Güvenlik Uzmanı Mete Yarar Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Güvenlik Uzmanı Mete Yarar Açıklaması

Güvenlik Uzmanı Mete Yarar Açıklaması

KOCAELİ(İHA) – Kocaeli’nin Darıca ilçesinde söyleşiye katılan ?Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, “Terör örgütlerinin kullandığı silah ve malzeme imkanları ve çatışmaların büyüklüğü ikinci dünya savaşını çoktan geçmiş durumda” dedi.

09.02.2018 13:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KOCAELİ(İHA) – Kocaeli'nin Darıca ilçesinde söyleşiye katılan 'Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, "Terör örgütlerinin kullandığı silah ve malzeme imkanları ve çatışmaların büyüklüğü ikinci dünya savaşını çoktan geçmiş durumda" dedi.

Darıca Belediyesi tarafından Adnan Menderes Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Gündeme Dair" programına katılan Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, "Değişen Dünya Düzeninde Türkiye ve Yeni Terör Tehditleri" konulu söyleşi ile dinleyicilere bilgiler verdi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği söyleşi öncesi şehitler ve kahraman Mehmetçikler için Kuran-ı Kerim okunup dualar edilirken kısa bir selamlama konuşması yapan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak programa katılan tüm konuklara teşekkür ederek, "Düzenlediğimiz bu tür söyleşilerle vatandaşlarımızın ülkemizde, bölgemizde ve dünyada olup biten olaylar hakkında bilgiler edinmesini hedefliyoruz. Özellikle konusuna hakim Mete Yarar gibi önemli bir ismi siz değerli halkımızla buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

"Teröre karşı tek yumruk olmalıyız"

Programda özellikle Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafyadaki savaşlar ve terör konularında açıklamalarda bulunan Mete Yarar, dünyada fiilen bir üçüncü dünya savaşı yaşandığına dikkat çekti. Ülke olarak zor bir coğrafyada yaşadığımızı söyleyen Mete Yarar, "Bu coğrafyanın sahipleri olarak tarih boyunca iç ve dıştaki işgalcilere karşı mücadele ettik. Bundan sonrada bu mücadele devam edecek" diye konuşu.

"Çatışmaların büyüklüğü ikinci dünya savaşını çoktan geçti"

Yeni dünya düzeninde terör örgütlerinin yaşattığı olumsuzlukların tüm ülkeleri etkilediğini belirten Mete Yarar, "Rakamlara bakıyorsunuz, örgütlerin büyüklüğüne bakıyorsunuz, maddi imkanlarına bakıyorsunuz artık bunları klasik bir terör örgütü olarak değerlendiremezsiniz. Bunların büyüklükleri bunların kullandığı silah ve malzeme imkanları ve çatışmaların büyüklüğü ikinci dünya savaşını çoktan geçmiş durumda. Bu örgütlere karşı devletimiz büyük bir mücadele veriyor. Bunun için her zamankinden daha fazla birbirimize kenetlenmemiz gerekmektedir. Bölgemizde birlik ve beraberlik içerisinde olursak herkese kaynak sağlayacak bir ülke oluruz. Bunun için dışarıdan gelen terör tehditlerine ve küresel sermayenin oyunlarına dikkat etmeliyiz" şeklinde konuştu.

Programın sonunda salonu dolduran Darıcalılara teşekkür eden Mete Yarar, kendisini Darıcalılarla buluşturan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ve ekibine teşekkür etti. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Güvenlik Uzmanı Mete Yarar Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat'ta meydana gelen deprem sonrası Kadışehri'de vatandaşlar geceyi dışarıda geçirecek
    21:58 Tokat'ta meydana gelen deprem sonrası Kadışehri'de vatandaşlar geceyi dışarıda geçirecek

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremin ardından Yozgat'ın Kadışehri ilçesinde yaşayan vatandaşlar, evlerinin bahçelerinde ve uygun arazilerde geceyi geçirmeye hazırlanıyor. Deprem nedeniyle panik yaşayan vatandaşlar, sokaklara çıkarak ateş yakıyor ve geceyi dışarıda geçireceklerini belirtiyor. Vali Mehmet Ali Özkan, evlerinin bahçesinde geceyi geçirecek olan vatandaşları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletiyor. Vatandaşlar ise deprem sonucunda evlerinde hasar olduğunu ve tavanların kırıldığını ifade ediyor.

  • Ferhat Akbaş: 'Sonuna kadar şampiyonluğu kazanmak isteyen bir takımız'
    21:47 Ferhat Akbaş: 'Sonuna kadar şampiyonluğu kazanmak isteyen bir takımız'

    Eczacıbaşı Dynavit Başantrenörü Ferhat Akbaş, pazar günü Fenerbahçe ile oynayacakları şampiyonluk maçıyla ilgili, 'Sonuna kadar şampiyonluğu kazanmak isteyen bir takımız. Kızları görüyorsunuz, bugün gözlerinden alev çıkıyordu. Aynı oyunu pazar günü de tekrar etmek istiyoruz' dedi.


Advertisement