Gürsu'da Endoskopi Ünitesi Hizmete Girdi - Son Dakika
Güncel

Gürsu'da Endoskopi Ünitesi Hizmete Girdi

Gürsu Cüneyt Yıldız Devlet Hastanesi'ne Yeşil Çevre Arıtma Tesisi İşletme Kooperatifi tarafından bağışlanan Endoskopi Ünitesi, düzenlenen törenle hizmete girdi.

05.07.2018 15:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hastanede endoskopi ve kolonoskopi hizmetlerinin verilmesini sağlayacak ünitenin açılış törenine Bursa Vali Yardımcısı Fahrettin Göncü, Gürsu Kaymakamı Mehmet Makas, Belediye Başkanı Mustafa Işık, Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, Yeşil Çevre Arıtma Tesisi İşletme Kooperatifi Genel Müdürü Mehmet Aydın, Hastane Başhekimi Uz. Dr. Mehmet Petek ve hastane personeli katıldı.

Törende konuşan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, Gürsu'nun 85 bin nüfusu ile şehrin önemli ilçelerinden biri olduğuna dikkat çekti. 2017 yılının Mart ayında hizmete giren hastanede her geçen gün verilen hizmetin kalitesinin arttığına dikkat çeken Dr. Akan, "Bugün Gürsu'da önemli bir hizmeti başlatmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu vesile ile Yeşil Çevre'ye teşekkür ediyorum. Hastanemize yaklaşık 6 ay içerisinde 20'ye yakın uzman atadık. Hızlı bir şekilde hemşire açığımızı da kapatmaya çalışıyoruz. Teknik altyapı olarak son derece modern, kaliteli olan hastanemizde sıra nitelikli hizmetler vermeye geldi. Şehit Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız'ın ismini verdiğimiz hastanemizi ilimizin en iyi hizmet hastanelerinden birisi haline getirmek istiyoruz" dedi.

6 MİLYONA HİZMET VERİLİYOR

Bursa'da 6 milyonluk bir nüfusa sağlık hizmeti sunulduğunun altını çizen Dr. Akan, "Biz bölge iliyiz aynı zamanda sağlık üs bölgesiyiz. Bütün çalışmaları bu doğrultuda yapıyoruz. Kentin doğusunda bir milyonu aşkın nüfusa eskiden Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi tek başına hizmet veriyordu. Biz Gürsu Cüneyt Yıldız Devlet Hastane'mizi 150 binlik nüfusu karşılayacak şekilde planladık. Bununla beraber Kestel Devlet Hastane'miz de yılsonunda hizmete girecek. Arkasından Eski Fakülte'nin yerine yeni bir hastane inşa edeceğiz. Bu yatırımlardan sonra 3 hizmet hastanesi, bir de eğitim ve araştırma hastanesi ile kentin doğusunda sağlık hizmeti vereceğiz" şeklinde konuştu.

Yeşil Çevre Arıtma Tesisi İşletme Kooperatifi Genel Müdürü Mehmet Aydın ise, "Çevre kirliliğini önlemeye çalışan Yeşil Çevre, bir yönüyle de içinde bulunduğumuz topluma yönelik sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirmedir. Sağlığımızı korumaya yönelik yapılan bu yatırımda emeği geçen sayın valimiz başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından kesilen kurdele ile endoskopi ünitesi hizmete girdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gürsu'da Endoskopi Ünitesi Hizmete Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement