Gurbetçiler Akçaalan'da Hasret Giderdi - Son Dakika
Yerel

Gurbetçiler Akçaalan'da Hasret Giderdi

Gurbetçiler Akçaalan\'da Hasret Giderdi

Almanya’da yaşayan ve yaz tatiline gelen Kütahyalı gurbetçiler, Gediz İlçesine bağlı Eskigediz Beldesi Akçaalan Mahallesinde toplanarak hasret giderdiler.

04.08.2014 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'da yaşayan ve yaz tatiline gelen Kütahyalı gurbetçiler, Gediz İlçesine bağlı Eskigediz Beldesi Akçaalan Mahallesinde toplanarak hasret giderdiler.

Almanya-Bergkamen Bölgesinde faaliyetini sürdüren Gediz-Alçaalanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Eskigediz Beldesi Akçaalan Mahallesinde gerçekleştirilen Gurbetçiler Etkinliğine, Kütahya eski Milletvekillerinden Nizamettin Çoban (CHP), Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu (AKP) ve Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Arpacı, Eskigediz Belediye Başkanı Ercan Şimşek (AKP), Kütahya Akçaalanlılar Derneği Başkanı Birol Akdemir ve Yönetim Kurulu üyeleri, Almanya Wuppertal Kütahyalılar Derneği Başkanı İsmail Taşcıoğlu, İstanbul Kütahyalılar Derneği Başkanı Metin Bedir ve Yönetim Kurulu üyeleri ile Akçaalanlı vatandaşlar katıldı.

Gediz-Alçaalanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Tokman ve Yönetim Kurulu üyelerinin ev sahipliği yaptığı Gurbetçiler Etkinliğinde, tüm misafirlere etli tirit ve helva menülü yemek verildi.

Yemekte bir konuşma yapan Gediz-Alçaalanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Tokman, 2002 yılında kurulun derneğin Almanya'da dağınık halde yaşayan Alçaalanlıları sosyal ve kültürel olarak bir çatı altında toparlamayı amaçladıklarını söyledi.

2002 yılındaki şartlara göre Akçaalan'da sağlık problemi yaşayan ancak maddi yönden sıkıntısını gideremeyen hemşerilerini el uzatmayı amaçladıklarını belirten Gediz-Alçaalanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Tokman, "Derneğimiz, Gediz'in eski bir kasabası olan, şimdide Eskigediz Beldesine mahalle olan Akçaalan'a kalıcı eserler bırakmak maksadıyla kurulmuştur. Bu geçen 12 sene içerisinde derneğimiz hedeflerinin yüzde 90'ını gerçekleşmiştir. Birçok sakinimizi sağlık probleminde yardımcı olduk. Beldemizin birkaç yerinde derneğimiz adına kalıcı eserler gerçekleştirdik.

1-) 750 ağaçlık damlama sulama sistemli Akçaalan Orman Parkı yaptık. 2-) Akçaalan'ın simgesi olan Tekke'nin tadilatı ve görünüm değişikliğini gerçekleştirdik. 3-)Okulumuza maddi araç gereç ve kitap yardımında bulunduk. 4-) Camilerimize, Cem Evine, bazı mesire yerlerine ve mezarlığımıza maddi yardımlarda bulunduk.

Yıllar içerisinde şartlar değişti, Allah'a şükür vatandaşlarımızın sağlık problemleri devletimizin güvencesi altına alındı. Bu değişimlere paralel olarak derneklerde ayak uydurmak zorundadırlar. Bu sebeple benim görüşüme göre derneğimizin faaliyet ağırlıkları insana olan yatırım olmalı, sosyal ağırlıklı olmalı. Biz dernekler olarak çocuklarımızın eğitimine özen göstermeliyiz. Özellikle kız çocuklarımızın eğitim ve kültür seviyesini önemsemeliyiz. Çünkü anne ne kadar eğitimli ve kültürlü olursa yetiştirdiği çocuklarda o kadar eğitimli ve kültürlü olur. Annenin vermiş olduğu eğitim, resmi mercilerin vermiş olduğu eğitimden daha etkin oluyor. Çünkü çocuk temel kültür eğitimini aile ortamından almaktadır. Bu sebeplerden dolayı bizim gelecekle olan projelerimizden biride çocuklarımızın eğitimiyle ilgi olacaktır.

Etkinliğimize katılıp, beni sabırla dinlediğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim" dedi.

Yemeğin ardından Kütahyalı Mahalli Ses Sanatçısı Ali Saruhan'ın söylediği türkülerle Akçaalan'da unutulmaz bir gün yaşayan Kütahyalı gurbetçiler, doyasıya hasret giderdiler.(MA-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gurbetçiler Akçaalan'da Hasret Giderdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement