Güvenli Trafik Projesi - - Son Dakika
Güncel

Güvenli Trafik Projesi -

Güvenli Trafik Projesi -

Mardin'de Güvenli Trafik Projesi kapsamında ilköğretim öğretmenlerine trafik güvenliği konusunda eğitim verildi.

28.02.2014 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'de Güvenli Trafik Projesi kapsamında ilköğretim öğretmenlerine trafik güvenliği konusunda eğitim verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın desteğiyle Doğuş Otomotiv ve Dünya Sağlık Örgütü koordinasyonunda sürdürülen eğitimler kapsamında Mardin'de bir otelde gerçekleştirilen toplantıya katılan Vali Ahmet Cengiz, trafik kurallarına herkesin uyması gerektiğini söyledi.

Trafik kuralları konusunda kimseye tolerans tanınmaması gerektiğini ifade eden Vali Cengiz, şunları söyledi:

"Kimse 'Ben uymasam da olur' düşüncesinde olmasın. Bu hususta kimseye tolerans gösterilmemeli. Kuralları çiğneyene bir yaptırım uygulanmazsa hata yapmaya devam eder. Kuralların objektif uygulanmasını önemsiyoruz. Büyük firmalarımız bu tarz sosyal sorumluklar yapıyorlar. Eğitim uygulaması çok önemli. Önce eğitim sonra denetim. Önce bu eğitim olacak sonra denetim bize bırakılacak."

Doğuş Otomotiv Kurumsal İletişim Direktörü Koray Bebekoğlu ise Türkiye'nin lider otomotiv distribütörü olarak trafik güvenliği konusunda kendilerine de sorumluluk düştüğünü belirtti.

Mardin'in köklü geçmişiyle ülkemizde hoşgörü konusunda öncü ve örnek bir kent olduğunu kaydeden Bebekoğlu, bu eğitimleri bir çok şehirde yaptıklarını sonuncusunu da Mardin'de gerçekleştirdiklerini söyledi.

"Bizim en değerli varlığımız çocuklarımız " diyen Bebekoğlu, öğretmenlere verilecek eğitimlerden sonra bu eğitimlerin öğrencilere verilmesinin de önemli olduğunu kaydetti.

Türkiye'de trafik sıkıntısının büyük olduğunu bu kapsamda eğitimlerin verilmesini önemsediklerini dile getiren Bebekoğlu " Buradaki en büyük görev öğretmenlerimize düşüyor. Lütfen bizleri yönlendirin" dedi.

Bebekoğlu , "Trafik Hayattır" eğitimlerine 2 yıl önce başlandığını ve ilk etapta 10 kentte 2 bin öğretmene ulaşıldığını, Mardin'de eğitimlere 46 okuldan yaklaşık 160 öğretmenin katıldığını sözlerine ekleyerek, şunları söyledi:

"Nüfus arttıkça şehir düzeni yükseldikçe trafiğe daha fazla ihtiyacımız var. Bunun içinde en iyi başlama noktası çocuklarımız. Biz ikinci sınıf öğrencilerimizin hayat bilgisi derslerine trafiği ve uygulamalı öğrenmeleri konusunda bir metodoloji geliştirmeye çalıştık. 10'dan fazla ile giderek bu çalışmalarımızı yapmıştık. Mardin'de bu çalışmaların son ayağı devam ediyor. Şu anda ulaştığımız 40 bin öğrencinin yanı sıra milyonlarca öğrenciye bu envanterleri ulaştırmayı hedefliyoruz. Dolayısıyla bir farkındalık yaratarak trafik kültürünün oluşmasını, gelişmesini ve değişimini sağlayabilmeyi amaçlıyoruz."

Kabala ilkokulu öğretmenlerinden Hasibe Hakan ise projenin biraz geç kalınmasına rağmen çok iyi bir uygulama olduğunu belirtti.

Türkiye'nin trafik konusunda bir eksiğinin eğitim olduğunu ifade eden Hakan "Her şey eğitimle başlar. Çocuklarımızı şimdiden trafik konusunda bilinçlendirirsek ilerde ne kadar işe yaradığını görürüz. Avrupa'dan eksiğimiz sadece eğitim. Bunları aşmak için iyi bir başlangıç oldu" dedi.

Konuşmaların ardından eğitimlere katılan Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, Emniyet Müdürü Mehmet Şahin, Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu ve Halk Sağlığı Müdürü Nureddin Özdener ile öğretmenlere uzman eğitmenler tarafından emniyet kemeri, trafik kuralları, yolun karşısına geçme ve araç içi güvenlik başta olmak üzere trafik güvenliği ile ilgili bilgi verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Güvenli Trafik Projesi - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yaya geçidinde feci kaza kamerada
    09:07 Yaya geçidinde feci kaza kamerada

    Antalya'nın Alanya ilçesinde bir otomobilin yaya geçidinde hızla çarparak savurduğu yaşlı adam ağır yaralandı. Kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı. Kaza, saat 11.30 sıralarında Oba Mahallesi Çevreyolu'nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, S.K. yönetimindeki 07 AYG 093 plakalı otomobil, yaya geçidinden geçtiği esnada Ali A.'ya çarptı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri kazada ağır yaralanan Ali A.'yı ilk müdahalenin ardından ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Hastaneye kaldırılan yaralının hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenilirken, araç sürücüsü S.K. gözaltına alındı. Öte yandan kaza çevredeki bir işletmenin güvenlik kamerası tarafından anbean kaydedildi. Görüntülerde yaya geçidinden geçmekte olan Ali A.'ya 07 AYG 093 plakalı aracın çarptığı anlar yer aldı. Yaşlı adamın çarpmanın etkisiyle metrelerce savrulduğu görüldü.

  • Kayseri'de yapılan operasyonda 455 adet suç unsuru ele geçirildi
    09:05 Kayseri'de yapılan operasyonda 455 adet suç unsuru ele geçirildi

    Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda lav silahı, el bombası, ruhsatsız tabanca, tüfek, fişek, sikke, kılıç, mızrak, ok ucu, taş sütun, İslami Döneme ait miğfer takımı, tarihi eser niteliği taşıyan objeler ve el telsizi gibi toplamda 455 adet suç unsuru ve tarihi eser ele geçirildi. Operasyon sonucunda 1 kişi gözaltına alındı.

  • Kurban Bayramı yaklaşırken vatandaşlar hayvan üreticilerini ziyaret ediyor
    09:04 Kurban Bayramı yaklaşırken vatandaşlar hayvan üreticilerini ziyaret ediyor

    Denizli'de Kurban Bayramı öncesinde kurbanlık hayvan almak isteyen vatandaşlar, üreticileri ziyaret etmeye başladı. Üreticiler ise ekonomik sıkıntılar ve yükselen maliyetlerle mücadele ettiklerini dile getirdi.

  • CHP'nin Yerel Yönetimler Çalıştayı Başlıyor
    09:01 CHP'nin Yerel Yönetimler Çalıştayı Başlıyor

    CHP'nin yerel yönetimler çalıştayı, parti genel merkezinde başlıyor. CHP'li belediye başkanları ve il örgütleri Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında, Anıtkabir'i ziyaret edecek. Özel, çalıştayın açılışında konuşacak.

  • Gümüş Balığının İhracat Serüveni Başladı
    08:58 Gümüş Balığının İhracat Serüveni Başladı

    İznik Gölü'nde yapılan gümüş balıkçılığı sezonu bereketli başladı. Balıklar Yunanistan, Ukrayna ve Amerika'ya ihraç edilerek cips olarak satışa sunuluyor. İhracatın artmasıyla birlikte bölgedeki kooperatiflerin balık avlama kapasitesi de yükseldi.

  • İznik Gölü'nde Gümüş Balığı Sezonu Bereketli Başladı
    08:39 İznik Gölü'nde Gümüş Balığı Sezonu Bereketli Başladı

    İznik Gölü'nde yapılan gümüş balıkçılığı sezonu sıcakların başlamasıyla birlikte bereketli bir şekilde başladı. 5 kooperatifin hedefi bin ton balık tutmak ve ihracat yapmak.

  • 08:13 "Mahzen-30" Operasyonlarında Organize Suç Örgütü Çökertildi

    Batman merkezli 8 ilde Jandarma tarafından düzenlenen 'Mahzen-30' operasyonlarında elebaşılığını Doğan Güney'in yaptığı (Yurt Dışı Firar) 'Odacılar' olarak bilinen Organize Suç Örgütü çökertildi. Operasyonlarda organize suç örgütünün yöneticilerinden Yonca Onat'ın da aralarında bulunduğu 34 şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun başarısını sosyal medya hesabından duyurdu.

  • Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması sonucu tahliye edilen binaların hasarı görüntülendi
    07:54 Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması sonucu tahliye edilen binaların hasarı görüntülendi

    Gaziosmanpaşa'da dün meydana gelen toprak kaymasında hasar alan ve tahliye edilen binaların durumu günün ilk ışıklarıyla bir kez daha görüntülendi. Görüntülerde, toprak kaymasıyla birlikte sürüklenen molozlar ve devrilen ağaçlar da yer aldı.


Advertisement