Gürkan 'Konacık ve Şükür Yemeği' Etkinliğine Katıldı - Son Dakika
Yerel

Gürkan 'Konacık ve Şükür Yemeği' Etkinliğine Katıldı

Gürkan \'Konacık ve Şükür Yemeği\' Etkinliğine Katıldı

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne’nin Havsa ilçesine bağlı Musulça köyünde düzenlenen, Konacık ve Şükür Yemeği etkinliğine katıldı.

02.06.2016 15:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne'nin Havsa ilçesine bağlı Musulça köyünde düzenlenen, Konacık ve Şükür Yemeği etkinliğine katıldı.

Bulgaristan'ın Koşukavak köyünde başlayan ve 1927 yılında Musulça köyüne göç eden aileler tarafından bu bölgeye taşınan Şükür Yemeği Etkinliği'ne Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Havsa Kaymakamı Alparslan Kılıç, Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin ile çevre il ve köylerden yaklaşık 4 bin kişi katıldı.

Musulça köyünde oldukça güzel ve birleştirici bir etkinliğin düzenlendiğine dikkat çeken Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, aynı zamanda paylaşmayı ve kardeşliği pekiştiren bu geleneğin uzun yıllardır devam etmesinin hoş bir sentez olduğunu söyledi.

Şükür Yemeği'nde AŞ hazırlayan kadınları da ziyaret eden Gürkan, köyün en yaşlı kadını 94 yaşındaki Fatma Yavuz'un elini öperek tüm kadınlar adına teşekkürlerini sundu. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gürkan 'Konacık ve Şükür Yemeği' Etkinliğine Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement