29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor - Son Dakika
Güncel

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor

İstanbul'da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında törenler ve çeşitli etkinlikler düzenlendi.

29.10.2021 15:53  Güncelleme: 16:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında törenler ve çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 98. yılı dolayısıyla Bağdat Caddesi'nde düzenlenen törende, Kadıköy Kaymakamı Mustafa Özarslan, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı ve Kadıköy Garnizon Komutanı Albay Şenol Dilmen, katılımcıları selamdı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhuriyet Bayramı mesajı okundu.

Folklor gösterilerinin sergilendiği törende, "Yaşasın Cumhuriyet" temasıyla düzenlenen spor, şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Geçit töreninde, öğrenciler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Kadıköy Belediyesi gönüllülerinin yanı sıra 29 Ekim Bisikletçileri ile Klasik Otomobil Derneği üyeleri çok sayıda antika otomobille yer aldı.

Klasik otomobillerden oluşan Cumhuriyet Konvoyu, kutlamalara renk kattı.

Törene vatandaşlar ve çocuklar ilgi gösterdi.

Tuzla'da anaokulu öğrencilerinden bando

Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezi (AÇEM) kurslarına giden 3-6 yaş çocuklar anneleriyle birlikte Cumhuriyet Bayramı'nı bandolu kortej yaparak kutladı.

Cumhuriyet Bayramı etkinliği kapsamında, minikler önce Cumhuriyet Bayramı temalı gösterilerini sahneledi. Daha sonra hazırladıkları davullar ile yürüdüler. Anne ve babalarının önünde, oturdukları evlerinin bulunduğu sokaklarda davullarını çalarak yürüyen çocukları görenler büyük ilgi gösterdi.

Türk bayrağı taşıyarak Cumhuriyet şarkıları ile ilerleyen kortejde, Atatürk resmini taşıyan 4 yaşındaki Erva Minel'in Atatürk sevgisi kameralara yansıdı.

Dalgıçlar, denizde Türk bayrağı açtı

Beylikdüzü Sualtı Sporları Dünya Rekortmenleri Kulübü dalgıçları ile AREV Okulları öğrencileri, AREV Spor Kulübünün destekleriyle Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla sualtı ve kıyı temizliği etkinliği gerçekleştirdi.

Denizde Türk bayrağının açıldığı etkinlik, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü
    08:00 Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü

    Suriye'nin Halep kentinde gerçekleşen hava saldırısında 40'a yakın kişi hayatını kaybetti. Suriye hükümeti saldırıyı İsrail'e bağladı. Saldırıda sivillerin yanı sıra 5 Hizbullah üyesinin de öldüğü belirtiliyor. Uluslararası havalimanı yakınındaki silah depolarının hedef alındığı ifade ediliyor. İsrail ise saldırıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

  • İstanbul'da düzenlenen operasyonla uluslararası suçlular yakalandı
    07:58 İstanbul'da düzenlenen operasyonla uluslararası suçlular yakalandı

    İçişleri Bakanı Yerlikaya, İstanbul'da gerçekleştirilen 'Mahzen-23' Operasyonuyla, Interpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını duyurdu. Baisaov, 'Yasa Dışı Örgüt Faaliyetleri ve Kaçakçılık' suçundan, Rakhishov ise 'Dolandırıcılık' suçundan aranıyordu.

  • Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi
    07:38 Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi

    Akaryakıt fiyatlarının seçim sonrası daha da artarak üç haneli rakamlara çıkacağı gerekçesiyle tabelalara değişim talimatı verildiği iddiası kamuoyunda infial yarattı. İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada "Yapılan araştırmalar sonucunda, akaryakıt dağıtım şirketlerinin iddia edildiği gibi bir talepte bulunmadığı tespit edilmiştir. Akaryakıt dağıtım şirketlerinin, 'bu sene sonunda akaryakıt fiyatlarının üç hanelere geleceğine dair' bir tahmininin bulunmadığı belirlenmiştir" denildi.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    07:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var
    07:00 Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var

    İstanbul Küçükçekmece'de iplik üretimi yapılan bir fabrikada yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi bölgeye sevk edilirken, fabrikada mahsur kalan işçiler olduğu iddia ediliyor.


Advertisement