Güneydoğu'da Kültür Sanat - Son Dakika
Kültür Sanat

Güneydoğu'da Kültür Sanat

İstanbul Baba Sahne'nin "Bir Baba Hamlet" oyunu Gaziantepli sanatseverlerin beğenisine sunulurken, Şanlıurfa ise bu hafta 4 tiyatro oyunu ile bir konsere ev sahipliği yapacak.

29.11.2018 14:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Baba Sahne'nin "Bir Baba Hamlet" oyunu Gaziantepli sanatseverlerin beğenisine sunulurken, Şanlıurfa ise bu hafta 4 tiyatro oyunu ile bir konsere ev sahipliği yapacak.

Gaziantep'te, Sebastian Seidel'in yazdığı, Yücel Erten'in Türkçe'ye uyarladığı, Emrah Eren'in yönettiği oyunda Şevket Çoruh ve Murat Akkoyunlu rol alıyor.

Absürt bir komedi olan oyunun konusu ise şöyle:

"Biri, oyunculuk için istediği ortamı bulamadığı anlaşılan Shakespeare uzmanı gibi davranan yarım porsiyon aktör, diğeri de şarkı söyleme hevesiyle sürekli müzikallerden dem vuran bir şaşkın. Eli yüzü düzgün, başı sonu belli, dört başı mamur, babalar gibi bir Hamlet düşlerlerken, ortaya çıkan kepazelik 'Bir Baba Hamlet'e dönüşür."

Oyun, 3 Aralık Pazartesi günü saat 20.00'de Onat Kutlar Sahnesi'nde izlenebilecek.

Betül Arım'ın yazıp oynadığı, Ahmet Ayaz Yılmaz'ın yönettiği "Dışarda Hiçbir Şey Var" adlı oyun da sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

İnsanın kendi değerini bilmesi üzerinde durulan oyunun konusu şu şekilde:

"Hepimizin tek ve biricik olduğunu, bize armağan ve emanet edilen bu muhteşem varlığın farkına varmamızı, kendimize verebileceğimiz en büyük armağanın kendimizi bilmek, tanımak ve var etmek olduğunu, bilinçaltımızın bizi nasıl yönettiğini, anda ve sevgide kalmanın yaşamımızı nasıl değiştirdiğini, hastalıkları nasıl yenebileceğimizi, daha pek çok şeyi kendi yaşamından örnekler, hikayeler ve şiirlerle eğlenceli bir dille anlatıp, 'dostumuz da düşmanımız da biziz, bizi bizden başka engelleyen yok, hayatla kavga etmek yerine onunla şarkı söyleyip dans edebiliriz, seçim sizin' der ve şarkıya başlar."

Oyun, 5 Aralık Çarşamba günü saat 20.00'de Onat Kutlar Sahnesi'nde izlenebilecek.

Televizyon programlarından Güldür Güldür Show ekibi de birbirinden komik skeçlerini Gaziantep'te sahneleyecek.

Aileden aşka, şöhretten teknolojiye, futboldan arkadaşlığa, birçok konuyu kendi mizah anlayışları, farklı yaklaşımları ve çözümleriyle sergiliyor.

Show 1-2 Aralık günlerinde saat 20.00'de GAÜN Mavera Kongre ve Sanat Merkezi'nde izlenebilecek.

Konser

Türk pop müziğinin sevilen seslerinden Mabel Matiz, şarkılarını Gaziantepli hayranları için seslendirecek.

Mabel Matiz, 30 Kasım Cuma günü saat 20,30'da Mavera Kongre ve Sanat Merkezi'nde sahneye çıkacak.

Şanlıurfa

Şanlıurfa da bu hafta 4 tiyatro oyunu ile bir konsere ev sahipliği yapacak.

Tiyatro ve sinema sanatçısı Ayşen Gruda, "Deli kadın" oyunuyla 56'ncı sanat yılında Şanlıurfalı sevenlerinin karşısına çıkacak.

Mehmet Akif İnan Konferans Salonu'nda 30 Kasım Cuma günü saat 20.00'de sahne alacak Gruda, okul yıllarından oyunculuk anılarına kadar yaşamından birçok kesiti oyunla anlatacak.

Ayşen Gruda, Türk sinemasının unutulmaz isimleri Adile Naşit, Tarık Akan ve "çocukluk arkadaşım" dediği Kemal Sunal ile yaşadığı diyalogları ve komik olayları yaklaşık 2 saat sürecek oyununda izleyicilerle paylaşacak.

Haliliye Belediyesi tarafından organize edilen ve solistliğini İsmail Hakkı Karaca'nın yaptığı Türk sanat müziği konseri, 30 Kasım Cuma günü saat 20.00'de Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenecek.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 1 Aralık Cumartesi günü saat 13.00'te Orhan Kemal'in yazdığı "72'nci Koğuş" adlı tiyatro oyununu çocuklar için, aynı günde ve yerde saat 20.00'de de aynı oyunu yetişkinler için sahneleyecek.

