Güreşte 54 Puanla Birinci Olduk - Son Dakika
Güncel

Güreşte 54 Puanla Birinci Olduk

Güreşte 54 Puanla Birinci Olduk

92. Yıldönümü kutlama etkinleri bu yıl 6.'sı düzenlenen Uluslar arası Kurtuluş Turnuvası ile başladı.

06.02.2012 15:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumartesi günü saat13.30'da Valilik önünde başlayan Kortej Ulucami yanına kadar yürüdü ve Atatürk Anıtına çelenk konularak saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okundu.

Daha önce 22 ülkenin katılacağı teyit edilen güreşlere hava muhalefeti dolayısıyla 16 ülkeden yaklaşık 200 sporcu katıldı.

Güreşler Batıpark Spor Salonu'nda 7 sıklette yapıldı. Seremoninin ardından açılış konuşmalarına geçildi.

Kürsüye ilk gelen Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Aliihsan Kabakcı, spora ve sporcuya verdiği desteklerden dolayı Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz'a teşekkür ederek, son yıllarda Kahramanmaraş'ta spor adına güzel gelişmeler yaşandığını söyledi.

GHSİM Müdürü Kabakcı: "Belediye Başkanımız Mustafa Poyraz 120 kişilik bir güreş takımı kurarak Güreş Birinci liginde mücadele etmesini sağlamıştır. Hem spor adına hem de güreş adına bu önemli bir gelişmedir. Bu yıl 6.'sı düzenlenen Uluslar arası Kurtuluş Güreş Turnuvası ile ilimizin diğer ülkelerde tanınması açısından çok önemli bir gelişmedir. Bu gelişmelerden dolayı kendilerine huzurlarınızda teşekkür ediyorum" dedi.

GHSİM Müdürü Kabakcı'nın ardından kürsüye gelen Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Batıpark Spor Salonu'nun 60 yıldan beri hizmet verdiğine işaret ederek: "Bu salonumuz 60 yıldan beri hizmet veriyor ve artık ihtiyacı karşılayamaz duruma geldi. Bu bilinçle yola çıkarak yenisini yapmaya başladık ve bir-iki ay içerisinde de hizmete girecektir. Şu anda burada Kurtuluş Güreş Turnuvasının 6.'sını düzenlemenin gururunu yaşıyoruz. Burada 16 ülkeden yaklaşık 200 güreşçi kardeşimiz var. Bunların arasında dünya şampiyonu olmuş, Avrupa şampiyonu olmuş ve çeşitli dereceler elde etmiş çok değerli güreşçi kardeşlerimiz var. Beş sene önce başladık Uluslar arası Güreş Kurtuluş Turnuvası'nı düzenlemeye.

Bu arada güreş adına takımımız kurduk ve takımın başına da Dünya olimpiyat şampiyonu olan Harun Doğan kardeşimizi getirdik. Kahramanmaraş'ımıza yeni dünya şampiyonları kazandıracağından hiç kuşkumuz yok. Şu an itibariyle Kahramanmaraş Belediyespor bünyesinde çeşitli branşlarda olmak üzere 150'ye yakın güreşçimiz var. Büyükler ve Yıldızlar kategorilerinde de Güreş Birinci Ligi'nde mücadele ediyorlar. Geçmişte olduğu gibi gelecekte de Kahramanmaraş'ı güreş alanında çok daha farklı noktalara taşıyacağız. Şu anda güreş takımımızdan 3 arkadaşımız Londra Olimpiyatları kampına katıldı. Bu organizasyonda emeği geçenleri kutlamak istiyorum. Çünkü deminde söylediğim gibi az bir şey değil bu 16 ülkeden 200 civarında sporcu ile yapılan bir organizasyon. Bu duygu ve düşüncelerle organizeye emeği geçenleri kutluyor, saygılarımı sunuyorum" dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Dr. Erkan Bulgan ise Kahramanmaraş'ın Kurtuluş Bayramı dolayısıyla yapılan etkinliklere katılmaktan onur duyduğunu ifade ederek, organizeye katılanlara ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Mustafa Poyraz'a güreşe katkılarından dolayı GHSİM İl Müdürü Aliihsan Kabakcı ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kafilesi birer plaket ve şilt verdiler.

Konuşmaların ardından yapılan müsabakalarda dereceye giren güreşçilere ödülleri verildi.

Güreşlere AK Parti Milletvekili Sıtkı Güvenç, Vali Yardımcısı Dr. Erkan Bulgan, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Başkan Yardımcısı Cevdet Kabakcı, AK Parti eski milletvekili Dr. Cafer Tatlıbal, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mehmet Fatih Erkoç, Yönetim Kurulu üyeleri, İl Genel Meclisi üyeleri, Belediye Meclisi üyeleri, İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan İl Müftüsü Muhammet Gevheri ile çok sayıda güreşseverler katıldı.

Yapılan müsabakalar sonunda Kahramanmaraş Belediyesi 54 puanla takım halinde birinci olurken, 40 puanla Gürcistan ikinci, 28 puanla Rusya üçüncü ve 21 puanla Dağıstan dördüncü oldular.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Güreşte 54 Puanla Birinci Olduk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kedi Eros'u tekmeleyerek öldüren sanık hakkındaki karara başsavcılık itiraz etti
    18:29 Kedi Eros'u tekmeleyerek öldüren sanık hakkındaki karara başsavcılık itiraz etti

    Başakşehir'de bir sitede Eros isimli kediyi dakikalarca tekmeleyerek öldüren İbrahim Keloğlan hakkında verilen karara Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı itiraz etti. İtirazda, sanık hakkında verilen kararın bozulması ve sanığın tutuklanmasına yönelik karar verilmesi talep edildi.

  • Samsun'da Trafik Bilgilendirme Faaliyetleri Gerçekleştirildi
    18:29 Samsun'da Trafik Bilgilendirme Faaliyetleri Gerçekleştirildi

    Samsun Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, trafik kazalarının önlenmesi ve yaya önceliği bilincinin artırılması amacıyla il merkezinde bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirdi. 204 araç sürücüsü ve 281 yayaya el broşürleri dağıtılarak trafik kuralları ve yayalara öncelik tanınması konusunda bilgilendirme yapıldı. Yaya ve sürücülerin bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetlerinin yıl boyunca devam edeceği belirtildi.

  • Sokak satıcılarına darbe: Uyuşturucu ticaretini kaldırımda yaptılar
    18:27 Sokak satıcılarına darbe: Uyuşturucu ticaretini kaldırımda yaptılar

    Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu ticareti yaptığı belirlenen 2 şüpheliyi yakaladı. Şüphelilerin dikkat çekmemek için uyuşturucu ticaretini kaldırımda yaptıkları tespit edildi ve 142 adet hap ele geçirildi. Güvenlik kameraları tarafından kaydedilen o anlar da inceleniyor.

  • Yeniden Refah Partisi: Asılsız haberlere sandıkta cevap verilecek
    18:25 Yeniden Refah Partisi: Asılsız haberlere sandıkta cevap verilecek

    Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bekin, seçim öncesi çıkan asılsız haberlere sandıkta cevap verileceğini belirtti. Bekin, medyanın partiye eşit yaklaşmadığını ve bazı kamu kurumlarının tarafsızlığını kaybettiğini ifade etti.

  • Mansur Yavaş: 'Kendi yakınları mülakatsız işe başlatıyor'
    18:25 Mansur Yavaş: 'Kendi yakınları mülakatsız işe başlatıyor'

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Beypazarı'nda düzenlediği mitingde, rakibi Altınok'un çocuklarını KPSS sınavına girmeden istisnai kadroyla memur yapmasını eleştirdi ve mülakat sisteminin hala kaldırılmadığını belirtti. Yavaş, hükümeti değiştirmenin tam zamanı olduğunu söyledi.

  • Fatih Erbakan İstanbul adayını çekmek için 3 şartını tekrarladı
    18:24 Fatih Erbakan İstanbul adayını çekmek için 3 şartını tekrarladı

    Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Antalya'da partisinin mitinginde konuşarak İstanbul adaylarının çekilmesi için 3 şartını tekrarladı.

  • Hatay'da 25 Göçmen Yakalandı, Yakalanan Şahısların Anıları Kameraya Yansıdı
    18:23 Hatay'da 25 Göçmen Yakalandı, Yakalanan Şahısların Anıları Kameraya Yansıdı

    Hatay'da polis ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucunda 25 göçmen yakalandı. Aracın bagaj kısmına saklanan 2 şahsın yakalanma anı kameraya yansıdı. Yakalanan göçmenlerin barınma ve nakillerini sağlayan 2 kişi tutuklandı.

  • Şanlıurfa'da Gösteri ve Yürüyüşler 5 Gün Süreyle Yasaklandı
    18:23 Şanlıurfa'da Gösteri ve Yürüyüşler 5 Gün Süreyle Yasaklandı

    Şanlıurfa Valiliği, 2 Nisan'dan itibaren 5 gün süreyle kent genelinde gösteri ve yürüyüşlerin yasaklandığını duyurdu. Valilik, alınan kararın İl İdaresi Kanunu ve Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na dayandığını belirtti. Yasak kapsamında tüm açık alan etkinlikleri, toplanma, yürüyüş, basın açıklaması, miting gibi etkinlikler yasaklanmıştır.

  • Hatay'da Kavga Sonrası Tarihi Eser Operasyonu
    18:22 Hatay'da Kavga Sonrası Tarihi Eser Operasyonu

    Hatay'da 2 kardeş arasında meydana gelen kavga sonrası yapılan ev aramasında çeşitli tarihi eserler ele geçirildi. Polis ekipleri, evde bulunan heykel, yazılı tarihi eser, sikke ve kurusıkı fişeklerin yanı sıra uyuşturucu ticaretiyle ilgili not defteri ve cep telefonları da ele geçirdi. Şüpheliler adli mercilere teslim edildi.

  • Siverek'te otomobilin çocuğa çarpma anı kamerada
    18:22 Siverek'te otomobilin çocuğa çarpma anı kamerada

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde bir otomobilin, küçük bir çocuğa çarpma anı güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Kaza sonucunda çocuk metrelerce sürüklendi ancak hayati tehlikesi bulunmuyor.


Advertisement