İçişleri Bakanı Soylu, AK Parti Tokat Danışma Kurulu Toplantısı'nda konuştu: (2) - Son Dakika
Güncel

İçişleri Bakanı Soylu, AK Parti Tokat Danışma Kurulu Toplantısı'nda konuştu: (2)

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Alışmışlar parmak sallayınca susan bir Türkiye, sinen bir Türkiye... O eski Türkiye idi.

30.10.2021 17:57  Güncelleme: 20:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Alışmışlar parmak sallayınca susan bir Türkiye, sinen bir Türkiye... O eski Türkiye idi. Şimdi yepyeni bir Türkiye var. Tayyip Erdoğan'ın lideri olduğu ve bu aziz milletin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile yarına güçlü adım attığı bir Türkiye var." dedi.

Soylu, Hüseyin Akbaş Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Tokat Danışma Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, muhalefet partilerinin Türkiye'yi sürekli içeriye hapsetmeye çalışan politikaları olduğunu savundu.

"Biz Suriye'ye bakmayacağız, Libya ile niye ilgileneceğiz, Afrika'ya gitmeyeceğiz, etrafımızdaki coğrafyayla hiçbir ilişki, hiçbir ilinti kurmayacağız. Azerbaycan'la görüşmeyeceğiz. Sınırımızdan çıkmayalım da Münbiç, Telafer, Afrin terör yuvası mı olsun?" diyen Soylu, "Bize Misakımilli hatıramız olan yerler, içeride bitirdiğimiz PKK'ya can suyu mu olsun? İdlib'de katliamlar yaşansın, biz sırtımızı mı dönelim? Afganistan'la ilgilenmeyelim mi? Milyonlarca göçmen kapımıza yığılsın ve biz çaresiz mi bakalım? Bir santim buraya kıyısı olmayan batılı ülkeler Akdeniz'de doğal gaz, petrol ararken, Libya'da oyun üstüne oyun kurarken biz kenardan mı izleyelim? Alışmışlar süklüm püklüm bir Türkiye'ye. Alışmışlar parmak sallayınca susan bir Türkiye, sinen bir Türkiye... O eski Türkiye idi. Şimdi yepyeni bir Türkiye var. Tayyip Erdoğan'ın lideri olduğu ve bu aziz milletin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile yarına güçlü adım attığı bir Türkiye var." ifadelerini kullandı.

Özgürlüğü ve bağımsızlığı adına ses çıkaramazsa milletin onu sandığa gömeceğini belirten Soylu, "Biri tezkerede açığa düştü, ötekisi de Siirt'te açığa düştü. Milletin arasında siyaset yapmak, öyle kayak gibi slalomla gitmeye benzemez bu işler. Milletin arasına çıkarsan görürsün. Tayyip Erdoğan'ı bunlardan ayıran nedir biliyor musunuz? Mertliğidir, millete olan sadakatidir, milletin birliğine olan bağlılığıdır." diye konuştu.

Bakan Soylu, 2023 seçimlerine çok önemli bir döneme doğru gidildiğine işaret ederek, şöyle devam etti:

"2023 seçimi sadece Türkiye'nin kendi seçimi olmayacak. İlk önce FETÖ denilen hain tuzağı kurdular. Maşalarıyla beraber beceremediler, şimdi direkt devreye kendileri girdiler, Türkiye'yi etrafındaki coğrafyadaki o kaos cenderesine sokabilmek için. Bugünkü Suriye, 2000 yılının başındaki Suriye'den çok geride. 2000 yılının başındaki Irak'tan bugünkü Irak çok geride. Afganistan, Pakistan, Balkanlar, her an bir ateşin içine sokmaya çalışıyorlar. Orta Doğu, Kafkaslar... Bu cenderenin içerisinde siyasi istikrarıyla, ekonomik istikrarıyla ve güvenli istikrarıyla ayakta kalan bir tek ülke var; o da Türkiye. Neden? Çünkü 21. asrın başından itibaren çok önemli bir strateji ortaya koyduk. Türkiye'nin güvenliği sadece Türkiye'yi ilgilendirmiyor. Etrafındaki coğrafyayı da ilgilendiriyor, dünyayı ilgilendiriyor. Biz 21. yüzyılın başındaki Türkiye değiliz. Savunma sanayisinde tam bağımsız olmaya ramak kalmış bir Türkiye'yiz. Etrafımızdaki coğrafyada güvenlik çemberini kendimiz oluşturmaya çalışan bir Türkiye'yiz."

Ekonomide bağımsız olan bir Türkiye istenilmediğini, onun için saldırdıklarını vurgulayan Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ama her şeyi başardınız. Türkiye'nin siyasetini, demokrasisini, savunma sanayisini, altyapısını, barajlarını, otoyollarını, havalimanlarını, 81 ildeki üniversiteleri, Marmaray'ından Avrasya'ya, Çanakkale Köprüsü'ne kadar Türkiye'nin birçok yerinde özlenen bütün yatırımları başardınız. Çıldırdıkları budur. Bugün tahammül edemedikleri budur. Türkiye 21. asrın başlarından itibaren bağımsız ekonomiye doğru adım atmaktadır. Bunu engellemeye çalışıyorlar. Buna tuzak kurmaya çalışıyorlar. Neymiş, anketler şöyleymiş, böyleymiş. Ben size söyleyeyim Kılıçdaroğlu, onun avaneleri, aç tavuk kendini darı ambarında zannedermiş. Cumhuriyet Halk Partisi ister çatla ister patla. Aramızda şu anda 15,5 puan var. 2023 yılında takke düşülecek, keliniz görünecek. Benim kelim hep açık zaten ama sizinki görülecek. Bugüne kadar hiçbir sınavda bu dava arkadaşlarımız çakmadı."

"Varsa yoksa Demirtaş, varsa yoksa Osman Kavala"

Soylu, 15 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmaris'ten uçağa binip milletinin bağrına geldiğinin altını çizerek, şöyle konuştu:

"Sen de bir odaya tıkandın kaldın Kılıçdaroğlu. Kimin kimle beraber olacağının hesabını 2023'te bu millet sana sorar. Bu milletin korkaklara, cesaretsizlere, başkasının piyonu olanlara verecek bir emaneti hiçbir zaman olmamıştır, hiçbir zaman da olmayacaktır. Onların neyin hesabını yaptıklarını biliyor musunuz? Kendi içlerinde aday kim olacak diye bir kavga yapıyorlar. HDP ile PKK güzellemelerinin sebebi de budur. Kılıçdaroğlu, tezkereyle beraber onlara yanaşmaya çalışıyor. Öbürü Diyarbakır'a gidiyor, orada bu ülkede, altını çizerek söylüyorum, 6-8 Ekim olaylarını yapanların anıldığı hafıza odalarında fotoğraf veriyor. Öbürü de kendi kurumunda HDP'lilere ne kadar iş verirse PKK'lılara ne kadar iş verirse o kadar mutlu oluyor. Peki millet bunu görmüyor mu?

Doğu ve Güneydoğu'da akşamın saat 4'ünden sonra kimse sokağa çıkamıyordu. Esnaftan haraç alıyorlardı. 9-10 yaşındaki çocukları annelerin kucağından alıp dağa götürüyorlardı. Tam tersi şimdi. Diyarbakır anneleriyle beraber yarın buluşacağım, Muş anneleriyle beraber PKK'ya diz çökeltip o dağdakiler gelip adalete teslim oluyor. Bu yeni Türkiye. Bunu anlamaları mümkün değil. Ülkemizin sınırları içerisinde nerdeyse bir avuç kaldılar. Tayyip Erdoğan döneminden önceydi, kasım ayında operasyonlar stop. Şimdi ben de dahil olmak üzere bütün arkadaşlarımızla beraber 5 metre kar da olsa bütün kış boyunca bunları inlerinde bulup bu ülkeyi bu beladan kurtaracağız."

Bakan Soylu, milli meselelerde herkesin aynı safta olmasını, terörle mücadelede aynı dili konuşabilmesini, büyükelçiler açıklama yaptığında, 'Sen kim oluyorsun da bu ülkenin içişlerine karışıyorsun' diyebilmesini istediklerini dile getirerek, "Geçen hafta olan biteni hepimiz gördük. 10 büyükelçi açıklama yaptı, bizim ana muhalefetin gıkı çıkmadı. Hatta bir de savundular. 'Adamlar haklı uyarıyorlar' dediler. Neymiş efendi, Osman Kavala. Maşallah ne kadar kıymetliymiş. Bu ülkede darbeler oldu, insanlar yok yere hapis yattı, bu ülkede seçilmiş bir başbakan idam edildi, 15 Temmuz'da 251 kardeşimizi şehit verdik, kimse bunları Osman Kavala'nın tırnağı kadar dert etmedi. 6-8 Ekim olaylarının talimatını veren Demirtaş'ı dert ettiği kadar Yasin Börü'yü dert etmediler. Kimse o olaylarda kaybettiğimiz 37 insanımızın ailelerinin akıbetini sormadı. Yıkılan evleri iş yerlerini harabeye dönmüş mahalleleri dert etmediler. Varsa yoksa Demirtaş, varsa yoksa Osman Kavala." diye konuştu.

"Bir tek çocuğumuzun uyuşturucuya bulaşmasına tahammül edemeyiz"

Asayiş, terör, uyuşturucu, kaçak göçle mücadele dahil Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatları çerçevesinde gece gündüz çalıştıklarını anlatan Soylu, "Bir tek çocuğumuzun uyuşturucuya bulaşmasına tahammül edemeyiz. 15 Temmuz'dan itibaren tam 70 bin metruk binayı gittiğim her yerde tek tek takip ederek yıktırdık. 20 bin binanın da rehabilitasyonunun yaptık. Neden? Bir taraftan fuhuş, bir taraftan uyuşturucu, bir taraftan asayişsizlik. Ne diyeceğim yani, ben bekleyeyim, her şey bitsin bina ondan sonra yıkılsın." dedi.

Daha önce, "Uyuşturucu satıcılarının ayaklarını kırsınlar güvenlik görevlilerimiz" dediğinde kendisine kızıldığını aktaran Soylu, "O gün 941 kişi uyuşturucuya bağlı ölümlerden direkt hayatını kaybediyordu. Öyle bir mücadeleyi Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla ortaya koyduk ki 941'den sayı 314'e düştü. Daha da düşüreceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin her an başkalarının emrine verebileceklere bırakılmaması gerektiğini vurgulayan Soylu, "Bırakın onların bunu düşünmelerine, bunu hayal etmelerine bile fırsat vermeyelim. Çünkü Türkiye'nin yapacak çok işi var. Çünkü Cumhur İttifakı'nın yapacak çok işi var. 2023'te o akşam çok merak ediyorum, Kılıçdaroğlu'nun yine o çaresiz halini, o her zamanki mağlubiyetten sonraki yüz halini çok merak ediyorum. Bir de 2023'te Amerika ile Avrupa'yı merak ediyorum. O akşam ilk tebriği onlar yaparlar. Her zaman öyle yaptılar çünkü bu milletin bileğini hiçbir zaman bükemediler, yine bükemeyecekler." diye konuştu.

Bakan Soylu, AK Parti Tokat Danışma Kurulu Toplantısı öncesinde Tokat Güvenlik Toplantısı'na da katıldı.

(Bitti)

İçişleri Bakanı Soylu, AK Parti Tokat Danışma Kurulu Toplantısı\'nda konuştu: (2)
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İçişleri Bakanı Soylu, AK Parti Tokat Danışma Kurulu Toplantısı'nda konuştu: (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı
    07:27 İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı

    İsrail, İran'ın nükleer tesislerinin de bulunduğu İsfahan kentindeki bir hava üssüne saldırı düzenledi. İran kaynakları, bölgede üç patlama sesi duyulduğunu ve İran hava savunmasının bazı insansız hava araçlarını vurduğunu aktardı. İran'ın geçtiğimiz hafta İsrail'e düzenlediği hava saldırısının ardından İsrail'in karşılık vermesi bekleniyordu.

  • İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü
    07:22 İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü

    İran medyasında yer alan haberlere göre, İsfahan şehir merkezinde patlama sesleri duyuldu; birçok şehirde de uçuşlar askıya alındı. İran, Cumartesi günü İsrail’e yönelik füzeler ve insansız hava araçlarıyla (İHA) bir saldırı gerçekleştirmişti. Füze ve İHA’ların neredeyse tamamı ABD, İngiltere ve diğer müttefiklerinin desteğiyle İsrail hava savunma sistemleri tarafından engellendi. Bu saldırı, 1 Nisan’da Suriye’nin başkenti Şam’daki İran Konsolosluğu’na yönelik İsrail saldırısına misilleme niteliğindeydi. Şam’daki İsrail saldırısında üst düzey İranlı komutanlar öldürüldü. İsfahan eyaleti büyük bir hava üssüne, önemli bir füze üretim ve birkaç nükleer tesise ev sahipliği yapıyor.

  • iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler
    07:09 iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler

    Apple'ın geliştirici konferansına sayılı günler kala, iOS 18'in tanıtılması ve iPhone 16 serisi ile uyumlu olarak sunulacak olması büyük bir merak konusu haline geldi. Yapay zeka desteği, arayüzdeki tasarım değişiklikleri ve güvenlikle ilgili yenilikler gibi birçok önemli özellik bekleniyor. Özellikle güvenlik özellikleri dikkat çekici olacak ve Apple'ın güvenlik sistemlerinin etkinliği önümüzdeki dönemlerde test edilecek. Ayrıca, yapay zeka entegrasyonuyla Siri ve diğer uygulamaların kullanıcı deneyimini iyileştirmesi hedefleniyor. iOS 18 güncellemesinin hangi iPhone modellerini destekleyeceği de merak ediliyor ve bu güncelleme Apple ekosistemindeki kullanıcı deneyimini önemli ölçüde etkileyecek.

  • İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu
    06:58 İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu

    İran'ın İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda bulunan İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyulduğu bildirildi. Patlamanın kaynağı henüz açıklanmadı ve nedeni bilinmiyor.

  • Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı
    06:49 Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı

    Tokat'ta önceki gün meydana gelen 5,6'lık depremin ardından gün ağarınca hasarın boyutu netlik kazandı. Dron ile havadan görüntülenen merkez üssünde hasarın boyutu gözler önüne serildi. Depremin etkisiyle oluşan hasarın tam boyutu ve zarar görenlerin durumuyla ilgili detaylı bilgilendirme yetkililer tarafından gün içerisinde yapılması bekleniyor.

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.


Advertisement