Başrolünü Haldun Dormen'in oynadığı Moliere'in ölümsüz eseri "Kibarlık Budalası", 9'uncu yılında seyirciyle buluşmaya devam ediyor. Hakan Altıner'in sahneye koyduğu oyunun koreografisi Mikel N. Vidhi, kostüm tasarımı Türkan Kafadar, dekor tasarımı Gizem Gürsel ile Sedef Kermen, ışık tasarımı ise Cengiz Özdemir'e ait.

Göksel Kortay, Hakan Altıner, Damla Cercişoğlu, Barış Kıralioğlu, Caner Tör, Reyhan Aydınsel ve Işık Selin Kuyumcu'nun da rol aldığı oyun, tiyatro ile barok müziğin tanınmış bestecilerini bir araya getiriyor. Mehmet Akif İnan Konferans Salonu'nda 4 Aralık Salı günü saat 20.00'de sanatseverlerle buluşacak oyunda, 17'nci yüzyılda Fransa'da cahil, saf ama çok zengin bir adam olan mösyö Jourdain'in asilzade olmak için yaptığı girişimler anlatılıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Güneydoğu'da Kültür Sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Güroymak'ta Çocuklar İçin Sinema Etkinliği Düzenlendi
    21:54 Güroymak'ta Çocuklar İçin Sinema Etkinliği Düzenlendi

    Bitlis'in Güroymak ilçesinde, Kaymakamlık tarafından başlatılan proje kapsamında Kaleli Köyü ve Köşk mezrasında yaşayan çocuklar için sinema etkinliği düzenlendi. Ahmet Mücteba Albayrak Bilgi Evi'ne getirilen çocuklar, yeni açılan sinema salonunda film izledi. Etkinlikle çocukların kültür ve sanatla buluşması hedeflendi.

  • Bingöl'de Hesarek Kayak Merkezi, turizm koruma ve gelişim bölgesi ilan edildi
    21:47 Bingöl'de Hesarek Kayak Merkezi, turizm koruma ve gelişim bölgesi ilan edildi

    Bingöl'de kış turizminin gözde tesislerinden biri olan Hesarek Kayak Merkezi, Cumhurbaşkanı kararı ile Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi ilan edildi. Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, bu kararın Bingöl'ün cazibe merkezi haline gelmesini sağlayacağını belirtti.

  • Van Kalesi'ndeki Süleyman Han Camisi restorasyon sonrası ibadete açıldı
    21:19 Van Kalesi'ndeki Süleyman Han Camisi restorasyon sonrası ibadete açıldı

    Van Kalesi'nin zirvesinde bulunan Süleyman Han Camisi, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından ibadete açıldı. Van Valisi Ozan Balcı, caminin açılışında yaptığı konuşmada, Van'ın imarı ve inşası konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını belirtti ve Van Kalesi'nin restorasyonunun tamamlanmasıyla birlikte Van'ın kültür, turizm ve ekonomisine büyük katkı sağlanacağını ifade etti.

  • Devrim Erbil'in Inspirations adlı sergisi sanatseverlerle buluştu
    21:18 Devrim Erbil'in Inspirations adlı sergisi sanatseverlerle buluştu

    Devlet sanatçısı Devrim Erbil'in 60. yılını kutlamak amacıyla düzenlenen Inspirations adlı karma sergi, İstanbul Sinema Müzesi'nde açıldı. Sergide, Erbil'in daha önce sergilenmemiş eserlerinin yanı sıra farklı sanatçıların da eserleri yer alıyor. Erbil, sergiyle birlikte sanat hayatının 60. yılını geride bıraktığını belirterek, sanata ve sanatın içinde olmaya doyamadığını ifade etti. Sergi, 30 Haziran'a kadar ziyaret edilebilecek.

  • Müjde Ar'a Münih Türk Film Günlerinde 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü'
    21:10 Müjde Ar'a Münih Türk Film Günlerinde 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü'

    Münih'te düzenlenen 35. Münih Türk Film Günlerinde Yeşilçam'ın usta oyuncusu Müjde Ar'a 50. Sanat Yılı dolayısıyla 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü' verildi. Müjde Ar ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada kadınları desteklemeye adadığı hayatını anlattı ve kendisine verilen ödülün iki sahibi olduğunu belirtti. Ayrıca, Müjde Ar'ın Şener Şen ile başrolleri paylaştığı 'Şalvar Davası' adlı film restore edilerek festivalde gösterildi.

  • Diyarbakır'da Turizm Haftası etkinliklerinde baba-kız müzik dinletisi
    20:33 Diyarbakır'da Turizm Haftası etkinliklerinde baba-kız müzik dinletisi

    Diyarbakır'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında, Mardin'in Nusaybin ilçesinden gelen Ferhat Badur ve kızı Yağmur tarafından keman ve klarnet dinletisi sunuldu. Etkinliğe Vali Yardımcısı İlyas Öztürk, Çınar Kaymakamı Muhammed Fatih Günlü ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Sebahattin Genç de katıldı. Baba Badur, kızıyla aynı sahneyi paylaşmanın gururunu yaşadığını belirtirken, kızı Yağmur ise hem konservatuvara hazırlandığını hem de keman eğitimi verdiğini söyledi.


Advertisement