"Güvenli Trafik Harekatı" Projesi - Son Dakika
Yerel

"Güvenli Trafik Harekatı" Projesi

"Güvenli trafik harekatı" projesi, Afyonkarahisar ve Ankara'nın ardından Antalya'da da uygulanmaya başlandı.

25.04.2013 13:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya Sağlık Örgütü koordinatörlüğündeki

"Güvenli trafik harekatı" projesi, Afyonkarahisar ve Ankara'nın ardından Antalya'da da uygulanmaya başlandı.

Projeyle ilgili Ramada Otel'de düzenlenen tanıtım toplantısına Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam ile Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Temsilcisi Dr. Serap Şener ile emniyet görevlileri katıldı.

Vali Altıparmak ise Türkiye'nin trafik kazaları konusunda içler acısı durumda olduğunu belirtti. Trafikte empati yapmanın çok önemli olduğuna dikkati çeken Altıparmak, insanların "Bu kaza benim başıma da gelebilir. Kemeri takmazsam ben de ölebilir, engelli kalabilir" demeleri gerektiğini ifade etti.

Altıparmak, empati yaptıktan sonra kazalarda yaşanan sorunları çözmek için odaklanmak gerektiğini kaydetti. Antalya'da odaklanarak bu sorunu çözdüklerini anlatan Altıparmak, kendilerine ölçü alarak dünya şehirlerini aldıklarını ve trafikte çeşitli projeler hazırladıklarını söyledi.

Bu projeleri insanlara iyi bir şekilde sunduklarını dile getiren Altıparmak,

"Burdur'dan Antalya'ya gelen her kişinin karşısına 'Antalya yaya dostu kenttir' tabelası çıkıyor. Bu tabela sürücüye psikolojik baskı yapıyor. Sürücü hemen o havaya giriyor" dedi.

Güvenli trafik için "Emniyet kemeri, hız sınırı, alkollü araç kullanmak, lastik bakımı, kırmızı ışık, yayaya ve diğer araçlara saygı" maddelerine dikkat etmeleri gerektiğini vurgulayan Altıparmak, her hafta ya da her ay bir konuya dikkat çekip insanları daha fazla duyarlı hale getireceklerini dile getirdi.

Emniyet Müdürü Sağlam, projenin amacının Antalya'da emniyet kemeri kullanımını arttırmak ve hız ihlallerini azaltmak olduğunu söyledi. Antalya'da trafik kazalarından dolayı yaralanma ve ölüm istatistiklerini yüzde 50 düşürmeyi amaçladıklarını anlatan Sağlam, bu amaçlara ulaşmak için çok sektörlü işbirliği kuracaklarını, eğitim programlarını geliştireceklerini ve uygulayacaklarını, sosyal kampanyalar düzenleyeceklerini, risk faktörlerini izleyip değerlendirme yapacaklarını ve etkili müdahaleleri planlayacaklarını kaydetti.

Trafik kazalarının insan hayatını tehdit eden en önemli sorunlardan olduğuna dikkati çeken Sağlam, kazaların sosyal ve ekonomik sorunların artmasına neden olduğunu ifade etti. Sağlam, kazaların ölüm ve yaralama ile sonuçlanmasının en önemli nedeninin aşırı hız ve emniyet kemeri kullanmamak olduğuna işaret etti.

Trafikten Sorumlu İl Emniyet Müdürü Yardımcısı Akif Aktuğ ise Türkiye'de trafik kazaları nedeniyle yılda ortalama 8-10 bin kişinin öldüğünü, büyük bir ilçe kadar kişinin de yaralandığını belirtti. Antalya'nın büyükşehirler arasında kişi başına en fazla araç düşen il olduğuna işaret eden Aktuğ, bu trafik yoğunluğunda kazaları en alt seviyeye düşürmek için çaba gösterdiklerini kaydetti.

Aşırı hız yapmanın kaza yapma riskini yüzde 100 arttırdığına dikkati çeken Aktuğ, emniyet kemeri kullanmanın kazalardaki ölüm riskini yüzde 65'e kadar düşürdüğünü ifade etti. Aktuğ, yaptıkları çalışmalarda kadınların erkeklere göre emniyet kemeri takma konusunda daha duyarlı olduğunu bildirdi. - ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Güvenli Trafik Harekatı' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement