Gürcistan'a Kimlikle Geçiş Uygulaması - Son Dakika
Yerel

Gürcistan'a Kimlikle Geçiş Uygulaması

Bayram Sarayoğlu - Türkiye'nin Batum Başkonsolosu Engin Arıkan, "Kimlikle geçiş uygulamasının başladığı tarihten itibaren Türk vatandaşlarının geçen yılın aynı dönemine göre Gürcistan'a geçişlerinde yüzde 100 artış yaşandı" dedi.

02.01.2012 14:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayram Sarayoğlu - Türkiye'nin Batum Başkonsolosu Engin Arıkan, "Kimlikle geçiş uygulamasının başladığı tarihten itibaren Türk vatandaşlarının geçen yılın aynı dönemine göre Gürcistan'a geçişlerinde yüzde 100 artış yaşandı" dedi.

Başkonsolos Engin Arıkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye ile Gürcistan arasında 10 Aralık 2011 tarihinde kimlikle geçiş uygulamasının başladığını belirterek, Türkiye'nin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden sonra ilk kez başka bir ülke ile kimlikle geçiş uygulaması başlattığına dikkati çekti.

Bu durumun Türkiye ile Gürcistan arasındaki ilişkilerin derinliğini ve sağlamlığını gösterdiğini, uygulamanın iki ülke arasındaki kültürel ve ekonomik ilişkileri artıracağını bildiren Arıkan, şunları kaydetti:

"Bunun da yavaş yavaş etkileri görülmeye başlandı. 10 Aralık'tan bu yana karşılıklı geçiş sayılarında önemli artışlar var. Özellikle hafta sonları Batum tarafında Türk vatandaşlarımızı sıklıkla görüyoruz. Kimlik kartlarıyla geçişler şu anda başarıyla yürüyor. Kimlikle geçiş uygulamasının başladığı tarihten itibaren Türk vatandaşlarının geçen yılın aynı dönemine göre Gürcistan'a geçişlerinde, yüzde 100 artış yaşandı."

Başkonsolos Arıkan, Gürcistan'a geçiş yapacak Türk vatandaşlarını da uyararak, "Önemli olan bizim vatandaşlarımızın Gürcistan'a geçerken başka bir ülkeye geçtiklerinin bilincinde olmaları. Gürcistan'a geçtikten sonra artık bu ülkenin kanunlarının, trafik kurallarının geçerli olduğunun bilincinde olmalıdırlar. Bu bilinçle gelirlerse, bu kanunlara uyarlarsa, bu uygulamanın da sorunsuz bir şekilde devam edeceğine inanıyorum" diye konuştu.

Gürcistan'da tutuklu Türk vatandaşlarıyla ilgili bazı söylentilerin olduğunu ancak bunların gerçeği yansıtmadığını ifade eden Başkonsolos Arıkan,

"Bazılarının, '50-60 Türk vatandaşı Batum'da cezaevine girdi' söylemi var. Bu tamamen asılsızdır. Böyle bir şey yok. Kimlikle geçişlerden önce Batum Cezaevi'nde tutuklu bulunan 9 Türk vatandaşımız vardı. Onlardan biri de önümüzdeki günlerde serbest kalabilir" dedi.

- ARTVİN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gürcistan'a Kimlikle Geçiş Uygulaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement