL değerinde ikinci el malzeme çalan 2 şüpheli yakalandı

    Hatay Emniyet Müdürlüğü, Dörtyol ilçesinde bir iş yerinden çalınan 150 bin TL değerindeki ikinci el malzemelerin şüphelilerini yakaladı. Şüpheliler, adli işlemlerin ardından serbest bırakıldı.

  • Hatay'da 23 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı
    01:27 Hatay'da 23 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde 23 yıl 9 ay 20 gün hapis cezasıyla aranan şahıs, Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanarak cezaevine gönderildi. H.E.D. isimli şahıs, hırsızlık suçundan aranıyordu ve gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.

  • İskenderun'da Ev ve Motosiklet Hırsızlığı Şüphelileri Yakalandı
    01:26 İskenderun'da Ev ve Motosiklet Hırsızlığı Şüphelileri Yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen evden hırsızlık ve motosiklet hırsızlığı olaylarının şüphelileri, emniyet güçleri tarafından yakalandı. İskenderun'da yaşanan 3 ayrı evden hırsızlık olayının şüphelisi A.S.Ç. tutuklanırken, bir motosiklet hırsızlığı olayının şüphelisi İ.T. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi
    01:24 Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı
    01:23 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'de meydana gelen trafik kazasında, B.G. idaresindeki ticari taksi ile H.A'nın kullandığı ambulans çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık çalışanları P.D. ve Ü.A. yaralandı. Yaralılar, hastaneye kaldırıldı.

  • Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu
    01:20 Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu

    Ankara'nın Etimesgut ilçesinde seyir halindeyken alevlere teslim olan araç kullanılamaz hale geldi. Etimesgut ilçesi Topçu mahallesinde seyir halinde olan bir araç yanmaya başladı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürülen araç kullanılamaz hale geldi. Olayda yaralanan olmadı.

  • MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300
    01:10 MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300

    MediaTek, yüzde 10 daha güçlü olduğu iddia edilen Dimensity 6300 işlemcisini duyurdu. İki adet 2.4 GHz hızında ARM Cortex-A76 ve altı adet 2.0 GHz hızında ARM Cortex-A55 çekirdeklerinden oluşan işlemci, 108 Megapiksel sensörü ve 16 Megapiksel çözünürlüğünde iki sensörü destekliyor. Ayrıca 5G, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.2 ve GPS bağlantıyı destekliyor.

  • Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı
    01:09 Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı

    Tesla, Cybertruck modellerinde yaşanan hızlandırıcı pedalın sıkışma sorunu nedeniyle tüm araçları geri çağırdı. Tasarım hatasının sebep olduğu sorun, şirket tarafından giderilecek ve üretimde değişiklik yapılacak.


Advertisement