Gürcistan'da "Türk Şiirinin Yaşayan Ustaları Konferansı" - Son Dakika
Kültür Sanat

Gürcistan'da "Türk Şiirinin Yaşayan Ustaları Konferansı"

Gürcistan'da Tiflis Yunus Emre Enstitüsünce (YEE), "Türk Şiirinin Yaşayan Ustaları Konferansı" düzenlendi.

16.06.2017 19:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gürcistan'da Tiflis Yunus Emre Enstitüsünce (YEE), "Türk Şiirinin Yaşayan Ustaları Konferansı" düzenlendi.

"Türk Dili ve Edebiyatı Söyleşi Programları" kapsamında Tiflis İvane Javakhişvili Devlet Üniversitesinde düzenlenen konferansta Şair ve Yazar Uğur Kılıç, yaşayan ünlü Türk şairlerin hayatı, edebiyat ve şiir anlayışlarının yanı sıra önemli eserlerini anlattı.

Konferansa Tiflis YEE ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) Tiflis Ofisi yetkilileri, Gürcü Türkologlar ve öğrenciler katıldı.

Kılıç, konferansın ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugün Tifis İvane Javakhişvili Devlet Üniversitesinde, dün de Kutaisi kentindeki Akaki Tsereteli Üniversitesinde düzenledikleri konferanslara öğretmen ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

YEE'nin dünyadaki birçok kültür merkeziyle, yabancılara Türkçe öğretmeye, Türk edebiyatı ve sanatını tanıtmaya yönelik kültürel diplomasi yürüten kurum olduğunu vurgulayan Kılıç, şunları dile getirdi:

"Bir dili anlatmak demek, sadece o dili öğretmek değildir. Yapılan edebiyat sohbetleriyle, sanatsal bazı proje ve etkinliklerle, dilimizin, edebiyatımızın, sanatımızın daha doğru anlaşılmasını sağlıyoruz. Bu anlamda ben Gürcistan'daki Yunus Emre Türk Kültür Merkezimize, merkez müdürümüze ve buradaki arkadaşlarımıza bu etkinliği güçlü bir şekilde gerçekleştirmeye devam ettikleri için teşekkür etmek istiyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Gürcistan'da 'Türk Şiirinin Yaşayan Ustaları Konferansı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement