Gürkan, Tarihi Çınar Projesi Alanında İnceleme Yaptı - Son Dakika
Yerel

Gürkan, Tarihi Çınar Projesi Alanında İnceleme Yaptı

Gürkan, Tarihi Çınar Projesi Alanında İnceleme Yaptı

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Tarihi Çınar Rekreasyon Projesi alanında incelemelerde bulundu.

29.02.2016 16:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Tarihi Çınar Rekreasyon Projesi alanında incelemelerde bulundu. Başkan Gürkan, Tarihi Çınar Rekreasyon Projesi'nin önemli bir kısmının 19 Mayıs'a kadar bitirileceğine inandığı söyledi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, beraberinde Battalgazi Belediye Başkan Yardımcıları Muzaffer Karakuş, Yaşar Karataş ve Battalgazi Belediye Meclis Üyesi Zafer Kırçuval ile birlikte Orduzu Mahallesi'nde bulunan Tarihi Çınar Rekreasyon Projesi alanını gezdi. Burada ilgili firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgiler alan Gürkan, çalışmaların istenilen düzeyden gitmesinden dolayı memnuniyetini dile getirdi. Tarihi Çınar Rekreasyon Projesi'nin önemli bir kısmının 19 Mayıs'a kadar tamamlanacağına inandığını belirten Gürkan, "Çalışmaları yerinde görüp incelemek amacıyla bugün çınar ve çevre düzenleme çalışmaları için buruda bulunuyoruz. Hakikaten müteşebbis firma bu konudaki çalışmalarını hızlı bir şekilde yürütüyor. Ben bu anlamda müellif firmayı tebrik ediyorum" diye konuştu.

Çınarın bin yıllık tarihi bir çınar olduğunu söyleyen Gürkan, bu nedenle Tabiat Varlıkları tarafından çınarın tescil edildiğini belirtti. Gürkan, "Bu tarihi çınarın çevre düzenlemesi için bu çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmalarda belediyemiz olsun, DAP olsun, onların finansmanı ve hibeleri neticesinde bu çalışmalar yapılıyor. İnşallah bu çalışmalar Malatya'mıza, Battalgazi'mize güzel bir mesire yeri hazırlanması noktasında, suya şekil verilebilen bir düzenleme ile birlikte Malatya'nın güzide mekanlarından birisi olması düşünülmekte. İnşallah biz bunu Milli Kurtuluş Savaşımızın başlangıç tarihi olan 19 Mayıs'a yetiştirmeyi düşünüyoruz. Şu anda müellif firmanın tüm ekipleri yoğun bir çalışma içerisinde. Bu arada diğer kısımlarda ki çalışmalar devam edecek. Özellikle sosyal tesislerle ilgili kısımlar yıllara sarih ve periyodik aralıklarla ekleme olacak ama kanal ve pisuvar düzenlemesi 19 Mayıs'ta biteceği kanaatindeyim. Diğer çalışmaları da ekim ayı gibi bitirmeyi düşünüyoruz. Çalışmalar bitirildikten sonra Malatya'mızın kahvaltı salonu anlamında, insanlarımızın piknik yapabileceği, dinlenebileceği sosyal donatıları olan bir alan kazandırılacaktır" şeklinde konuştu. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gürkan, Tarihi Çınar Projesi Alanında İnceleme Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement