Güneydoğuda 1 Mayıs Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Güneydoğuda 1 Mayıs Kutlandı

Güneydoğuda 1 Mayıs Kutlandı

1 Mayıs Şanlıurfa, Kilis, Adıyaman ve ilçelerinde de kutlandı, Kahramanmaraş'ta ise meydanlarda kutlama yapılmadı.

01.05.2013 16:16  Güncelleme: 08:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

URFA, MARAŞ, KİLİS VE ADIYAMAN'DA 1 MAYIS KUTLANDI

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Şanlıurfa, Kilis, Adıyaman ve ilçelerinde de kutlandı, Kahramanmaraş'ta ise meydanlarda kutlama yapılmadı. Alanları dolduran ve türküler eşliğinde halay çeken işçilerin kutlamaları olaysız sona erdi.

Şanlıurfa'da, 1 Mayıs kutlamaları KESK ve DİSK öncülüğünde 11 Nisan meydanında yapıldı. Sivil toplum örgütlerinin de desteklediği kutlamalara katılan 500 kişilik kalabalık, çalınan şarkılarla eğlenip davul zurna eşliğinde halaylar çekti. Ellerinde, Türkçe ve Kürtçe 'Yaşasın 1 Mayıs' yazılı dövizleri taşıyan kalabalık, sık sık 'Öcalan' sloganları attı. Sendika temsilcilerinin konuşmalar yaptığı ve 3 saat süren kutlamalar olaysız bitti.

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde de kutlamalar Kanlıkuyu Meydanı'nda yapıldı. Siverek'te kurulu sendikaların öncülüğünde gerçekleştirilen kutlamalarda işçiler halay çekip; slogan attıktan sonra dağıldı.

KAHRAMANMARAŞ'TA MEYDANLARDA KUTLAMA YAPILMADI

Kahramanmaraş'ta 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, organizasyon yapılmadığı için alanlarda kutlanmadı. Kahramanmaraş Belediye Başkanı AK Parti'li Mustafa Poyraz ise Hizmet İş Sendikası'nı ziyaret ederek burada toplanan sendika üyelerinin bayramını kutladı. İşçilerin bayramını kutlayan Poyraz, Hizmet-İş Şube Başkanı Ömer Çınar ve sendika üyeleri ile sohbet etti.

KİLİS'TE SAKİN KUTLAMA

Kilis'te, KESK tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü nedeniyle etkinlik düzenlendi. KESK'e bağlı sendika üyeleri; alanda halay çekerek kutlama yaptı. Yaklaşık 1 saat süren etkinlik, KESK Temsilcisi Mustafa Kandemir'in konuşmasının ardından son buldu.

ADIYAMAN'DA HALAYLAR ÇEKİLDİ

Adıyaman'da da 1 Mayıs'ı kutlamak isteyen işçi sendikaları ve bazı siyasi parti temsilcileri, öğle saatlerinde Mimar Sinan Parkı'nda toplanıp, etkinliğin yapıldığı Mustafa Yücel Özbilgin Parkı'na kadar yürüyüş yaptı. Polisin güvenlik önlemi aldığı yürüyüşün ardından etkinlik alanına ulaşan 500 kişilik kalabalık burada halay çekerek kutlama yaptı. Bazı sendika üyelerinin yer konusunda kısa süreli tartıştığı ve 3 saat süren kutlamalar olaysız sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Güneydoğuda 1 Mayıs Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement