Gürün'de nohut hasadı yapıldı - Son Dakika
Güncel

Gürün'de nohut hasadı yapıldı

Gürün\'de nohut hasadı yapıldı

Sivas'ın Gürün ilçesinde nohut hasadı gerçekleştirildi.

24.08.2021 14:22  Güncelleme: 18:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ın Gürün ilçesinde nohut hasadı gerçekleştirildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, ilçeye bağlı Konakpınar köyünde çiftçi Hüseyin Aktepe'ye ait 150 dönüm araziye ekilen nohudun hasadı yapıldı.

Hasat töreninde konuşan AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, farklı bir ürünü denemenin cesaret olduğunu belirterek, "Tarımsal hasıla 7,2 milyar liraya ulaştı, bu çok güzel bir rakam. Türkiye, Avrupa'da tarımsal hasılatta 1 numara. Bizden sonra Fransa ve diğerleri gelir. Dolayısı ile biz de üretenin yanındayız, bereketli ve hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

AK Parti Sivas Milletvekili Mehmet Habib Soluk ise üretici Aktepe'yi tebrik ederek, "Sivas bir plato, tarımsal sulamayı da belirli bir noktaya getirdik. Sulama kanallarımızda eksikliklerimiz var, bunları da tamamlayarak çiftçilerimize verimde artı sağlayacak imkanları kısa zamanda sunacağız." açıklamasında bulundu.

Gürün Kaymakamı Halil Yazıcı da Gürün'de 44 bin dekar alanda nohut ekimi yapıldığını belirtti.

İl Tarım ve Orman Müdürü Seyit Yıldız ise Sivas'ta 950 bin hektarlık işlenebilir tarım arazisinin 800 bin hektarının kullanıldığını ifade etti.

Sivas'ın tarımdaki önemine dikkati çeken Yıldız, şunları kaydetti:

"Gerek hububat alanında, gerekse kayısı, şeker pancarı, patates ve yem bitkisi ürünleriyle Türkiye'de ilk 10'da yer alan ilimiz, merkez konumunda. Her geçen yıl tarımsal hasılayı arttırarak 2020 yılı TÜİK rakamlarına göre, tarımsal hasılatta 7,2 milyar liraya ulaştık. 57 ton nohut tohumu dağıtımını gerçekleştirdik. Amacımız, bir taraftan ürün çeşitliliğini arttırmak, bir taraftar da ilimizde yaklaşık yüzde 30'a varan nadasa bırakılan arazilerin üretime kazandırmak."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gürün'de nohut hasadı yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement