Güvenlik Korucusu Kadının Tek Aşkı "Vatan" - Son Dakika
Güncel

Güvenlik Korucusu Kadının Tek Aşkı "Vatan"

Mardin'in Ömerli ilçesinde, hayatını vatan savunmasına adayan güvenlik korucusu 43 yaşındaki Fatma Genç, görevini büyük bir aşkla yapıyor.

14.02.2017 11:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HALİL İBRAHİM SİNCAR - Mardin'in Ömerli ilçesinde, hayatını vatan savunmasına adayan güvenlik korucusu 43 yaşındaki Fatma Genç, görevini büyük bir aşkla yapıyor.

Erkek kardeşi ile Kocakuyu köyünde koruculuk yapan Genç, vatanı dışında bir aşk tanımıyor. Bugüne kadar evlenmeyi düşünmeyen Genç, çetin kış şartlarına rağmen terör örgütü PKK'ya karşı mücadelede engel tanımıyor.

Bir yandan evin işleriyle uğraşan bir yandan da silahını alıp nöbete çıkan Genç, zaman zaman da Mehmetçik ile omuz omuza operasyonlara katılarak, büyük bir aşkla bağlı olduğu vatanı için görev yapmanın gururunu yaşıyor.

"Benim sevgilim silahım, vatan aşkımdır"

Genç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatanını, devletini, milletini ve bayrağını çok sevdiğini söyledi.

Köyde hem ev işlerini hem de koruculuğu birlikte yürüttüğünü anlatan Genç, kadınların koruculuk camiasında da olması gerektiğini vurguladı.

Genç, vatanı için kendisine verilen her görevi yerine getirmeye hazır olduğunu dile getirerek, "Vatan aşkı için korucu oldum. Her zaman göreve hazırım." dedi.

14 Şubat Sevgililer Günü'nün de kendisine vatanına duyduğu sevgiyi anımsattığını anlatan Genç, "7-8 senedir burada korucuyum. Bugün Sevgililer Günü. Benim sevgilim silahım, vatan aşkımdır. Evlenmedim ben. Bayrağım için vatan aşkı için her zaman göreve hazırım." ifadelerini kullandı.

"Vatan, bayrak ve millet aşkı için köyde ilk kızımı korucu yaptım"

Kızı ile gurur duyan baba Hamit Genç de 22 yıl önce teröristlerin köylerine saldırdığını ve 7 şehit verdiklerini, onlarca kişinin de yaralandığını anımsattı.

O dönemde bir aylık korucu olduklarını ve teröristlerin koruculuğu bırakmaları için bu saldırıları gerçekleştirdiğini dile getiren Genç, tüm baskılara rağmen bu sevdadan vazgeçmediklerini aktardı.

Genç, kendisindeki vatan aşkının kızında da olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu:

"Vatan, bayrak ve millet aşkı için bu köyde ilk kızımı korucu yaptım. Her yerden tehdit aldım ama korkmadım. Bir kadının da bu meslekte olması gerekir. Bir kadın polis ve asker olabiliyorsa korucu da olabilir. Vatan savunması için yapılan savaşlarda her zaman kadınlar yanımızda oldu. Milletimizi, vatanımızı bayrağımızı ve dinimizi seviyoruz. Bizi tehdit etmeye çalışıyorlar ama başaramayacaklar. Ben de Kürt evladıyım. Dış güçlere boyun eğmeyeceğiz."

"Takdir ve tebrik ediyoruz"

Türkiye Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Orhan Kandemir de Fatma Genç'i görev yerinde ziyaret etti.

Kendisi ile gurur duyduklarını kaydeden Kandemir, kadın korucu sayısını artırmayı istediklerini bildirdi.

Kandemir, polis teşkilatında ne kadar kadın polise ihtiyaç varsa korucu camiasında da kadına ihtiyaç olduğuna değinerek, şunları kaydetti:

"Kadın korucularımızın sayısını artırmayı düşünüyoruz. Kadın korucularımız da gerektiğinde nöbet tutarak köyün can güvenliğini sağlıyorlar. Fatma kardeşimiz görevini çok güzel ve layığıyla yerine getiriyor. Bugün Sevgililer Günü ve kendisi, 'Benim aşkım, vatanım, bayrağım, silahım, toprağım ve köyümdür.' diyor. Bizleri çok duygulandırdı. Kendisini takdir ve tebrik ediyoruz. Vatan aşkı ile dolu korucularımızın sayısı artıyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Güvenlik Korucusu Kadının Tek Aşkı 'Vatan' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement