EVİNDE ÖLÜ BULUNAN HAKİMİN CENAZESİ TÖRENLE MEMLEKETİNE UĞURLANDI - Son Dakika
Güncel

EVİNDE ÖLÜ BULUNAN HAKİMİN CENAZESİ TÖRENLE MEMLEKETİNE UĞURLANDI

AYDIN'da kaldığı lojmanda ölü bulunan 53 yaşındaki hakim Aydın Tuncalı'nın cenazesi Aydın Adliyesi önünde düzenlenen törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Muğla'nın Ortaca ilçesine gönderildi.

13.10.2021 12:42  Güncelleme: 16:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AYDIN'da kaldığı lojmanda ölü bulunan 53 yaşındaki hakim Aydın Tuncalı'nın cenazesi Aydın Adliyesi önünde düzenlenen törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Muğla'nın Ortaca ilçesine gönderildi.

Yalnız yaşayan Aydın İdare Vergi Mahkemesi Hakimi Aydın Tuncalı'dan haber alamayan yakınları, dün, durumu polise bildirdi. Bunun üzerine dün akşam saatlerindeTuncalı'nın Efeler ilçesi Mimar Sinan Mahallesi'ndeki evine giden polis ekipleri, kapıyı açan olmaması üzerine çilingir çağırdı. Çilingir yardımıyla eve giren polis ekipleri, Tuncalı'yı yerde hareketsiz yatarken buldu. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Tuncalı'nın yaşamını yitirdiği belirlendi. Tuncalı'nın cenazesi, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Vücudunda herhangi bir yara ve darp izine rastlanmayan Tuncalı'nın kesin ölüm nedeni, yapılacak olan otopsinin ardından belirleneceği bildirildi.

ADLİYE ÖNÜNDE TÖREN

Aydın'da, kaldığı lojmanda ölü bulunan hakim Aydın Tuncalı'nın (53) cenazesi, otopsi sonrası Adnan Menderes Hastanesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi morgundan alınarak, görev yaptığı adliye binası önüne getirildi. Tuncalı'nın polislerin omuzlarında taşınan, Türk bayrağına sarılı cenazesi, Atatürk büstü önüne koyuldu. Törene Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker, Adli Yargı Komisyonu Başkanı Erhan Yıldırım, Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Murat Dilsiz, Aydın Baro Başkanı Gökhan Bozkurt, Aydın İl Emniyet Müdürü Suat Ekici'nin yanı sıra hakim ve savcılar katıldı. Törende konuşan Aydın Vergi Mahkemesi Başkanı Zülküf Zeren Ayhan, "Sevdiğimiz kişiyi kaybetmek, yaşam boyu hüzün ve özlem oluşturur. Biz de bu hüzün ve her geçen gün artacak özlemle şu an iç içeyiz. Yargı camiası içinde kendisinin özellikle bilgisinden, bilge kişiliğinden, tecrübesinden, zekasından, kısacası her konudaki üstün vasıflarından yararlandığımız gibi günlük hayatımızda da iyiliğiyle yardımseverliğiyle sempatikliğiyle sayın hakimimiz Aydın Tuncalı, kalplerde yer edinen ve akıllara kazınan birisi olarak kalacaktır" dedi.

Aydın Tuncalı'nın tabutu, törenin ardından tekrar polislerin omuzlarında cenaze aracına taşınarak, toprağa verilmek üzere yakınları tarafından Muğla'nın Ortaca ilçesine götürüldü.

EVİNDE ÖLÜ BULUNAN HAKİMİN CENAZESİ TÖRENLE MEMLEKETİNE UĞURLANDI
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel EVİNDE ÖLÜ BULUNAN HAKİMİN CENAZESİ TÖRENLE MEMLEKETİNE UĞURLANDI - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement