Gürkan, Muhtarlarla Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Gürkan, Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Gürkan, Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi Kaymakamı Vedat Yılmaz ile birlikte Eski Malatya bölgesi muhtarları ile bir araya geldi.

07.03.2016 17:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi Kaymakamı Vedat Yılmaz ile birlikte Eski Malatya bölgesi muhtarları ile bir araya geldi.

Tarihi Poyraz Konağı'nda yapılan programa, Battalgazi Kaymakamı Vedat Yılmaz, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Vahap Boztepe, Battalgazi Belediye Başkan Yardımcıları Nevzat Aslan, Mustafa Sayın, Yaşar Karataş, Abdulvahap Şerefhanlı, İŞKUR Müdürü Vahap Toman, Battalgazi İlçe Emniyet Müdürü Murat Gülmüş, bazı Battalgazi Belediye meclis üyeleri, Eski Malatya bölgesi muhtarları ve bazı birim müdürleri katıldı. Burada konuşan Malatya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Vahap Boztepe, Eski Malatya'nın artık Malatya'nın bir mahallesi olduğunu söyledi. Boztepe, "Özellikle eski hastanenin yeri için Selahattin Gürkan'ın çok ciddi çalışmalarının olduğunu biliyorum. Oraya 200 yataklı bir hastanenin yapılması için onayı çıktı. Tabi oraya o hastane yapıldıktan sonra Eski Malatya'ya yani bu bölgeye artık yeni bir hastane verilmez. Çünkü çok yakın bir mesafe. Geçmişte yaptığımız bir semt polikliniği var. Ardından Kaymakam beyin çalışmalarıyla ağız diş sağlığıyla ilgili bir poliklinik açıldı. Bu polikliniğin açılması için Belediye Başkanımız Gürkan bize bir bina verdi. Eğer orada o bina verilmeseydi, bizim o polikliniği açmamız mümkün değildi. Çünkü Sağlık Bakanlığı artık yeni yer yapmıyor. Ücretli kiralamaya da karşı. Ancak ücretsiz olursa böyle bir şeye izin veriyor. Başkanımızda o eski Ziraat Bankası'nın yerini bize ücretsiz verdi ve Ağız Diş Sağlığı Merkezi açtık. 5 ünitelik bir merkez orası. Şu an iki ünite çalışıyor. İnşallah iki ay içinde orası 5'e çıkacak ve artık orada protez de yapılacak. Eski Malatya pırıl pırıl bir mahalle" şeklinde konuştu. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise birlikte hareket etmenin önemine dikkat çekti. Gürkan, "Buradaki maksat mahallelilik ruhunu, hemşehrilik ruhunu ve kaynaşma ruhunu gerçekleştirmek. Bizler şükürler olsun ki yapıyoruz. Eski Malatya'daki bu kaynaşma, bugün Malatya'da bir sosyal barış varsa, temeli işte burada atılmıştır. Bunun altını çizerek belirtmek istiyorum. Burada mezhepsel ve etnik anlamda veya hemşehricilik boyutunda ya da cemaat, cemiyet, tarikat taassubuyla ilgili hiçbir şey olmamıştır. Bütünleştirici bir yapı vardır. Buradaki tabloda bunun en önemli göstergesidir. Birliğin olduğu yerde bereket olur. Bereketin olduğu yerde rahmet olur. Rahmetin olduğu yerde Allah'ın yardımı hepimize teşmil olur. Onun için bizler birbirimizi seveceğiz, birbirimize destek olacağız. Bu birlik ve beraberlik toplumdaki huzur ve asayişi de sağlar" sözlerini kaydetti.

Programa katılan muhtarlar, yapılan hizmetlerden duyduğu memnuniyetin yanı sıra mevcut sorunları Gürkan'a iletti. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gürkan, Muhtarlarla Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement