Güroymak'ta Tefecilikle Mücadele - Son Dakika
Güncel

Güroymak'ta Tefecilikle Mücadele

Güroymak'ta son dönemlerde tefeci mağduriyetlerinin artması nedeniyle bir basın açıklaması yapıldı.

13.04.2018 20:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güroymak'ta son dönemlerde tefeci mağduriyetlerinin artması nedeniyle bir basın açıklaması yapıldı.

İlçede oluşturulan Tefecilikle ve Bağımlılıkla Mücadele Platformu Başkanı Sıracettin Şahsuvaroğlu, platform hakkında toplanan vatandaşlara bilgi verdi.

Tefecilikle ve madde bağımlılıkları ile mücadele edileceğini anlatan Şahsuvaroğlu, "Amacımız zor durumda bırakılan insanları bunların elinden kurtarmaktır." dedi.

Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Ufuk Özen Alibeyoğlu ise, platformun, insanların mağdur olmasının önüne geçebilmek için kurulduğuna dikkat çekti.

Alibeyoğlu, şunları kaydetti:

"Toplumsal yara haline gelen tefecilik insanlığın sırtındaki bir sömürü aracıdır. Haksız menfaat elde etme hırsı, toplumumuzu hızla bir faciaya sürüklemektedir. Mücadele etmek için ancak organizeli bir şekilde mümkündür. İlçemizde hızla yayılmış tefecilik, madde bağımlısı, şans oyunları gibi mücadele çalışmasını başlatıyoruz. Tefeci deyince aklımıza zengin geliyor değil mi? Hayır maalesef değil gelip vakıftan, devlet kapısından üç kuruş almak için günlerce kapıyı aşındıran tefecilik daha kötülerde var. Sadece tefeci zengin aklınıza gelmesin. Esnafı, memuru ve maalesef din görevlisi de var. Hepinizi biliyoruz bizi izleyin Allah'ın yardımıyla, birlik, beraberlik duygularımızla bu işin üstesinden geleceğiz. Alimlerin memleketi Abdurrahman-i Taği evlatları ayağa kalktı. Bu memleketi tefecilere bırakmayacağız. Tefecilerin tespiti ve cezalandırılması için her türlü mücadele vereceğiz. Burada herkese bir sorumluluk düşüyor. Esnafına, vatandaşı, öğretmeni, imamı, askeri, polisi herkese bir görev düşüyor. Mücadelemiz Norşini bunlardan temizlemektir. Tefecilikten sonra madde bağımlılığı, şans oyunları onlarla da mücadele edeceğiz neslimizi kimsenin zehirlemesine müsaade etmeyeceğiz ve sonuna kadar onlarla mücadelemiz sürecektir."

Basın açıklamasına, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Seyhan Doğan, Emniyet Müdürü Erbil Başar, Günkırı Belediye Başkanı İlhan Çetinsoy, kanaat önderi Abdülkerim Çevik, medrese alimleri ve esnaf katıldı.

Güroymak\'ta Tefecilikle Mücadele
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Güroymak'ta Tefecilikle Mücadele - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement