Güvenlik Uzmanı Mete Yarar Afrin'i Anlattı - Son Dakika
Güncel

Güvenlik Uzmanı Mete Yarar Afrin'i Anlattı

Güvenlik Uzmanı Mete Yarar Afrin\'i Anlattı

Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, "Bu ordunun arkasında 81 milyon var, dirayetli bir cumhurbaşkanımız var. Bu o kadar büyük bir dönem ki, ne kadar gururlansak azdır" dedi.

10.03.2018 11:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, "Bu ordunun arkasında 81 milyon var, dirayetli bir cumhurbaşkanımız var. Bu o kadar büyük bir dönem ki, ne kadar gururlansak azdır" dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Selamlık Sohbetleri etkinliği, "Öteki Gündem" program sunucusu Cansu Canan Özgen'in moderatörlüğünde Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar'ın katılımıyla gerçekleşti. Mete Yarar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin'e niye gitti sorunun cevabının Fırat Kalkanı Harekatı'na verilecek yanıtta saklı olduğunu söyledi. Gaziantep'in Suriye savaşının çıktığı günden bu yana çok sıkıntı yaşamasına rağmen kendi modelini oluşturarak, Suriyeli sığınmacılara kucak açtığını bildiren Mete Yarar, Gazianteplilerin özverili davranışının takdirle karşılanması gerektiğini belirtti.

"Bundan daha onurlu olamazsınız"

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin'e niye gitti sorunun cevabının Fırat Kalkanı Harekatı'na verilecek yanıtta saklı olduğunu aktaran Yarar, "Fırat Kalkanı Operasyonuyla DAEŞ'i bölgeden attık, bölgeyi cehennemden cennete dönüştürerek, Suriyelilerin kendi istekleriyle topraklarına dönebilecekleri bir vaha oluşturuldu. Terör örgütü diye bir örgüt kalmadı, Suriyeliler topraklarına geri döndü. Bunlar yapıldı ve oldu. Bu bir ütopya değil, bu Fırat Kalkanı Operasyonunun sonucudur. Türkiye sınırlarında kalıp terörü mü beklemeli mi yoksa terör nereden geldiyse oraya gidip terörü yerinde etkisiz hale getirmeli miydi? Savaşa girmedik ama Doğu'da 30 bin şehit verdik. Sadece barikatlar döneminde 700 şehit verdik. Biz Suriye savaşına girmedik, Suriye bize gelmişti. Biz Afrin'e girmeden önce Afrin'den gelen adamlar, Beşiktaş'ta 40 polisimizi şehit etti. Biz karar verdik bundan sonra savunmada kalmayacağız bu o kadar onurlu bir davranış ki. Teröristler toprağıma basarak askerimi şehit edecek. Artık yok böyle bir dünya. Türkiye artık terörü beklemeden terör neredeyse oraya gidiyor. Bu ülkedeki vatandaşlarımıza kefen biçmeye çalışanların mezarını kazıyoruz. Terör, El-Bab'ta mı, Afrin'de mi Münbiç'te mi biz oraya gidiyoruz. Profesyonel askerlerimizle sınır ötesine gidiyor, beklemiyor, saldırıyoruz. Ne gerekirse onu yapıyoruz. Bundan daha onurlusu olamaz. Bizlere bugünleri gösteren Allah'ıma şükür ediyorum. 15 Temmuz'dan sonra önce içimizi temizledik, hainleri ayıkladık, sonra sınır ötesinden gelen saldırılara karşı savunmayı bıraktık terörün üzerine yürümeye başladık, tüm dünyayı şaşırttık, kaygılandırdık. Bu ordunun arkasında 81 milyon var, dirayetli bir cumhurbaşkanımız var. Bu o kadar büyük bir dönem ki, ne kadar gururlansak azdır" dedi.

"Antepliler göç almamıştır güç almıştır"

Milli mücadele döneminde Şahinbey ile Karayılan'ı birleştiren Gaziantep'in terörü baştan yendiğini aktaran Mete Yarar, "Antep, Kurtuluş Savaşı'nda ilk şehir direnişini yapan şehirdir. O dönemin şartlarına göre ne silah ne de asker istediler, kendi öz evlatlarıyla düşmanı durdurdular. Her yerde terör olur ama Antep'te olmaz, çünkü Antep bir modeldir. Antep kendi zekasıyla birçok soruna çözüm bulur. Kendisine geleni Antepli gibi yapan bir şehir, göç almamıştır güç almıştır. Kendine has özgün bir model oluşturduğu için Gaziantep'i önemsiyorum. Aynı modeli diğer illerde yaygınlaştırırsanız, o zaman terör olayını çözersiniz. Türkiye'de bu model çoğaldıkça vahalar oluşur. O kadar ilginçsiniz ki Suriye'nin Cerablus kentine bile model oldunuz. Antep'in gazi sıfatı var ya, işte o sıfatın üzerinde bir vatan hizmeti yapıyorsunuz. Çalışıyorsunuz, çabalıyorsunuz, model oluşturuyorsunuz. İçinizde Suriyeli öğrenciler var, onlar için tek sistemli eğitimden ikili eğitim sistemine geçtiniz. Düşünebiliyor musunuz, çocuğunu erken kaldırmayı kabul ederek başka bir yerden gelen yetimin okuması için ona yer açabiliyorsunuz. Bu yüce gönüllülüğünüzün yalnızca bu dünyada başarı getireceğine mi inanıyorsunuz, inanın sizler yetime, öksüze sahip çıktığınız için öbür dünyanızı da kazanıyorsunuz, işte bu bir modeldir" diye konuştu.

Yarar, "Operasyon yavaş gidiyor diyenlere şunu söylemek lazım. Yaklaşık İstanbul büyüklüğünde bir arazide operasyon yapılıyor. Operasyonda şu ana kadar bölgedeki 10 bin teröristten 3 bini öldürüldü. Bir kısmı kaçtı bir kısmı silah bıraktı. Şu anda sahada ortalama 4 bin terörist kaldı. Bugün itibariyle teröristlerin yarıya yakınını etkisiz hale getirmiş durumda. Afrin'de güçlü Türk ordusunun arkasında operasyonda tam destek veren 81 milyon var. Hiç kimseden bir şey almadan bu operasyonu sonuna kadar yürütebiliyoruz. Artık milli ve yerli bir sanayimiz var. İHA'ları Amerika'dan aldığımız dönemlerde karşılığında mutlaka bir şeyler istiyorlardı artık Türkiye kendi savunma sanayisinde İHA'ları üretir hale geldi. Şu an 38 İHA'mız var. Bütün mühimmat Türkiye tarafından üretiliyor. Bir taraftan yapıyoruz bir taraftan çarpışıyoruz" ifadelerini kaydetti.

Programın ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve AK Parti Milletvekili Nejat Koçer, sunucu Cansu Canan Özgen ve Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar'a günün anısına çiçek verdi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Güvenlik Uzmanı Mete Yarar Afrin'i Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement