Güvenlik Şube Müdürleri, Afyonkarahisar'da Toplandı - Son Dakika
Yerel

Güvenlik Şube Müdürleri, Afyonkarahisar'da Toplandı

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, emniyet mensuplarının, moral ve motivasyon bakımından desteklenmesi gerektiğini bildirdi.

19.11.2013 15:28  Güncelleme: 11:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Balkanlıoğlu, Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Güvenlik Dairesi Başkanlığının, güvenlik hizmet politikalarını ve stratejilerini belirlemek, bilgi değişimi ve iş birliği sağlamak, güvenlik etkinliğini artırmak amacıyla Afyonkarahisar'da bir otelde düzenlediği toplantıda, bir ülkedeki emniyetin, sadece güvenlik güçleriyle yürütülemeyeceğini belirtti.

Huzuru sağlanmayan bir ülkede devletten bahsedilemeyeceğini ifade eden Balkanlıoğlu, "Devletin temel nizamı, temel dinamikleri, yasaları, mevzuatı ve yönetim şekli, güvenlik güçlerine yardımcı olmalıdır. Dolayısıyla güvenlik her şeyden önemlidir. Can ve mal güvenliği her birey için son derece önemli" ifadesini kullandı.

Balkanlıoğlu, bazı dış güçlerin, Türkiye'deki huzur ortamını bozma girişiminde bulunduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bu dış güçler, memleketin huzur ve sükununu kaçırmaya çalışıyor. Mesela, basit bir gösteri gibi görünen olaylarda bile araya sızan terör örgütleri, ortalığı karıştırmak için birçok girişimde bulunuyor. Burada yapılan bir hata, ülke bazında kötü bir izlenime götürür. Bu nedenle planlama, organizasyon, soğukkanlılığı muhafaza, bilgi ve tecrübe sahibi olma, son derece önemli. Hatalar büyük maliyetlere sebep olabiliyor. Müdahaleler kaliteli, düzgün ve planlı olmalıdır. Bunun için de polislerimizin, moral ve motivasyona ihtiyaçları var, maddi ve manevi olarak desteklenmeleri gerekiyor. Çünkü, ülkemizin geleceği için çok önemli görevleri icra eden, yeri geldiğinde sabahlara kadar görev başında olan ve evden çıkarken ailesiyle helalleşen kamu görevlileri, sadece emniyet mensuplarımızdır."

Toplantıda, EGM Güvenlik Daire Başkanı Bekir Akarsu, Afyonkarahisar Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, Afyonkarahisar Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Müjdat Karagöz ve 80 ilden güvenlik şube müdürleri ile birim amirleri hazır bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Güvenlik Şube Müdürleri, Afyonkarahisar'da Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement