Güneydoğulu ihracatçıların Avrupa atağı - Son Dakika
Ekonomi

Güneydoğulu ihracatçıların Avrupa atağı

Güneydoğulu ihracatçıların Avrupa atağı

2019 yılını 8 milyar 919 milyon 203 bin dolar ihracatla kapatan ihracatçılar, 2020 için kolları sıvadı.

16.01.2020 13:18  Güncelleme: 13:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2019 yılını 8 milyar 919 milyon 203 bin dolar ihracatla kapatan ihracatçılar, 2020 için kolları sıvadı. Ocak 2020'de Almanya'da gerçekleştirilen Heimtextil Frankfurt 2020 Ev Tekstili ve Aksesuarları Fuarı ile Domotex Hannover 2020 Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarına katılan sektör temsilcisi firmalar ürünlerini başarıyla tanıtırken, fuarların en fazla ilgi gören stantlarını da kurmayı başardılar.

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri üyesi ihracatçı firmalar, 2020 yılının ilk ayından uluslararası fuarlara katılarak ürünlerini tanıtmaya başladılar. 2019 yılında 8 milyar 919 milyon 203 bin dolar ihracat gerçekleştiren GAİB üyesi firmalar, 2020'de bu rakamı rekora taşımak için tanıtım faaliyetlerini artırdı. Almanya'da gerçekleştirilen tekstil ve halı fuarlarında Güneydoğulu firmaları yalnız bırakmayan GAİB Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci Almanya Heimtextil 2020 Fuarı ve Domotex Hannover 2020 Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı'na katıldı. Fuarlara katılan firmaları ziyaret eden Başkan Kileci "2019 yılını Gaziantep için önemli bir ihracat rekoruyla kapattık. 2020 yılını da yeni bir rekorla kapatmayı temenni ediyoruz. Ocak ayının ilk iki haftasında firmalarımız uluslararası pazarlarda önemli bir tanıtım çalışmasına başladı. Her yıl Ocak ayında Almanya'da düzenlenen iki önemli fuara firmalarımız rekor katılım gerçekleştirdi. Almanya Heimtextil 2020 Fuarı ve Domotex Hannover 2020 Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı'na katılan firmalarımızı ziyaret ederek gündemi ve sektörlerde meydana gelen gelişmeleri yakından dinleme şansımız oldu. Firmaların da bize aktardığı gibi, uzun ve meşakkatli bir süreçle ürettikleri yenilikçi ürünleri tanıtmaları için bu fuarlar büyük öneme sahip." ifadelerinde bulundu.

Sözlerine şöyle devam eden Kileci; "Ben, tekstil ve halı sektörü ile ilgili fuarlara Türk kültürünün en güzel ifade edilebileceği sergi alanları olarak bakıyorum. Kültürün ihracata dönüştüğü bu alanlar, bizim Avrupa'ya ürün sunabileceğimiz en önemli yerler. Bu anlamda, Almanya'nın Hannover kentinde gerçekleştirilen Domotex 2020 Halı ve Zemin Kaplamaları fuarında dünya halı sektöründe söz sahibi ülke olarak ülkemizin adının geçmesi, hepimiz için gurur kaynağı oldu. Fuara katılan 102 Gaziantepli firmayı; Hannover Başkonsolosu Banu MALAMAN, Hannover Ticaret Ataşesi Nilüfer SANDALLI, Gaziantep milletvekilleri Mehmet Sait KİRAZOĞLU ve Müslüm YÜKSEL, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali GÜR, Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürü Özgür Volkan AĞAR, Fuar İzinleri ve Destekleri Daire Başkanı Mükerrem AKSOY, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet TAHMAZOĞLU, Gaziantep Üniversitesi Naci Topçuoğlu MYO Müdürü Necip Fazıl YILMAZ, TİM Yönetim Kurulu Üyesi ve Halı Sektör Kurulu Başkanı Salahattin KAPLAN, Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet KAPLAN, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Tuncay YILDIRIM, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz ŞİMŞEK ve Gaziantep Halıcılar ve Dokumacılar Odası Başkanı Mehmet TÖRER'le birlikte ziyaret ettik. Firmalar ile geçtiğimiz yılın bir kritiğini yaptık ve 2020 yılında yapılacaklara dair kısa istişarelerde bulunduk. Gaziantep protokolünün ve Ticaret Bakanlığı'mızdan bir temsilcinin de fuarda bizimle birlikte olması, sorunların doğrudan muhataplarına iletilmesi açısından önemliydi. Bölge firmalarımızın fuardaki stant sayısı bize gösterdi ki, tekstil ve halı sektörü Bölgemizin en güzide değerlerinden. Bu değerleri üretime dönüştürürken sürdürülebilir ve katma değerli bir ihracat planı çizmek ve bu planın nesiller boyu devam ettirilmesini sağlamak üzerimize bir borçtur" şeklinde konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Güneydoğulu ihracatçıların Avrupa atağı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İSKİ'den vatandaşları uyardı: İstanbul Büyükşehir Belediyesi adıyla dolandırıcılık!
    18:17 İSKİ'den vatandaşları uyardı: İstanbul Büyükşehir Belediyesi adıyla dolandırıcılık!

    İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), son zamanlarda İstanbul Büyükşehir Belediyesi adı kullanılarak yapılan dolandırıcılık olaylarına dikkat çekti. Vatandaşlar, bedava su arıtma cihazı vaadiyle aranarak dolandırılmaya çalışılıyor.

  • Yabancılar Türkiye'deki Hisse Senetlerine Yatırım Yapmaya Devam Ediyor
    17:54 Yabancılar Türkiye'deki Hisse Senetlerine Yatırım Yapmaya Devam Ediyor

    Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) haftalık menkul kıymet istatistiklerine göre, yurt dışında yerleşik kişiler 5 Nisan haftasında 362,9 milyon dolarlık hisse senedi aldı. Yabancıların net hisse senedi alımı 22 Mart haftasından bu yana 1 milyar 59 milyon dolara ulaştı. Yabancı yatırımcıların bu alımları, aralıktan bu yana en güçlü yabancı yatırımcı alımına işaret ediyor.

  • Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, HÜRKUŞ-B Tedarik Edileceğini Açıkladı
    17:49 Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, HÜRKUŞ-B Tedarik Edileceğini Açıkladı

    Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Hava Kuvvetleri Komutanlığının ihtiyaçları doğrultusunda 40 adet HÜRKUŞ-B uçağı tedarik edeceklerini duyurdu. Savunma sanayiinin gelişimi ve milli kabiliyetlerin artırılmasıyla Türkiye'nin güç unsurlarından biri haline geldiğini belirten Görgün, ayrıca diğer projeler ve hedefler hakkında bilgi verdi.

  • Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev, Yakutistan ile ilişkilerin geliştiğini söyledi
    17:33 Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev, Yakutistan ile ilişkilerin geliştiğini söyledi

    Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Rusya Federasyonu'na bağlı Yakutistan (Saha Cumhuriyeti) ile ilişkilerinin dinamik bir şekilde geliştiğini söyledi. Tokayev, Yakutistan Başkanı Aysen Nikolayev'i kabul ederek, karşılıklı ticaret hacmindeki artışın bu ilişkilerin bir göstergesi olduğunu belirtti. Yakutistan Günleri etkinliği kapsamında düzenlenen görüşmede tarım, madencilik, dijitalleşme ve turizm alanlarında işbirliği konuları ele alındı.

  • İBB, 4.2 Milyar TL'lik İç Borçlanma Talebini Onayladı
    17:18 İBB, 4.2 Milyar TL'lik İç Borçlanma Talebini Onayladı

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 2015-2019 yıllarını kapsayan stratejik planında bulunan projeler için 4.2 milyar TL'lik iç borçlanma talebini meclisten onay aldı.

  • Toshiba, 5000 Çalışanıyla Yollarını Ayırıyor
    17:09 Toshiba, 5000 Çalışanıyla Yollarını Ayırıyor

    Toshiba, Japonya departmanındaki 5000 çalışanıyla yollarını resmi olarak ayıracak. Bu toplu işten çıkarma kararıyla maliyetleri düşürmeyi hedefleyen firma, gelecekteki dijital projelere kaynak aktaracak. Toshiba'nın finansal durumunu düzeltmek için aldığı bu radikal kararlar, kullanıcıların yararına olmayı umut ediyor.

  • Samsun'un Vezirköprü ilçesinde kırmızı orman karıncaları biyolojik mücadele için nakledildi
    17:04 Samsun'un Vezirköprü ilçesinde kırmızı orman karıncaları biyolojik mücadele için nakledildi

    Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğü tarafından kırmızı orman karıncaları, orman zararlılarına karşı biyolojik mücadele amacıyla Narlısaray Orman İşletme Şefliğine taşındı. Karıncalar, özel sandıklara konularak yeni yuvalarına yerleştirildi ve beslenmeleri için toz şeker döküldü. Nakil operasyonuna Vezirköprü Orman İşletme Müdür Yardımcısı ve Narlısaray İşletme Şefi de katıldı.

  • Kuşadası Belediyesi Adabahçe'de Yaz Hazırlıklarına Devam Ediyor
    17:00 Kuşadası Belediyesi Adabahçe'de Yaz Hazırlıklarına Devam Ediyor

    Kuşadası Belediyesi tarafından tarımsal üretimi geliştirmek ve tüketicilerin sağlıklı gıdaya aracısız ulaşmasını sağlamak amacıyla yaşama geçirilen Adabahçe'de yaz hazırlıkları sürüyor.


Advertisement