Güvenilir Eller" Eğitim Programında İşbirliği İmzası - Son Dakika
Ekonomi

Güvenilir Eller" Eğitim Programında İşbirliği İmzası

Antalya'da Unilever Food Solutions, Alanya Belediyesi ile "Güvenilir Eller Gıda Güvenliği Online Eğitim Programı" işbirliği protokolüne imza attı.

27.02.2018 21:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da Unilever Food Solutions, Alanya Belediyesi ile "Güvenilir Eller Gıda Güvenliği Online Eğitim Programı" işbirliği protokolüne imza attı.

Alanya Kültür Merkezi'nde gerçekleşen imza törenine, Unilever Food Solutions Türkiye, Orta Asya ve İran Genel Müdürü Önder Arsan, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ile projeye destek veren üniversite, oda ve dernek yöneticileri katıldı.

Arsan, burada yaptığı konuşmada, ilk kez bir yerel yönetimle işbirliği yapıldığını söyledi. Alanya bölgesinde, turizm ve yeme-içme sektöründen meslek birliklerine, online gıda güvenliği eğitimi verileceğini dile getiren Arsan, projenin ilk çıkış tarihinin 2015 olduğunu dile getirdi.

Unilever Food Solutions önderliğinde bir ekiple dünyayı kapsayan bir araştırmayla başladıklarını aktaran Arsan, şunları kaydetti:

"Bu araştırmalar sonucu gördük ki hem dünyada hem de Türkiye'de en kritik konulardan biri ev dışı sektör için gıda güvenliği. Şeflerin bu konuda ciddi bilgi ihtiyacı var. Bu konuda bilgilendirilmek isteniyorlar. Unilever olarak bu konuya nasıl el atarız diye baktık ve Türkiye Gıda Güvenliği Derneği ile iyi bir iş birliği birlikteliği yarattık. Bu çalışmanın sonucunda da dijital online eğitim programı ortaya çıktı. 2016 ortası gibi bu projeyi sektörle tanıştırdık. Projeye ilgi çok büyük. Birçok meslek kuruluşu projeye destek verdi. Projeye 1,5 yılda 25 bin şef kayıt oldu. Kayıt olanların 16 bin 500'ü programı bitirdi, sertifikalarını aldı. Şimdi de Alanya Belediyesi ile bir iş birlikteliği yapıyoruz. Buradaki meslek kuruluşlarıyla çalışanlara bu desteği birlikte vermiş olacağız. Alanya Belediyesi bu projeye burada liderlik yapıyor."

"Şehrimizde kalitenin çıtası bir üst noktaya taşınacaktır."

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ise "Gıda Güvenliği ve Hijyen" konusunda Alanya'nın son derece titiz olduğunu söyledi.

Yıllık 2,5 milyondan fazla turist ağırlayan 300 bin nüfuslu ilçede "ev dışı tüketim alışkanlıkları" konusunda bölgenin yüksek beklentilere sahip olduğunu vurgulayan Yücel, "İşletmelerimiz ve şeflerimiz, beklentiyi karşılayabilmek için sürekli olarak kendilerini revize etmekte ve öncü adımlarla kalite değerlerini yükseltmek istemektedir. Unilever Food Solutions ile Güvenilir Eller projesiyle başlattığımız işbirliği, değerli proje paydaşlarımız tarafından da desteklenerek şehrimizde kalitenin çıtası bir üst noktaya taşınacaktır." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından işbirliği protokolü imzalandı.

Güvenilir Eller" Eğitim Programında İşbirliği İmzası
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Güvenilir Eller' Eğitim Programında İşbirliği İmzası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ordu Büyükşehir Belediyesi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    18:49 Ordu Büyükşehir Belediyesi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    Ordu Büyükşehir Belediyesi, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, yeni dönemin hayırlı olmasını temenni ederek Ordu halkına teşekkür etti. Güler, önlerindeki 5 yıllık süre boyunca ayrım yapmaksızın Ordu'yu yaşanılabilir bir kent olma yolunda birlikte hazırlayacaklarını vurguladı. Ayrıca, şehir ekonomisini güçlendirmek, afete dirençli bir kent yapmak ve lojistik merkezi oluşturmak gibi hedeflerinin olduğunu belirtti.

  • Trabzon Ortahisar Belediyesi'nin Borç Yükü 853 Milyon TL
    17:59 Trabzon Ortahisar Belediyesi'nin Borç Yükü 853 Milyon TL

    Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, belediyenin toplam borcunun 853 milyon olduğunu belirtti. Kaya, borç yükünün ağır olduğunu ancak şikayetçi olmanın bir hakkı olmadığını söyledi.

  • Helal Gıda Bakımından Hayvanların Beslenmesi ve Kesim Yöntemleri Çalıştayı Düzenlendi
    17:44 Helal Gıda Bakımından Hayvanların Beslenmesi ve Kesim Yöntemleri Çalıştayı Düzenlendi

    Dünya Helal Birliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Uludağ Üniversitesi tarafından düzenlenen 'Helal Gıda Bakımından Hayvanların Beslenmesi ve Kesim Yöntemleri Çalıştayı'nda, akademisyenler, uzmanlar ve yetkililer sunumlar yaptı. Çalıştayda hayvanların beslenmesi ve kesim yöntemlerinin helal gıda bakımından tartışıldığı vurgulandı. Çalıştayın sonuçları kitapçık halinde yayınlanacak ve ilgili birimlere rapor olarak sunulacak.

  • Kimyagerler Derneği, özlük haklarının iyileştirilmesini talep etti
    17:40 Kimyagerler Derneği, özlük haklarının iyileştirilmesini talep etti

    Kimyagerler Derneği İç Anadolu Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Oltulu, dernek üyeleri adına yaptığı açıklamada, kimyagerlerin özlük haklarının diğer mesleklere göre geri kaldığını belirtti. Oltulu, kimyagerlerin aynı yetki ve sorumluluğa sahip olmalarına rağmen düşük ek gösterge ve ücretle çalıştıklarını ifade etti. Kimyagerlik mesleğinin cazip hale getirilmesi ve kamu kimyagerlerinin özlük haklarındaki sorunların çözülmesi gerektiğini vurguladı.

  • Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde üretilen peynir helvası coğrafi işaret tescili aldı
    17:39 Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde üretilen peynir helvası coğrafi işaret tescili aldı

    Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde üretilen peynir helvası, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret olarak tescil edildi. Gelibolu Ziraat Odası Başkanı Erkan Kaya, helvanın tescili için başlattıkları girişimin olumlu sonuçlandığını belirtti. Coğrafi işaret tescili, Gelibolu'nun kültürel mirasının ve tarımsal ürünlerinin değerinin tanınması anlamına geliyor.

  • Manisa Belediye Başkanı Lüks Makam Odası Hakkında Konuştu
    17:29 Manisa Belediye Başkanı Lüks Makam Odası Hakkında Konuştu

    Manisa Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, AKP'li eski başkan Mehmet Çerçi'nin yaptırdığı lüks makam odası hakkında açıklamalarda bulundu. Balaban, imkanlarının olduğu an daha mütevazı bir makam odasına geçmeyi istediğini söyledi.

  • MÜSİAD Erzurum Başkanı: Türkiye'de yüksek enflasyon ticari ahlakı etkiledi
    17:26 MÜSİAD Erzurum Başkanı: Türkiye'de yüksek enflasyon ticari ahlakı etkiledi

    MÜSİAD Erzurum Başkanı Abdulkerim Kavaz, enflasyonla mücadeleden kamu tasarruflarına, asgari ücretten İsrail ile ticaretin kısıtlanmasına kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu. Kavaz, Türkiye'de yüksek enflasyonla birlikte ticari ahlakın dozunun kaçtığını belirterek, İsrail'e yapılan boykotun önemli olduğunu ifade etti. Ayrıca, kamu tasarruflarını izleme komitesi kurulması ve alım gücünün artırılması gerektiğini vurguladı.

  • A101'den ESCAMP 6500 Flat Tiny House: Fiyatı ve Özellikleri
    17:11 A101'den ESCAMP 6500 Flat Tiny House: Fiyatı ve Özellikleri

    Türkiye'nin önde gelen zincir marketlerinden A101, ESCAMP 6500 Flat Tiny House'u satışa sunuyor. 16 m² yaşam alanına sahip olan bu ev, uygun fiyatıyla dikkat çekiyor. Özellikleri arasında SCHLEGL 1400 kilogram kapasiteli 2 adet torsiyon frenli dingil, kompozit sandviç panel dış cephe ve laminant parke zemin bulunuyor. A101 tarafından 25 Nisan itibariyle satışa sunulacak olan ESCAMP 6500 Flat Tiny House'un fiyatı 399 bin 900 TL.

  • İzmir'de Esnafın İşleri Durgun, Turistlere Bağlıyorlar
    17:05 İzmir'de Esnafın İşleri Durgun, Turistlere Bağlıyorlar

    İzmir'de esnaf, vatandaşların alım gücünün düşmesiyle işlerinin etkilendiğini belirterek turistlere umut bağladıklarını söyledi. Esnaf, dükkan kiralarını ödemekte zorlandıklarını ve güçlerinin kalmadığını ifade etti. Fiyat artışları ve vatandaşların satın alma gücünün düşmesi nedeniyle esnafın işleri durgunlaşmış durumda. Esnaf, idare etmeye çalıştıklarını belirtirken, turistlerin gelmesini beklediklerini dile getirdi.

  • Van'ın Bahçesaray ilçesinde besiciler hayvanlarını otlatmaya başladı
    17:03 Van'ın Bahçesaray ilçesinde besiciler hayvanlarını otlatmaya başladı

    Bahçesaray ilçesinde çetin geçen kış boyunca ahırlarda beslenen küçükbaş hayvanlar, havanın ısınmasıyla birlikte meralara çıkarıldı. Besiciler, doğanın canlanmasıyla yeşeren meralara götürdükleri hayvanlarını gün boyunca otlattıktan sonra tekrar ahırlara getiriyor. Uzun süre sonra hayvanlarını otlaklara çıkarmanın ve yem masraflarından kurtulmanın sevincini yaşayan besiciler, bu durumdan memnuniyet duyuyor.


Advertisement