Güneydoğu'da Polis Teşkilatı'nın 173'üncü Yıl Dönümü Kutlamaları - Son Dakika
Güncel

Güneydoğu'da Polis Teşkilatı'nın 173'üncü Yıl Dönümü Kutlamaları

Güneydoğu’da Polis Teşkilatı’nın 173’üncü yıl dönümü, tören ve etkinliklerle kutlandı.

10.04.2018 14:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güneydoğu'da Polis Teşkilatı'nın 173'üncü yıl dönümü, tören ve etkinliklerle kutlandı.

Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şırnak ve Batman'da, Polis Teşkilatı'nın 173'üncü yıl dönümü nedeniyle tören ve etkinlikler düzenlendi.

Diyarbakır

Diyarbakır'da valilik karşısında bulunan Anıt Park'ta Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreni düzenlendi. Törene, Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, emniyet müdür yardımcıları, şube müdürleri, polis memurları, şehit aileleri ve gaziler katıldı. Çelenk sunma ile başlayan tören daha sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Emniyet Müdürü Yardımcısı Mehmet Canbar, teşkilatın devletin şefkatli eli olduğunu, vicdan, merhamet ve adaletten ayrılmadan milletle el ele vererek gönülden gönüle köprüler kurduğunu söyledi. Canbar, "Türkiye Cumhuriyetimizin bekasına, vatanımızın bütünlüğüne, milletimizin birlik ve beraberliğine kasteden hainlere ve şer odaklarına karşı en kutsal varlığı olan canını dahi feda etmekten kaçınmayarak mücadelesini devam ettiren bizler, bundan sonra da devletimizin bekası milletimizin huzur ve güvenliği için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Mardin

Mardin'de, valilik bahçesinde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreni düzenlendi. Törene, Vali Vekili Bahattin Çelik, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Altan Er, Emniyet Müdürü Hasan Onar, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hüsnü Bengin Efetürk, AK Parti İl Başkanı Nihat Eri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Burada Atatürk Anıtı'na çelenk sunulup, saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Daha sonra ise, motosikletli polis ekipleri, 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı'nda gösteri yaptı. Ekibin nefes kesen Türk bayraklı gösterisi, vatandaşlar tarafından dakikalarca alkışlandı. Özel eğitimli köpeklerin gösterisi ise çocukların ilgi odağı haline geldi. Etkinlikte renkli görüntüler oluştu.

Mardin'in polis ve jandarmanın başarılı çalışmaları sonucu huzurun kenti olduğunu ifade eden Emniyet Müdürü Hasan Onar, "Kutlamalarımıza vatandaşların çok büyük coşkusu var. Bize güvenlerin göstergesi olarak değerlendiriyoruz. Türk Polis Teşkilatının 173. kuruluş yıl dönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Mardin'de 2016 ile 2017 yılı istatistiklerine baktığımızda terör olaylarında yüzde 50, asayiş olaylarında yüzde 2 düşüş yaşandı. Asayiş olaylarında yüzde 2'lik düşüş, olay aydınlatma oranlarında yüzde 4 artış yaşandı. Bu sevindirici bir şey. Bize destek veren bütün Mardinli vatandaşlarımıza, güvenlik güçlerimize ve valimize çok teşekkür ediyoruz. Mardin'in turistlik ve tarihi yerlerini vatandaşlarımızı gezmeye bekliyoruz" dedi.

Program, Mardin Büyükşehir Belediyesi Mardinmasa ekibinin polislere hediyeler vermesiyle sona erdi.

Siirt

Siirt'te Emniyet Müdür Vekili Saruhan Kızılay ve teşkilat mensupları ile kurum müdürlerinin katılımıyla Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi. Emniyet Müdür Vekili Kızılay'ın anıta çelenk sunmasının, saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşan Kızılay, polis teşkilatının, çağın teknolojisini kullanarak sürekli kendini geliştirdiğini, hukuk kuralları içinde, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kaldığını aktardı. Kızılay, polisin, insan haklarına saygılı, laik ve sosyal hukuk devleti bilinci ile mesai mefhumu gözetmeksizin verdiği görevi en iyi şekilde yapmaya gayret gösterdiğini aktardı. Daha sonra Emniyet Müdürlüğü makamında tebrikler kabul edildi.

Batman

Batman'da valilik bahçesinde tören düzenlendi. Emniyet Müdürü M. Ali Akkaplan'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

Şırnak

Şırnak'taki tören, yoğun yağışa rağmen valilik bahçesinde düzenlendi. Tören, Şırnak Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy'un, Atatürk Anıtına çelenk koymasıyla başladı. Törende Mustafa Kemal Atatürk ve şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ardından İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Polisevi'ndeki programa geçildi. Programa, Vali Mehmet Aktaş, Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy, Belediye Başkanı Turan Bedirhanoğlu, kurum müdürleri ve emniyet müdürlüğü mensupları ile vatandaşlar katıldı. Program, Polis Haftası nedeniyle düzenlen resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesiyle sona erdi.

Beytüşşebap ilçesinde ise, Emniyet Müdürlüğünce kaymakamlık binası önünde program düzenlendi. İlçe Kaymakamı ve Belediye başkan Vekili Murat Şener, Garnizon Komutanı Albay Murat Bulut, İlçe Emniyet Müdürü Oğuz Olgun, aşiret liderleri ve vatandaşların yağmurlu havaya rağmen yoğun katılım gösterdiği programda, Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Daha sonra ise Öğretmenevi'nde pasta kesildi. İlçedeki program, öğrencilerin zırhlı polis araçlarına bindirilerek, ilçe turu atmasıyla sona erdi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Güneydoğu'da Polis Teşkilatı'nın 173'üncü Yıl Dönümü Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement