Gurbette Bayram Heyecanı- Türkiye Dışında En Çok Anadolu Türkü'nün Yaşadığı Almanya'da Ramazan... - Son Dakika
Güncel

Gurbette Bayram Heyecanı- Türkiye Dışında En Çok Anadolu Türkü'nün Yaşadığı Almanya'da Ramazan...

- Gurbette bayram heyecanı Türkiye dışında en çok Anadolu Türkü'nün yaşadığı Almanya'da Ramazan Bayramı namazında camiler dolup taştı.

25.06.2017 10:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Gurbette bayram heyecanı

Türkiye dışında en çok Anadolu Türkü'nün yaşadığı Almanya'da Ramazan Bayramı namazında camiler dolup taştı. Bayramın Pazar gününe denk gelmesi kalabalığın armasına ve cemaatin cami dışında namaz kılmasına neden oldu.

FRANKFURT - Hicri 1439. Ramazan bayramı İslam ülkelerinde olduğu kadar Müslümanların yaşadığı Avrupa ülkelerinde de coşkuyla idrak edilmeye başlandı. Türkiye dışında en çok Anadolu Türkü'nün yaşadığı Almanya'da Ramazan Bayram namazında camiler dolup taştı. Sabahın erken saatlerinde dedeli torunlu cemaat camilere akın ederken, topluca kılınan Bayram namazı ardından getirilen tekbirler Almanya semalında yankı buldu. Gurbet elde yapılan dualarda da gazi ve şehitlerimiz unutulmadı.

Bayram namazını Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı Bayram namazını Frankfurt yakınlarında ve beş bini aşkın vatandaşımızın yaşadığı Dietzenbach kasabasında Diyanet İşleri Türk İslam Birliği Fatih Cami'inde vatandaşlarımızla birlikte kıldı. Namazın ardından vatandaşlarımızla bayramlaşan Frankfurt Başkonsolosu Barak Karartı Cemaatle teker teker bayramlaştı.

Bayram namazının ardından caminin bahçesinde vatandaşlarımız birbirine sarılarak bayramlaştılar. Küçükler büyüklerin ellerini öperek harçlıklarını aldılar. Bayramlaşmanın ardından vatandaşlarımızın evlerin yolunu tutarak memleketteki yakınlarını telefonla arayarak bayramlaştılar.

Gurbette Bayram Heyecanı- Türkiye Dışında En Çok Anadolu Türkü\'nün Yaşadığı Almanya\'da Ramazan...
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gurbette Bayram Heyecanı- Türkiye Dışında En Çok Anadolu Türkü'nün Yaşadığı Almanya'da Ramazan... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement