Güvenç Dağüstün Çift Heyecan Yaşayacak! - Son Dakika
Kültür Sanat

Güvenç Dağüstün Çift Heyecan Yaşayacak!

Güvenç Dağüstün Çift Heyecan Yaşayacak!

Güvenç Dağüstün, "Evde Yoklar" albümünü 29 Mart akşamı Beyoğlu Mayotte'da gerçekleşecek konser ile canlı seslendirecek.

21.03.2012 13:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güvenç Dağüstün Albüm Tanıtım Konserinde Çift Heyecan Yaşayacak!

Güçlü yorumcu Güvenç Dağüstün, "Evde Yoklar" albümünde bulunan 9 parçayı ilk kez 29 Mart 2012, Perşembe akşamı saat 21:00'de Beyoğlu Mayotte'da gerçekleşecek konser ile canlı seslendirecek. Konserde müzikseverleri bekleyen bir de süpriz var; Dağüstün'ün Selçuk Yöntem, Pascal Nouma, Tuna Kiremitçi gibi isimlerle rol aldığı, albümünün 2. klibi "Sevdanın Yolları" da ilk kez konseri izlemeye gelenler tarafından izlenebilecek.

Fazıl Say'ın bestelediği "Nazım Oratoryosu"nda solist olarak görev alan ve müzik severlerin hayranlığını kazanan Güvenç Dağüstün'ün, tekniği ve sesiyle hayranlarını heyecanlandıran "Evde Yoklar" albümünün tanıtım konseri için geri sayıma başlandı. Dağüstün'ün ilk solo albümünün prodüktörlüğünü kendisiyle birlikte, Cihan Sezer üstleniyor. İsmini 1993 yılında Sivas Katliamı'nda kaybettiğimiz şair Metin Altıok'un şiirinden alan albümde, aynı adlı eserin de aralarında bulunduğu toplam 9 şarkı yer alıyor. Cihan Sezer Müzik Prodüksiyon etiketiyle piyasaya çıkarılan albümdeki sekiz şarkının düzenlemesi Cihan Sezer'e, bir şarkınınki ise Nurkan Renda'ya ait. "Mix"ini İlker Yetimaslan'ın gerçekleştirdiği albümün "mastering"i Analog Dimensions (Slovakya) tarafından yapıldı.

Konser ile beraber aynı zamanda; sözü ve müziği Zafer Cımbıl'a, düzenlemesi Cihan Sezer'e ait olan "Sevdanın Yolları" klibi de konserde gösterilecek. Selçuk Yöntem, Pascal Nouma, Derya Alabora, Yetkin Dikinciler, Levent Can, Mehmet Esen, Tuna Kiremitçi, Ebru Güzel, Zeynep Altıok Akatlı, Tuğçe Kadıoğlu, Nedim Çığıraç, Ferah Aydın, Tülay Bediz, Gülsün Sami, Zihni Şardağ, Cengizhan Yeldan, Eti Motola, Ercan Doğan ve Eyüphan Erkul gibi ünlü isimlerin rol aldığı, bir kısmı Hayat Cihangir 'de bir kısmı da Büyükada'da çekilen ve merakla beklenen klip bu konser ile Dağüstün'ün sevenleri tarafından izlenebilecek. Güvenç'in sevenlerini klipte bekleyen küçük sürpriz ise Güvenç'in sevimli köpeği Kiraz'ında klipte yer alıyor olması. Genel yönetmenliğinde Uğur Yağcıoğlu'nun olduğu klip Galatasaray İTM öğrencileri Özgür Yersüren, Çağrı Ulaş Erdemir, Büşra Hilal Çağçağoğlu, Erdem Akyer ve Esra Ermiş tarafından çekildi.

Kontrtenordan baritona uzanan ses aralığıyla operadan caza, birçok eseri seslendiren yetenekli sanatçı Güvenç Dağüstün; opera sanatçısı kimliğinin dışına çıkarak oluşturduğu, 9 şarkının yer aldığı albümünün konseri ve ikinci klibi "Sevdanın Yolları" ile 29 Mart 2012, Perşembe akşamı saat 21:00'de Mayotte'da sevenleriyle buluşmaya hazırlanıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Güvenç Dağüstün Çift Heyecan Yaşayacak! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beşiktaş Kültür Merkezi'nden 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi
    22:54 Beşiktaş Kültür Merkezi'nden 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi

    Beşiktaş Kültür Merkezi (BKM) tarafından düzenlenen 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Maximum Uniq Hall'de seyirciyle buluştu. Yazar ve yönetmen Derek Bond'un mitolojik hikayelere yer verdiği gösteri, çocukların zihnindeki canavar algısını değiştirmeyi hedefliyor. Seyirciler arasından seçilen çocuklarla interaktif bir oyun oynanan gösteride, oyuncu Ata Dirilgen çocuklara hem hikaye anlatıcısı hem de kahraman yetiştiricisi olarak eşlik ediyor. Gösterinin amacı, çocukların hayal güçlerini geliştirmek ve onlara cesaret vermek. İngiltere tiyatrosunun önemli ödüllerinden Olivier Ödülü'ne aday olan kukla şovu, devasa taş trol, gizemli Indrik, görkemli Griffin, tek boynuzlu at, diş perisi ve ejderha gibi birçok kukla ile çocukları fantastik hikayelerle tanıştırıyor. Gösteri, 20-23 Nisan tarihleri arasında sahnelenmeye devam edecek.

  • Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi
    22:49 Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi

    Başkentte çeşitli meslek gruplarından gönüllülerin oluşturduğu Cumhuriyet Korosu, 'Yüzyılın Başkenti Ankara' adlı Türk halk müziği konseri verdi. Yenimahalle ilçesindeki Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, Ankara'nın türkülerinin yanı sıra Rumeli, Kütahya, Burdur, Kırıkkale, Sivas, Erzincan, Artvin yöreleri ile Kıbrıs ve Azerbaycan'dan ezgiler dinleyicilerle buluştu. Başkentteki, Ulusal Mimarlık akımlarına örnek teşkil eden tarihi yapı ve binaların da tanıtıldığı konserde, çeşitli halk oyunu gösterileri yapıldı. Şef Serdar Yasun yönetiminde 30 eserin seslendirildiği konsere Ankaralılar yoğun ilgi gösterdi.

  • Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Tuğba Yurt konser verdi
    22:38 Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Tuğba Yurt konser verdi

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında şarkıcı Tuğba Yurt, Seyhan Nehri kıyısındaki Merkez Park'ta konser verdi. Konserde çok sayıda kişi şarkılara eşlik etti ve Yurt'un performansı büyük alkış aldı.

  • Güroymak'ta Çocuklar İçin Sinema Etkinliği Düzenlendi
    21:54 Güroymak'ta Çocuklar İçin Sinema Etkinliği Düzenlendi

    Bitlis'in Güroymak ilçesinde, Kaymakamlık tarafından başlatılan proje kapsamında Kaleli Köyü ve Köşk mezrasında yaşayan çocuklar için sinema etkinliği düzenlendi. Ahmet Mücteba Albayrak Bilgi Evi'ne getirilen çocuklar, yeni açılan sinema salonunda film izledi. Etkinlikle çocukların kültür ve sanatla buluşması hedeflendi.

  • Bingöl'de Hesarek Kayak Merkezi, turizm koruma ve gelişim bölgesi ilan edildi
    21:47 Bingöl'de Hesarek Kayak Merkezi, turizm koruma ve gelişim bölgesi ilan edildi

    Bingöl'de kış turizminin gözde tesislerinden biri olan Hesarek Kayak Merkezi, Cumhurbaşkanı kararı ile Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi ilan edildi. Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, bu kararın Bingöl'ün cazibe merkezi haline gelmesini sağlayacağını belirtti.

  • Van Kalesi'ndeki Süleyman Han Camisi restorasyon sonrası ibadete açıldı
    21:19 Van Kalesi'ndeki Süleyman Han Camisi restorasyon sonrası ibadete açıldı

    Van Kalesi'nin zirvesinde bulunan Süleyman Han Camisi, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından ibadete açıldı. Van Valisi Ozan Balcı, caminin açılışında yaptığı konuşmada, Van'ın imarı ve inşası konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını belirtti ve Van Kalesi'nin restorasyonunun tamamlanmasıyla birlikte Van'ın kültür, turizm ve ekonomisine büyük katkı sağlanacağını ifade etti.

  • Devrim Erbil'in Inspirations adlı sergisi sanatseverlerle buluştu
    21:18 Devrim Erbil'in Inspirations adlı sergisi sanatseverlerle buluştu

    Devlet sanatçısı Devrim Erbil'in 60. yılını kutlamak amacıyla düzenlenen Inspirations adlı karma sergi, İstanbul Sinema Müzesi'nde açıldı. Sergide, Erbil'in daha önce sergilenmemiş eserlerinin yanı sıra farklı sanatçıların da eserleri yer alıyor. Erbil, sergiyle birlikte sanat hayatının 60. yılını geride bıraktığını belirterek, sanata ve sanatın içinde olmaya doyamadığını ifade etti. Sergi, 30 Haziran'a kadar ziyaret edilebilecek.

  • Müjde Ar'a Münih Türk Film Günlerinde 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü'
    21:10 Müjde Ar'a Münih Türk Film Günlerinde 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü'

    Münih'te düzenlenen 35. Münih Türk Film Günlerinde Yeşilçam'ın usta oyuncusu Müjde Ar'a 50. Sanat Yılı dolayısıyla 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü' verildi. Müjde Ar ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada kadınları desteklemeye adadığı hayatını anlattı ve kendisine verilen ödülün iki sahibi olduğunu belirtti. Ayrıca, Müjde Ar'ın Şener Şen ile başrolleri paylaştığı 'Şalvar Davası' adlı film restore edilerek festivalde gösterildi.


Advertisement