Teröristlere verilen süre daralıyor! YPG'liler çekilmezse etkisiz hale getirilecekler - Son Dakika
Güncel

Teröristlere verilen süre daralıyor! YPG'liler çekilmezse etkisiz hale getirilecekler

Güvenlik kaynakları, ABD ile varılan 120 saatlik mutabakatın yarın 22.00'de sona ereceğini ve bu sürenin uzatılmayacağını belirterek, bu süreden sonra bölgede kalan teröristlerin etkisiz hale getirileceğini ifade etti.

21.10.2019 14:35  Güncelleme: 15:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye ile ABD arasında, Barış Pınarı Harekatı'na 120 saat ara verilerek terör örgütü YPG/ PKK'nın güvenli bölgeden çekilmesi amacıyla sağlanan mutabakatta geri sayım sürerken, güvenlik kaynaklarından yeni açıklama geldi. Yapılan açıklamada YPG'ye verilen sürede eğer geri çekilme olmazsa operasyonun kaldığı yerden devam edeceği vurgulandı.

"SÜRE SONUNDA TERÖRİST VARSA ETKİSİZ HALE GETİRİLİR"

Güvenlik kaynaklarınca, Türkiye'nin, teröristlerin çekilmesi ya da çekilmemesi durumunda nasıl bir strateji izleyeceğini şu ifadelerle anlatıldı:

"Saat 22.00'de iş biter. Hala terörist varsa onlar etkisiz hale getirilir. Harekat devam eder. 120 saatlik anlaşmada süre uzatımı yok. Ağır silahların toplanması konusunda ABD ile koordinasyon içindeyiz. Daha tam neticelendiği söylenemez."

BÖLGEDE 10-15 BİN TERÖRİST VAR

Türkiye, ABD ile sıkı ve koordineli şekilde çalışmaya devam ederken, terör örgütünün de ABD nezaretinde bölgeden çıkışı sürüyor. Bölgeden şimdiye kadar 125 araçlık konvoy çıkışı gerçekleşti. Terör örgütü üyelerinin Haseke istikametine doğru gittiği belirtiliyor. Bölgede ise 10 ila 15 bin silahlı terörist olduğu biliniyor.

ABD'nin 30 bin tır silah yardımı yaptığı teröristlere, 30-35 bin kişilik silahlı gücü donatacak seviyede hafif ve ağır silah ile mühimmat desteği verildiği tahmin ediliyor.

Teröristlere verilen süre daralıyor! YPG'liler çekilmezse etkisiz hale getirilecekler

HAREKATIN BAŞLAMASI İLE SÖZDE LİDERLER KAÇTI

Türk Silahlı Kuvvetlerinin bölgedeki önceliği 120 kilometrelik alanı temizleyerek, 440 kilometrelik alanda Güvenli Bölgeyi oluşturmak. Suriye'de stratejik bir yol olan M4 karayolu oluşturulacak Güvenli Bölge için büyük önem arz ediyor. TSK ve Suriye Milli Ordusu, bu hattın güneyi kontrol edilecek şekilde düzen alıyor. Güvenlik kaynakları, 120 kilometrelik alanın tamamının kontrol altında olduğunu bildirdi.

OPERASYONDA SİVİL HASSASİYETİ ÜST DÜZEYDE

Operasyon başlangıcından bu yana büyük bir titizlikle yürütülüyor. Sivil hedefler kesinlikle ateş hattına alınmıyor. Sivil kıyafetlerin arkasına saklanan teröristler ise yakından takip ediliyor.

Terör örgütünün hudut hattı boyunca kurduğu tüneller ve mevziler de tek tek tespit ediliyor. Tünellerin bazıları kilometrelerce devam ederek şehirleri evlere bağlıyor.

ÖRGÜT 650 DEAŞ'LIYI SERBEST BIRAKTI

Terör örgütü YPG/PKK bölgenin kontrolünü kaybetmesinin ardından 650 DEAŞ'lı teröristi serbest bıraktı.

TESLİM OLAN TERÖRİSTLERİN SAYISI 40'I GEÇTİ

Teslim olan teröristlerin sayısı 40'ı geçti. Yakalanan ve yaralananlarla birlikte toplam sayının 90'ı bulduğu belirtiliyor.

İHLAL/TACİZ SAYISI 36

Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "PKK/YPG'li teröristlerin 120 saat içerisinde bölgeden çıkışı hiçbir şekilde engellenmezken, PKK/YPG'li teröristlerce yapılan ihlal/taciz sayısı 36 oldu." ifadeleri yer aldı

MSB'den yapılan açıklama şöyle:

TSK, 17 Ekim 2019 tarihinde Türkiye ile ABD arasında varılan mutabakat çerçevesinde, PKK/YPG teröristlerinin 120 saat içerisinde bölgeden çıkmasını yakından takip etmektedir. Bu kapsamda kesinlikle hiçbir engelleme yapılmadığı gibi bölgeden çıkış faaliyetleri sıkı şekilde ABD'li muhataplarla koordine edilmektedir. Bu kapsamda şimdiye kadar bölgeden 125 araç çıkış yapmıştır. ABD ile yapılan mutabakata rağmen PKK/YPG'li teröristlerce 17 Ekim 2019, saat 22.00'den itibaren toplam 36 taciz/ihlal gerçekleştirilmiştir.

KİMYASAL SİLAH İDDİALARI YALAN

Konuyla ilgili ABD askerî yetkilileri ile yakından koordineye devam edilmektedir. Barış Pınarı Harekatı'nda 765 terörist etkisiz hale getirildi, 111 yerleşim merkezi ile 1500 kilometrekarelik alan kontrol altına alındı. Kilometrelerce uzunlukta şehri adeta bir ağ gibi sarmalayan tüneller tespit edilerek kullanılamaz hale getirilmiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından uluslararası hukuk ve anlaşmalarla yasaklanan hiçbir mühimmat veya kimyasal silah kullanılmamaktadır.

Barış Pınarı Harekatı'nda Suriye topraklarında harekattan kaynaklanan sivil zayiat yaşanmamıştır. Barış Pınarı Harekatı'nın başlangıcından bugüne kadar toplam 5 kahraman silah arkadaşımız şehitlik mertebesine ulaşmış, 86 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Harekat bölgesinde sınırlarımız için yapılan roket ve havan atışları sonucunda 20 vatandaşımız şehit olmuş, 187 vatandaşımız yaralanmıştır. DEAŞ Müslümanların, PKK/KCK/PYD/YPG de Kürtlerin temsilcisi değildir.

Teröristlere verilen süre daralıyor! YPG\'liler çekilmezse etkisiz hale getirilecekler

Son Dakika Güncel Teröristlere verilen süre daralıyor! YPG'liler çekilmezse etkisiz hale getirilecekler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.


Advertisement