Günlük Yaşamı Etkileyecek Düzeyde Unutkanlık Alzheimer Habercisi Olabilir - Son Dakika
Güncel

Günlük Yaşamı Etkileyecek Düzeyde Unutkanlık Alzheimer Habercisi Olabilir

Çankaya Belediyesi 100. Yıl Baharevinde düzenlenen seminerde konuşan uzmanlar, 65 yaş üzerinde günlük yaşamı etkileyecek düzeyde unutkanlığın alzheimer hastalığının habercisi olabileceğini belirtti.

28.02.2018 11:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çankaya Belediyesi 100. Yıl Baharevinde düzenlenen seminerde konuşan uzmanlar, 65 yaş üzerinde günlük yaşamı etkileyecek düzeyde unutkanlığın alzheimer hastalığının habercisi olabileceğini belirtti.

Çankaya Belediyesi, Yüzüncü Yıl Çankaya Evi bünyesindeki Baharevinde düzenlenen "Alzheimer Hastalığı ile İlgili Merak Ettiklerimiz" seminerinde, semt sakinleri ve Çankaya Evi kursiyerleri hastalığa karşı bilgilendirildi.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile birlikte düzenlenen seminerde konuşan Doktor Gül Yalçın Çakmaklı, unutkanlığın herkesin sorunu olabileceğini, basit unutkanlıkların kısa süreli ve geçici olduğunu ifade etti. Çakmaklı, yaşla birlikte ilerleyen ve basit gündelik işlerin dahi yerine getirilmesinde soruna neden olan unutkanlığın alzheimer hastalığının habercisi olabileceğini belirtti.

Çakmaklı hastalığın, 65 yaş üzerinde, kelime bulmakta güçlük çekme, tarihleri unutma, bildiği yolları bulamama, pratik düşünme becerisinin azalması, eşyaları yanlış yerlere koyma gibi belirtileri olduğunu ifade etti. Çakmaklı, genelde 'bunama' olarak adlandırılan ve yaşlılıkta doğal kabul edilen söz konusu durumun, yüksek tansiyon, şeker hastalığı ya da mide ülseri gibi ciddiye alınması gereken bir hastalık olduğunu vurguladı.

Alzheimer'in ilerleyici ve geri dönüşsüz bir özelliğe sahip olduğunu belirten Çakmaklı, belirtiler görülmeye başlandığında zaman kaybetmeden hekime başvurulması gerektiğini ifade etti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Günlük Yaşamı Etkileyecek Düzeyde Unutkanlık Alzheimer Habercisi Olabilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement