Filenin Sultanları'ndan MERYEM BOZ - Son Dakika
Güncel

Filenin Sultanları'ndan MERYEM BOZ

Filenin Sultanları\'ndan MERYEM BOZ

Tokyo Olimpiyatlarına gitmeye hak kazanan ve Tokyo Olimpiyatları Avrupa Kıta Elemeleri'nde "En Değerli Oyuncu" unvanını alan, Türk Milli Voleybol Takımı'nın başarılı oyuncusu Meryem Boz ile kariyeri, sporcu kimliği, olimpiyat serüveni ve hobilerine dair keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

05.10.2021 15:00  Güncelleme: 15:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Öncelikle bize kendinizden ve voleybola başlama serüveninizden bahsedebilir misiniz? Çocukluğunuzda ilginizi çeken başka sporlar var mıydı yoksa direkt olarak voleybolla mı başladınız?

Aslında spora masa tenisiyle başladım, iyi de oynuyordum. Spora olan yeteneğim beden eğitimi öğretmenimin gözünden kaçmamış olsa gerek; yaşıtlarımdan da uzun olunca, sevgili Özlem Hocam "Voleybol oynamak ister misin?" dedi. Ben de spor yapmak için hevesliydim. Bu şekilde benim için güzel bir yolculuk başlamış oldu.

Yurtiçinde ve yurtdışında birçok takımda forma giymek size profesyonel anlamda ne gibi katkılar sağladı?

Farklı takımlarda forma giymek, öncelikle büyük bir deneyim ve tecrübe kazandırdı diyebilirim. Farklı spor kültürleri içerisinde bulunmam, ayrıca farklı kulüp formalarını, farklı şehirlerde giymem, oyunumun gelişmesine de büyük katkı sağladı. Birçok antrenörden oyun yapıları hakkında bilgiler alırken, branşımda önemli isimlerle takım arkadaşı olma fırsatı yakaladım. Bunların hepsi tecrübelerimi artırdı. Aynı zamanda da sahadaki performansıma olumlu yansıdı.

Bu güne kadar çok sayıda başarıya imza attınız. Bunların içinde sizi en çok hangisi etkiledi?

Milli takımımızla yakaladığımız başarıların bende yeri ayrı diyebilirim. Yaptığım spor bir takım oyunu ve takım olarak başardıklarımız benim için her zaman unutulmaz oluyor. Tabii ki Tokyo Olimpiyat Oyunları'na aldığımız vize, unutulmazların en başında geliyor; çünkü profesyonel bir sporcu olarak, en büyük hayallerimden biri dünyanın en üst düzey spor organizasyonu olan olimpiyatlarda ülkemin milli takımında yer almaktı. Bunu başardığım için de çok mutluyum.

Tokyo Olimpiyatları Avrupa Kıta Elemeleri'nde en değerli oyuncu seçildiniz. İlk öğrendiğinizde ne hissettiniz?

Yıllardır voleybol oynuyorum, takım olarak ya da bireysel olarak birçok başarı elde ettim. Tabii böylesine önemli, uluslararası bir yarışma içerisinde "En Değerli Oyuncu" seçilmek beni çok mutlu etti. O elemelerde tüm takım olarak başarıyı çok istedik. Herkes sahaya elinden gelenin en iyisini ve en fazlasını verdi. Bunun kendi açımdan da görülmesi ve bu ödül ile taçlandırılması heyecan vericiydi.

Müsabakalardan önce kendinizi mental olarak nasıl hazırlıyorsunuz? Rahatlatmak için neler yapıyorsunuz?

Gerçekten uzun bir süredir çok yoğun bir takvimin içindeyiz. Son bir senedir, kulüp maçları ve milli maçlar nedeniyle çok hızlı akan bir süreçte çok kısa aralıklarla müsabakalara çıktım. Bu yoğun takvim içerisinde psikolojik olarak kendimi hazır tutmak için dinlenme ve beslenmeme çok dikkat etmeye çalışıyorum. Rahatlamak için arkadaşlarımla sohbet ediyorum, onlarla bir araya gelmek için zaman yaratıyorum. Ayrıca müzik dinliyorum ve kendime vakit ayırmaya çalışıyorum.

Türk sporunda kadın voleybolu tarih yazan başarılara imza attı ve Türkiye'nin adını dünyaya duyurdu. Bu başarıyı nasıl değerlendiriyorsunuz?

Tokyo'da dünya devleriyle aynı platformda mücadele etmek, bizim için başlı başına bir motivasyon kaynağı oldu. Ülkemizi temsil etmenin ve Türk voleybolunun gelişimine katkı sunuyor olmanın bilinci, olimpiyatlar boyunca yakaladığımız sinerjiyi üst seviyede tutmamıza yardımcı oldu. Turnuva süresince ülkemizin desteğini her zaman arkamızda hissettik. Saha içerisinde de müthiş bir birliktelik yakaladık. Bu birlikteliği de Avrupa Şampiyonası'nda üçüncü olarak taçlandırdığımızı düşünüyorum. Elde ettiğimiz başarıların, ülkemizde voleybolun geldiği nokta ve gelişimi açısından da çok değerli olduğunu düşünüyorum.

Aktif yaşam tarzı dendiğinde ilk akla gelen isimlerdensiniz…

Evet. Bu konuda akla gelen isimler arasında gösterilmek beni mutlu ediyor. Aktif yaşam çok önemli; çünkü hem sağlığımıza hem de hayat kalitemize doğrudan etki ediyor. Hareketli ve aktif yaşamın değerini bilmek ve günün bir kısmını buna ayırmak gerektiğini düşünüyorum. Aktif yaşamı tamamlayan unsurlardan biri de gün içinde egzersiz yapmak ve dengeli beslenmek. Amacım, bu konuda daha fazla kadına ulaşmak ve onlara aktif yaşam konusunda ilham vermek. NESFIT'in, kadınları fiziksel aktiviteye teşvik eden "Senin Nesfit'inde" isimli kampanyasının Türkiye'deki elçiliğini üstleniyorum. Kampanya, kadınları kendileri için en iyisini yapmaları doğrultusunda motive ederken, onlara fiziksel aktiviteden keyif almaları ve aktif yaşamdan vazgeçmemeleri mesajını veriyor. NESFIT ile ortak değer ve hedeflerde buluşuyoruz. Bu açıdan iş birliğimiz bende heyecan uyandırıyor. Aktif yaşam konusunda daha fazla kadına ulaşıp, ilham verme yolunda böylesine bir marka ile birlikte yürüdüğüm için çok mutluyum.

Voleybol haricinde aktif yaşam için neler yapıyorsunuz?

Spor hayatımın değişilmez bir parçası, benim için adeta bir tutku… Bu nedenle antrenmanlar ve maçlar haricinde de sporla iç içeyim, günlük hayatta sürekli aktifim. Yaşam içerisinde aktif olmak sizi daha enerjik, daha dinamik yapıyor. Fiziksel aktivite ve sporla dolu bir yaşam tarzı için profesyonel sporcu olmaya gerek yok. İsteyen herkes kendisi için zaman ayırarak hareket edebilir ve aktif bir yaşam sürebilir. Ben de sağlıklı ve kaliteli bir yaşamın kıymetini bilerek, profesyonel spor hayatımın yanı sıra günlük hayatta da aktif olmaya çalışıyorum.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Filenin Sultanları'ndan MERYEM BOZ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çorum Ortaköy'de Sulama Kanalı Temizlendi
    21:04 Çorum Ortaköy'de Sulama Kanalı Temizlendi

    Çorum'un Ortaköy ilçesinde bulunan ve yaklaşık 600 dönüm araziyi sulayan kanal, belediye ekipleri tarafından temizlendi. Öz Çayı'ndan ayrılan kanallardan Tepelerarası mevkisindeki araziye su taşıyan kanal, bölgedeki vatandaşların talebi üzerine temizlik çalışması yapıldı. Belediye işçileri, erken saatlerde bölgeye giderek kazma, kürek ve bel gibi aletler kullanarak 4 kilometre uzunluğundaki kanalı temizledi. Kanalın tarımsal üretim açısından önemli olduğunu belirten belediye çalışanları, çevre faktörlerinden kaynaklanan tıkanıklıkların giderildiğini ve suyun akışkanlığının artırıldığını ifade etti.

  • İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi 2024-2029 döneminin ilk birleşimini gerçekleştirdi
    21:03 İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi 2024-2029 döneminin ilk birleşimini gerçekleştirdi

    İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, 2024-2029 döneminin ilk birleşimini gerçekleştirdi. Başkan Cemil Tugay başkanlığındaki oturumda, komisyonlarda görev alacak isimler belirlendi ve İZSU Genel Müdürlüğü'nün su tarifelerinde indirim yapılması önerisi karara bağlandı. Ayrıca, Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı'nın yeniden kurulması önerisi görüşüldü ve 2023 denetim komisyon raporu okundu.

  • Zagreb'de Filistin'e Destek Gösterisi Düzenlendi
    20:59 Zagreb'de Filistin'e Destek Gösterisi Düzenlendi

    Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de Filistin'e destek gösterisi düzenlendi. Göstericiler, Almanya'nın Filistin Kongresi'ni sonlandırmasına tepki gösterdi.

  • EMS Yapı Sivasspor, Fenerbahçe maçı hazırlıklarına başladı
    20:58 EMS Yapı Sivasspor, Fenerbahçe maçı hazırlıklarına başladı

    EMS Yapı Sivasspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında sahasında Fenerbahçe ile yapacağı maçın hazırlıklarına başladı. Trabzonspor maçının ardından 3 gün izin yapan takım, antrenmanla maçın hazırlıklarına devam etti. Maç 22 Nisan Pazartesi günü saat 20.00'de BG Grup 4 Eylül Stadı'nda oynanacak.

  • Batman'da dereye düşen araçtaki 2 kişi kepçe ile kurtarıldı
    20:54 Batman'da dereye düşen araçtaki 2 kişi kepçe ile kurtarıldı

    Batman'ın Sason ilçesinde Sevgi Aydın A. yönetimindeki hafif ticari araç, Han Deresi'ne düştü. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler, kepçe yardımıyla sürücü ve eşini kurtardı. Çift, sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilerek hastaneye kaldırıldı.

  • CHP, Demirtaş ve Yüksekdağ'ın Duruşmasını Takip Edecek
    20:54 CHP, Demirtaş ve Yüksekdağ'ın Duruşmasını Takip Edecek

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da yargılandığı davanın yarınki duruşmasını takip etmek üzere Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi, Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Ankara Milletvekili Aliye Timisi Ersever'den oluşan bir heyet görevlendirdi.

  • Samsun'da Otomobil Çarpışması: 8 Yaralı
    20:53 Samsun'da Otomobil Çarpışması: 8 Yaralı

    Samsun'un Vezirköprü ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Dursun Kuru idaresindeki bir otomobil ile Nihat Emeç'in kullandığı başka bir otomobil çarpıştı. Kazada, sürücülerin yanı sıra araçlardaki 6 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekipleri tarafından Vezirköprü Devlet Hastanesine kaldırıldı ve sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

  • IMF Raises Global Economic Growth Forecast for 2024
    20:52 IMF Raises Global Economic Growth Forecast for 2024

    Uluslararası Para Fonu (IMF), 2024 için küresel ekonomik büyüme tahminini Ocak ayındaki tahminine göre 0.1 puan artırarak %3.2 olarak revize etti. IMF'nin Nisan ayı Dünya Ekonomik Görünüm raporuna göre, gelişmiş ekonomilerin bu yıl %1.7 büyümesi bekleniyor. Raporda, COVID-19 pandemisinin ve Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin yanı sıra düşük üretkenlik, artan jeoekonomik parçalanma gibi faktörlerin büyümeyi olumsuz etkilediği belirtildi. IMF, 2024 yılı için küresel ekonomik büyüme tahminini ise son yılların en düşük seviyesi olan %3.1 olarak açıkladı. IMF, enflasyonun düşmesine rağmen faiz oranlarının arttığını ve yüksek borçlu gelişmekte olan ülkeler için borç dinamiklerinin daha az olumlu hale geldiğini belirterek ülkelerin mali tamponlarını yeniden oluşturmalarını önerdi.


Advertisement