Günter Verheugen: "Türkiye AB'ye Aittir" - Son Dakika
Dünya

Günter Verheugen: "Türkiye AB'ye Aittir"

Günter Verheugen: "Türkiye AB\'ye Aittir"

Avrupa Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Eski Üyesi Günter Verheugen, Türkiye ve Ukrayna'nın AB'ye ait olduğu söyledi.Günter Verheugen, Avrupa Komisyonu'nca yıllık İlerleme Raporu'nu yayımlaması öncesi Alman Frankfurter Rundschau...

16.10.2013 11:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Eski Üyesi Günter Verheugen, Türkiye ve Ukrayna'nın AB'ye ait olduğu söyledi.

Günter Verheugen, Avrupa Komisyonu'nca yıllık İlerleme Raporu'nu yayımlaması öncesi Alman Frankfurter Rundschau gazetesine verdiği mülakatta "Ukrayna ve Türkiye AB'ye katılmalı mı?" yönündeki bir soruya "Evet, AB zaten Türkiye konusunda hedefini açıklamıştır. AB'nin bir Avrupa ülkesi olan Ukrayna'nın üyelik perspektifi ihtimalini de açık tutması gerektiğini düşünüyorum" karşılığını verdi.

ABHaber tarafından yansıtılan mülakatta Verheugen, "Eğer AB'nin 21. yüzyılın küreselleşmiş dünyasının şekillendiricisi olmasını istiyorsak yeni güç kaynaklarına ihtiyacımız var. Buna Türkiye ve her hâlükârda Ukrayna dâhildir" sözlerini de kullandı.

"Ukrayna ile Türkiye'nin katılımı, AB vatandaşlarını zorlamaz mıydı?" sorusunu da yanıtlayan Vergeugen, şu değerlendirmede bulundu:

"Açıkçası vatandaşları neyin zorlayacağını bilmiyorum. Toplumların gönüllü olarak Avrupa Ailesine uyum sağlaması, bütün taraflara istikrar, güven ve refah kazandırır. Benim olaylara bakış açımın Almanya'da yaygın olmadığını biliyorum. "Artık yeter' şeklinde güçlü bir görüş hâkim. Bu düşünce tarzını tamamen yanlış buluyorum."

Günter Verheugen, şimdiye kadar gerçekleşen genişlemelerden, siyasi ve ekonomik olarak en fazla avantajlı çıkan ülkenin öncelikle Almanya olduğunu da vurguladığı mülakatta "Türkiye ve Ukrayna'nın üyeliğinden de avantajlı çıkılacağı kesin. Bu yüzden genişlemeyi günah keçisi yapmak yerine ihtiyatlı bir şekilde ilerletilmesinden yanayım" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Günter Verheugen: 'Türkiye AB'ye Aittir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement