Güneydoğu'da Kültür Sanat - Son Dakika
Yerel

Güneydoğu'da Kültür Sanat

Diyarbakır Devlet Tiyatrosu (ddt), 'Görünmeyen' Adlı Oyununu Seyircisiyle Buluşturmaya Devam Ediyor

06.01.2011 10:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Devlet Tiyatrosu (DDT), 'Görünmeyen' adlı oyununu seyircisiyle buluşturmaya devam ediyor.

Craig Wright'ın yazdığı, Özden Gököz'ün çevirdiği, Harun Özer'in yönettiği, belirsiz bir dünyada aklın ve inancın sorgulandığı 'Görünmeyen' oyununda Hakan Şahin, Ali Çiçek ve Murat Bölük'ün rol alıyor. Dekoru Aytuğ Dereli'ye, kostümü Günnur Orhan'a, ışığı İzzetin Biçer'e ait oyun, bu akşam, yarın ve 8 Ocakta Orhan Asena Sahnesi'nde seyirciyle buluşacak.

DDT, küçük seyircileri için de Habib Bektaş'ın yazdığı, Özlem Gür'ün yönettiği, reji yardımcılığını Şivan Binici ve Gülhabar Bozkurt'un yaptığı, dekor ve kostümü Melih Karakurt, ışığı İzettin Biçer'e ait, Ercan Kılıçarslan, Zehra Takmaz, Okan Koç, Çetin Karakul, Sebahat Kızılkaya, Faruk Acar ve Şivan Binici'nin rol aldığı 'Titil ile Bibil'i 9 ve 10 Ocakta sahneleyecek.

DDT, ayrıca turne çalışması kapsamında 'Hacıyatmaz'ı, 7 Ocakta Şırnak'ta, 25 Ocakta Mardin'de, 26 Ocakta Midyat'ta tiyatroseverlerin beğenisine sunacak.

- 'ABİDİN DİNO MARDİN'DE'-

Mardin'de, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi Dilek Sabancı Sanat Galerisi'nde açılan 'Abidin Dino Mardin'de' adlı sergi devam ediyor.

Güzin Dino, Ferit Edgü ve Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi koleksiyonlarından seçilen, sanatçının 1930-1990 yıllarına ait 255 eserinin yer aldığı sergide, Dino'nun vefatından sonra gün ışığına çıkarılan 'Lazlar' serisi de ilk kez ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor. Abidin Dino'nun oto portreleri, eller ve yörükler serilerinden örnekler, Roma Olimpiyatları çizimleri ve 1966 Dünya Futbol Şampiyonası için çektiği 'Goal!' filmi için hazırladığı resimli taslaklar, 1968 Paris öğrenci olaylarını belgelediği resimler, Yaşar Kemal'in 'Deniz Küstü' adlı romanı için hazırladığı illüstrasyonlar ve hastalık dönemlerini karikatürize ettiği 'Acının Resimleri', 'Ak la Ka ra' serisine ait tuvallerle çiçek resimleri, serginin dikkati çeken eserleri arasında yer alıyor.

Sergi, 1 yıl süreyle açık kalacak.

(MRL-EK-ÜNS) - DİYARBAKIR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Güneydoğu'da Kültür Sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement