Giresunspor futbolcusu Sankhare: "Kendimi hiç güvende hissetmiyorum" - Son Dakika
Güncel

Giresunspor futbolcusu Sankhare: "Kendimi hiç güvende hissetmiyorum"

Giresunspor futbolcusu Sankhare: "Kendimi hiç güvende hissetmiyorum"

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden GZT Giresunspor'da forma giyen Younousse Sankhare, kulüp başkanı Hakan Karaahmet tarafından tehdit edildiğini ve kendisini hiç güvende hissetmediğini iddia etti.

09.02.2022 13:42  Güncelleme: 18:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden GZT Giresunspor'da forma giyen Younousse Sankhare, kulüp başkanı Hakan Karaahmet tarafından tehdit edildiğini ve kendisini hiç güvende hissetmediğini iddia etti.

Giresunspor'un Ağustos 2021'de kadrosuna kattığı Younousse Sankhare, Fransız L'Equipe gazetesine yaptığı açıklamada, bir haftalık hazırlığının ardından Giresunspor formasıyla çıktığı ilk karşılaşmada, bir oyuncunun kırmızı kart görmesi sonrası takımın 10 kişi kalması nedeniyle teknik direktör Hakan Keleş'in kendisini oyundan aldığını belirtti.

Keleş'in bu konuda kendisine hiçbir açıklama yapmadığını aktaran Senegalli futbolcu, "Kulüp sözleşmeyi imzalamam için her şeyi yapmasına rağmen teknik direktörün bana güvenmediğini fark ettim. Beni dışlamaya başladılar. Bu kötü durum karşısında sabrettim. Sonra sorularıma cevap vermeden her şey için para cezası kesmeye başladılar. Sakinliğimi yine korudum. Sonra maaşımı düşürmemi istediler." ifadelerini kullandı.

Younousse Sankhare, kulübün sportif direktörüne maaşının düşürülmesinin söz konusu olamayacağını ilettiğini kaydetti.

Orta saha oyuncusu, kulübe bilgi vermesine rağmen hastalığı nedeniyle fizik terapi tedavisine gidemediği için bir aylık maaşı tutarında para cezasına çarptırıldığını iddia etti.

L'Equipe gazetesinin haberinde paylaşılan videoda, Younousse Sankhare, "Telefonumu araçta şarj ediyorum çünkü evimde elektrikler ve internet kesildi. Kendimi hiç güvende hissetmiyorum." dedi.

Evinde elektriklerin kesildiğini videoda gösteren Sankhare, "Sportif direktör, evi ve aracı (kulübe) teslim etmemi istedi. Mümkün olan tüm baskı yollarını kullanmaya çalışıyorlar. Pazartesi günü kulüp başkanı (Hakan Karaahmet) bana açıkça tehditler savurdu. Bana, 'Uzun süredir taraftarları tutuyorum, başına bir şey gelirse benim sorunum olmaz.' dedi. (Başkanı) Yumuşatmaya çalıştım ama telefonu yüzüme kapattı." ifadelerini kullandı.

Sankhare, ilk kez bir kulüple böyle bir sorun yaşadığını dile getirdi.

Sankhare'nin menajeri Ghali Bouzfour, sözleşmeyi imzaladıktan sonra yöneticilerin futbolcuyu bir an önce sahada görmek istediğini belirtti.

Bu durumun çok zor olduğunu ifade eden Bouzfour, "Savaşa girmek istiyorsanız savaşırız. Bizim elimizdeki tek silahlar FIFA'nın kuralları. (Kulüp) Younousse hiç yokmuş gibi davranıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Sankhare'nin avukatı Said Harir de kulübün futbolcuyla yollarını ayırmak ve maaşını ödememek istediğini öne sürerek, tehdit iddiaları nedeniyle müvekkiline kamuya açık alanlarda bulunmasını tavsiye ettiğini ve Senegal'in Ankara Büyükelçiliği ile de irtibata geçtiklerini belirtti.

Giresunspor Kulübü ise yaptığı açıklamada, futbolcusu Younousse Sankhare ile ilgili bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada yer alan haber ve iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtmişti.

Kulüpten yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verilmişti:

"Bazı basın yayın organlarında ve sosyal mecralarda futbolcumuz Younousse Sankhare ile ilgili yer alan asılsız haber ve iddialar kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Kulübümüzü suçlayıcı ve küçük düşürücü bu art niyetli tutum ve davranışları tamamıyla reddediyoruz. Konu ile ilgili tüm hukuki süreçler başlatılmış olup kulübümüz tarafından detaylı bilgilendirme kamuoyu ile ayrıca paylaşılacaktır. Bugüne kadar kadromuza kattığımız hiçbir futbolcumuz ile böyle bir problem yaşamadığımız gibi kadromuzda yer alan ve ailemizin bir parçası olarak gördüğümüz tüm oyuncularımızın gerek şehrimizde gerekse takımımızda bulunmaktan gayet mutlu olduklarının bilinmesini ister, konunun takdirini kamuoyuna bırakırız."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Giresunspor futbolcusu Sankhare: 'Kendimi hiç güvende hissetmiyorum' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı
    03:20 Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde iftar vakti gökyüzünde dikey şeklinde duran ve sarı bir ışık yayan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı. Esad Tek isimli vatandaş, evine giderken yolda bu ilginç manzarayla karşılaştı ve hızlıca evinin balkonuna çıkarak gökyüzünde duran cismi ve ışığı cep telefonuyla kayıt altına aldı. Cisim bir süre hareketsiz durduktan sonra kayboldu.

  • FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
    03:15 FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

    Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, iflas eden firmasının müşterilerini ve yatırımcılarını dolandırmaktan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bankman-Fried, yatırımcılara ve borç verenlere yalan söylemekten ve milyarlarca dolarlık kripto para çalmaktan suçlu bulunmuştu. Mahkemede konuşan Bankman-Fried, yatırımcılardan ve çalışanlardan özür diledi.

  • Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı
    02:56 Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, TIR ile fabrika işçilerinin taşındığı servis minibüsünün çarpıştığı kazada 3'ü ağır 9 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.


Advertisement