Boğaziçi Film Festivali'nde Bosphorus Film Lab projeleri ile jüri üyeleri belli oldu - Son Dakika
Güncel

Boğaziçi Film Festivali'nde Bosphorus Film Lab projeleri ile jüri üyeleri belli oldu

Boğaziçi Film Festivali\'nde Bosphorus Film Lab projeleri ile jüri üyeleri belli oldu

9. Boğaziçi Film Festivali'nin endüstri bölümü Bosphorus Film Lab kapsamında yer alacak projeler ve jüri üyeleri açıklandı.

11.10.2021 14:06  Güncelleme: 14:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

9. Boğaziçi Film Festivali'nin endüstri bölümü Bosphorus Film Lab kapsamında yer alacak projeler ve jüri üyeleri açıklandı.

Anadolu Ajansının (AA) Global İletişim Ortağı olduğu festival, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün katkıları, TRT'nin Kurumsal İş Ortaklığıyla Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından 23-30 Ekim'de gerçekleştirilecek.

Festivalin, "Pitching Platform"unda 8, "Work in Progress" platformunda 6, "First Cut Lab"de ise 2 proje yer alacak.

Pitching Platform'a katılan projeler, Cannes Cinefondation İdari Yöneticisi Georges Goldenstern, Polonya Film Enstitüsü, Film Yapımcılığı ve Film Proje Geliştirme Departmanı Yöneticisi Kamila Morgisz ve TRT Sinema Müdürü Faruk Güven tarafından değerlendirilecek. Platformda yer alan projelerden biri TRT Ortak Yapım Ödülü'nün sahibi olurken bir projeye de Postbıyık Renk Düzenleme Ödülü verilecek.

Mehmet Atan ve Yunus Emre Özdemir'in yönettiği, Ahmet Edebali'nin yapımcılığını yaptığı "Esma'dan Sonra", yönetmen Hikmet Kerem Özcan ile yapımcı Öykü Canlı'nın "Hakkı", Murat Pay'ın "Hayal Kuşu", yapımcı, yönetmen Mustafa Kara ile yapımcı Olena Yershova'nın "Mevsimlerin Ardından", yönetmen Doğuş Algün ile yapımcı Burak Kaplan'ın "Ölü Mevsim", yönetmen Eyüp Boz ile yapımcı İffet Eren Danışman Boz'un "Orhan Usta", yapımcı ve yönetmen Halit Eke'nin "Paryalar için Bel Kanto", yönetmen Kerem Kuşçu ile yapımcı: Nermin Aytekin'in "Yaz Işığı" eserleri Pitching Platformu'nda yarışacak.

Altı proje Work in Progress'te yarışacak

Work in Progress platformunda yarışacak 6 projeyi, Saraybosna Film Festivali Ana Yarışma ve CineLink Endüstri Günleri programcısı Elma Tataragic, Vilnius Film Festivali programcısı ve Kino Pavasaris Distribution Satış ve Alım Müdürü Aiste Racaityte ve CGV Mars Dağıtım Genel Müdürü Serdar Can değerlendirecek. Platformda yer alan projelerin sahipleri, 25 bin liralık Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülü ile CGV Mars Film Dağıtım Ödülü'nün sahibi olmak üzere sunumlarını gerçekleştirecekler.

Yönetmen Orkun Göntem ile yapımcı: Tanay Abbasoğlu'nun "Arka Beşli", yönetmen: Orçun Köksal ile yapımcılar Alara Hamamcıoğlu, Arda Çiltepe ve Sinan Kesova'nın "Bars", yönetmen Bekir Bülbül ile yapımcı Halil Kardaş'ın "Bir Tutam Karanfil", yönetmen Ceren Şahan ile yapımcı: Dilek İris'in "İç Bahçe", yönetmen Ümran Safter ile yapımcı Suraj Sharma'nın "Kabahat", yönetmen Emre Konuk ve yapımcı: Uğur Veli'nin "Tahta Kılıç" eserleri Work in Progress kategorisinde yer alacak.

First Cut Lab'a Seçilen 2 Proje Belli Oldu.

Kurgu aşamasındaki uzun metraj film projelerinin danışmanlar eşliğinde uluslararası standartlarda geliştirilmesi için tasarlanan kurgu atölyesi First Cut Lab'ın bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek.

Bosphorus Film Lab bünyesinde gerçekleştirilen etkinliğin Türkiye ayağına başvuranlar arasından seçilen iki filmin yapımcı ve yönetmeni, uluslararası film uzmanlarıyla özel bir atölyeye katılacak ve uzmanlardan danışmanlık hizmeti alacak.

First Cut Lab Direktörü Matthieu Darras'ın öncülüğünde belirlenen ekipte, First Cut Lab Kurgu Danışmanı Benjamin Mirguet, Cairo Film Connection Yöneticisi Chadi Chadizen, Nova Lituania ve Summer Surviviors filmlerinin yapımcısı Marija Razgute ile First Cut Plus Yöneticisi Ilaria Gomarasca yer alıyor.

Yönetmen Maryna Er Gorbach ile yapımcı Mehmet Bahadır Er ve Sviatoslav Bulakovskyi'nin "Klondike", yönetmen Mesut Keklik ve yapımcı Burak Yavuz'un "Bölge" adlı projeleri ise First Cut Lab Projeleri arasında yer alıyor.

Bosphorus Film Lab, yerli ve yabancı birçok yapımcı ve yönetmeni fiziki olarak gerçekleştirecek etkinliklerle İstanbul'da bir araya getirecek. Etkinlik kapsamında "İlk Uzun Metrajlı Filmi Yapmak" ve "Türkiye ile Ortak Yapım" panellerinin yanı sıra uluslararası alanda kendini kanıtlamış profesyonellerin de katılımıyla söyleşi grupları ve çevrimiçi buluşmalar da gerçekleşecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Boğaziçi Film Festivali'nde Bosphorus Film Lab projeleri ile jüri üyeleri belli oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği Kursu Başladı
    23:13 Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği Kursu Başladı

    Ordu'da Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından düzenlenen ana arı yetiştiriciliği kursuna 23 kişi katıldı. Vali Muammer Erol, kursu ziyaret ederek kursiyerlere başarılar diledi. Kurs sonunda sertifika verileceği belirtildi.

  • Samsung Galaxy Z Flip 6 Geekbench testinde görüntülendi
    23:09 Samsung Galaxy Z Flip 6 Geekbench testinde görüntülendi

    Samsung, bu yıl Galaxy Z Flip 6 ve Z Fold 6'yı piyasaya sürecek. Galaxy Z Flip 6'nın Geekbench raporuna göre cihazın 8 GB RAM, Android 14 işletim sistemi ve Snapdragon 8 Gen 3 işlemciye sahip olacağı görülüyor. Galaxy Z Flip 6'nın temmuz veya ağustos ayında duyurulması ve satışa sunulması bekleniyor.

  • Ucuz Tesla Model Y ve Togg'un Yeni Modelleri Dikkat Çekiyor
    23:09 Ucuz Tesla Model Y ve Togg'un Yeni Modelleri Dikkat Çekiyor

    Elektrikli araç piyasasında hem Tesla hem de Türkiye'nin yerli markası Togg'un modelleri, fiyatlandırma stratejileri ile dikkat çekiyor. Her iki markanın da farklı kullanıcı ihtiyaçlarına hitap edebilecek çeşitlilikte elektrikli araçlar sunduğu görülüyor.

  • Huawei Watch Fit 3, Apple Watch'a benzer bir tasarıma sahip
    23:09 Huawei Watch Fit 3, Apple Watch'a benzer bir tasarıma sahip

    Huawei'nin yeni akıllı saati Watch Fit 3'ün ilk görüntüleri yayınlandı. Watch Fit 3, Apple Watch Series 9'a oldukça benzer bir görünüme sahip. Yeni tasarımda ekran biraz daha kare şeklinde tasarlanmış ve sağ üst tarafta yeni bir fiziksel düğme eklenmiş. Huawei Watch Fit 3, daha ekonomik bir alternatif olacak şekilde geliyor ve tahmini olarak 100 euro civarında bir fiyat etiketine sahip olacak. Cihazın özellikleri arasında Bluetooth bağlantısı, bildirim gösterimi, ses dosyalarını saklama ve oynatma, spor aktivitelerini takip etme gibi temel akıllı saat özellikleri bulunuyor. Huawei'nin bu yeni modeli, Apple Watch'a yakın pratik özellikler sunarak uygun fiyatlı akıllı saat arayan kullanıcılar için cazip bir alternatif oluşturuyor.

  • OnePlus Ace 3 Pro Özellikleri ve Detayları Ortaya Çıktı
    23:09 OnePlus Ace 3 Pro Özellikleri ve Detayları Ortaya Çıktı

    OnePlus'ın yeni amiral gemisi modeli OnePlus Ace 3 Pro, Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisi ve 16 GB RAM belleği ile dikkat çekiyor. Ayrıca 1,5K kavisli ekran, 6000 mAh pil ve 100W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, rakiplerine aman vermeyecek.

  • İzmir Karaburun açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı
    23:08 İzmir Karaburun açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından bir lastik botta 3'ü çocuk toplamda 45 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • İstanbul'da Banka Dolandırıcılığı Operasyonunda 16 Kişi Tutuklandı
    23:03 İstanbul'da Banka Dolandırıcılığı Operasyonunda 16 Kişi Tutuklandı

    İstanbul merkezli 5 ilde, kendilerini banka çalışanı olarak tanıtıp mağdurları ikna ederek hesaplarındaki paraları üçüncü kişilerin hesaplarına aktardığı iddiasıyla gözaltına alınan 18 şüpheliden 16'sı tutuklandı. Şüphelilerin, 19 ayrı eylemde yaklaşık 6 milyon lira haksız kazanç sağladığı tespit edildi.

  • CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi
    22:54 CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi

    Aliağa Belediyesi CHP'li Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, meclis toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ismine 'Cemil Bayık' dedi ve Gemi Söküm sektörüne 'uyuşturucu trafiğinin durağı' iddiasında bulundu.


Advertisement