Güroymak'ta 15 Temmuz Şehitleri Anma Programı - Son Dakika
Yerel

Güroymak'ta 15 Temmuz Şehitleri Anma Programı

Güroymak\'ta 15 Temmuz Şehitleri Anma Programı

Bitlis’in Güroymak ilçesinde, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında şehitlikler ziyaret edildi.

12.07.2017 09:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'in Güroymak ilçesinde, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında şehitlikler ziyaret edildi.

Güroymak İlçe Jandarma Komutanlığınca, Şehir Mezarlığında Şehit Er Fevzi Güngür, Aşağı Kolbaşı köyünde Şehit Er Mahfuz Urut, Yamaç köyünde Şehit Er Ethem Öztürk, Günkırı beldesinde ise Şehit Komando Er Ahmet Soyalan'ın mezarlıkları ziyaret edildi. Dua edilerek, Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Murat Aydın ve beraberindeki heyet, şehit ailelerini de ziyaret etti. Daha sonra Gölbaşı Jandarma Karakol Komutanlığınca, 15 Temmuz gecesinde Genelkurmay Başkanlığı önünde demokrasi nöbetinde vurulan Sermaye Piyasası Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Gazi Mutlu Akın'ın Gölbaşı beldesi Köşk Mahallesi'nde ikamet eden ailesi ziyaret edildi. Gölbaşı Beldesi Mezarlığında Şehit Güvenlik Korucusu Süleyman Demir ile Mehmet Sait Çelik'in mezarları da ziyaret edildi.

İlçe Müftülüğünce Güroymak Selim Özmen Camisi'nde şehit ve gaziler için Kur'an-ı Kerim ve mevlit okutularak, dualar edildi.

Şehit yakınlarıyla bir süre görüşen Jandarma Yüzbaşı Murat Aydın, vatan ve bayrak savunması için gözünü kırpmadan canlarını seve seve feda eden aziz şehitleri rahmetle ve minnetle andıklarını söyledi.

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu, geçtiğimiz yıl 15 Temmuz 2016 gününde Türk milletinin maruz kaldığı darbe girişimini destansı bir mücadelesiyle bertaraf edilmesinin yıldönümü olduğunu hatırlatarak, "Bizde bu yıldönümüne ait hazırladığımız program çerçevesinde bugün İlçe Jandarma Komutanlığımızca şehit mezarlıklarımızı ziyaret ederek etkinliklerimizi başlatmış bulunuyoruz. 15 Temmuz darbe girişimi ve bu darbe girişimine halkın gösterdiği destansı direnişini hep beraber gördük. Aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz. Kahraman gazilere de esenlikler diliyorum. Onların gösterdikleri bu fedakarlık sayesinde bugün vatanımızda milletimizle huzur ve güven içinde yaşıyoruz. Bu nedenle onlara hep minnettarız ve minnettar olacağız" dedi. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Güroymak'ta 15 Temmuz Şehitleri Anma Programı - Son Dakika


Advertisement