Gençler, Kayaşehir'e hayran kaldı - Son Dakika
Güncel

Gençler, Kayaşehir'e hayran kaldı

Gençler, Kayaşehir\'e hayran kaldı

Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen gençler Nevşehir Kalesi ve Kayaşehir'i gezdi.

13.10.2021 16:39  Güncelleme: 18:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hacı Bektaş Veli'nin vefatının 750. yılı etkinlikleri kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Nevşehir Valiliği tarafından düzenlenen "Bir Olalım, İri Olalım, Diri Olalım Gençlik Buluşmaları" kapsamında ülkenin 81 ilinden 162 genç Nevşehir'e geldi.

Hafta başından bu yana Kapadokya bölgesinin tarihi ve turistik merkezlerini gezen gençler Nevşehir'de bulunan dünyanın en büyük kaya oyma yamaç yerleşim merkezine geldi.

Nevşehir Kalesi eteklerinde 6. Yüzyıl'dan günümüze yaşam izlerinin bulunduğu tarihi kaya oyma yamaç yerleşim merkezini gezen gençlere Nevşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü yetkilileri tarafından bilgi verildi.

Buradaki kaya oyma yaşam alanları, bezirhaneler ve tünelleri hayranlıkla gezen gençler bol bol hatıra fotoğrafı çekindiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gençler, Kayaşehir'e hayran kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Elbise dolabından hırsız çıktı
    20:34 Elbise dolabından hırsız çıktı

    Aydın'ın Nazilli ilçesinde hakkında 5 yıl hapis cezası bulunan bir şahıs, jandarmanın aramasında elbise dolabının içindeki gizli bölmeden çıktı. İkamette yapılan detaylı inceleme sonucunda elbise dolabının gizli bölmesi tespit edildi ve şahıs burada yakalandı. Tutuklanan şahıs cezaevine gönderildi.

  • Diyarbakır'da Turizm Haftası etkinliklerinde baba-kız müzik dinletisi
    20:33 Diyarbakır'da Turizm Haftası etkinliklerinde baba-kız müzik dinletisi

    Diyarbakır'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında, Mardin'in Nusaybin ilçesinden gelen Ferhat Badur ve kızı Yağmur tarafından keman ve klarnet dinletisi sunuldu. Etkinliğe Vali Yardımcısı İlyas Öztürk, Çınar Kaymakamı Muhammed Fatih Günlü ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Sebahattin Genç de katıldı. Baba Badur, kızıyla aynı sahneyi paylaşmanın gururunu yaşadığını belirtirken, kızı Yağmur ise hem konservatuvara hazırlandığını hem de keman eğitimi verdiğini söyledi.


Advertisement