Güneydoğu'da Kültür-sanat - Son Dakika
Yerel

Güneydoğu'da Kültür-sanat

"Diyarbakır 3.Kitap Fuarı"na ev sahipliği yapacak.

17.05.2012 13:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır, 22-27 Mayıs tarihleri arasında

"Diyarbakır 3. Kitap Fuarı"na ev sahipliği yapacak. Fuarda edebiyat severler çok sayıda etkinliği izleme şansı bulacak.

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ ile Türkiye Yayıncılar Birliği'nin işbirliğiyle düzenlenen "Diyarbakır 3. Kitap Fuarı" bir hafta süreyle kentte edebiyat rüzgarı estirecek.

TÜYAP Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek fuara, yaklaşık 100 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu konuk olacak. Bu yıl üçüncü kez düzenlenecek fuarda, aralarında Can Dündar, Murathan Mungan, Ayşe Kulin, Bejan Matur, Cezmi Ersöz, Mıgırdiç Margosyan, Müge İplikçi, Mümtazer Türköne, Nasuh Mahruki, Occo Mahabad, Sebastian de Courtois, Şeyhmus Diken, Vehbi Vakkasoğlu, Yavuz Bahadıroğlu, Fawaz Husen'inin de bulunduğu 300 yazar, okurlarıyla buluşma imkanı bulacak.

-Zengin etkinlik programı-

Fuarda edebiyat severler, "Beş Büyük Tarihi Kavşakta Kürtler ve Türkler",

"İmgeler", "Geçmişte, Şimdi ve Gelecekte Kürtçede Çeviri Hareketi",

"Edebiyat Dilinde Ulusal Sadakat ve Roman Yazarının Durumu", "Ödüllü Bir Gençlik Romanı: 'Yalancı Şahit", "Yazımın Rengi", "Dinsel Düşüncede Farklı Bakışlar", "Şiirle-", "Dil ve Vatanseverlik İlişkisi", "Kendi Everest'inize Tırmanın", "Doğu Öyküleri, Doğu'yu Ne Kadar Anlatıyor-", "Kader Kuyusu Macarcada", "Şiir ve Politika", "Yitirdiğimiz Mimari Miras: Anadolu'daki Kilise ve Manastırlar", "Masal Anaları", "Piraye: İstanbul'dan Diyarbakır'a Bir Aşk ve Töre Hikayesi", "Masumlarda Gelenek ve Gelecek Arasındaki Gerilim",

"Çocuklar ve Canavarları", "Bir Dersim Hikayesi", "Süryaniler Bir Kitabın Serüveni", "Üniversitelerde Kürdoloji Bölümleri", "Kadın ve Dil Sorunları",

"Memleket Garlari", "Edebiyatla Alınan Yollar", "Kızıl Pençe Karabekir'in Gözüyle Yakın Tarihimiz" konulu konferans, söyleşi, panel, şiir dinletisi gibi 40 etkinliği izleme olanağı bulacak.

- Sabahattin Ali sergisi-

Fuarda ayrıca Sabahattin Ali "Bir Fotoğraf Camı Sergisi" izlenime sunulacak. Sabahattin Ali'nin yaşam öyküsünün fotoğraflarla anlatıldığı sergi, yazarın ailesi, çocukluğu, gençliği, Almanya'da yaşadığı yıllar, öğretmenlik, askerlik, evlilik ve babalık dönemleri gibi başlıklı bölümlerden oluşuyor.

Küratörlüğünü Osman Köker'in yaptığı "Eski Diyarbakır'da Kültürel Çeşitlilik" konulu sergi de fuar kapsamında açılacak. Sergide 20. yüzyıl başlarında Diyarbakır'daki çok kültürlü yaşam, 200 fotoğraf aracılığıyla anlatılıyor.

Diyarbakır 3. Eğitim Fuarı ile eş zamanlı olarak düzenlenen ve girişin ücretsiz olduğu fuar, 22-27 Mayıs 2012 tarihleri arasında 10.30-19.30 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

-"Seyreyle Ara Güler Mardin'de'-

Mardin'de ise Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi Dilek Sabancı Sanat Galerisi'nde açılan, küratörlüğünü fotoğraf tarihçisi Engin Özendes'in üstlendiği

"Seyreyle Ara Güler Mardin'de" sergisi devam ediyor. Usta fotoğrafçı Ara Güler'in sergide yer alan fotoğrafları, "Tanımak ve Anlamak" ile "Yüz Yüze" başlıklı iki bölüm halinde sergileniyor. 114 eserin yer aldığı sergi, yıl sonuna kadar açık kalacak.

- DİYARBAKIR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Güneydoğu'da Kültür-sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement