İscehisar'da "Hazreti Muhammed ve vefa toplumu" konulu konferans düzenlendi - Son Dakika
Güncel

İscehisar'da "Hazreti Muhammed ve vefa toplumu" konulu konferans düzenlendi

İscehisar\'da "Hazreti Muhammed ve vefa toplumu" konulu konferans düzenlendi

Afyonkarahisar'ın İscehisar ilçesinde, Müftülük tarafından Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında konferans gerçekleştirildi.

19.10.2021 11:37  Güncelleme: 11:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar'ın İscehisar ilçesinde, Müftülük tarafından Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında konferans gerçekleştirildi.

İscehisar Belediyesi toplantı salonundaki konferans, Kuranı Kerim tilaveti ile başladı.

Diyanet İşleri Baş Müfettişi Murat Alkan, insanı yeryüzünde de varlık aleminde de üstün kılan yönünün, bir değerler sistemine sahip olması olduğunu söyledi.

Bu değerlerin en önemlilerinden birisinin de vefa olduğunu kaydeden Alkan, şöyle konuştu:

"Vefa, her şeyden önce yüce Allah'a gönülden bağlılık, sadakat ve itaattir. Hiçbir şeyi ortak koşmadan muhabbetle, marifetle ona yönelmek, ibadet ve salih amellerle O'na yaklaşmaya gayret etmektir. Vefa, imanla ve güzel ahlakla buluşan bir haslettir. İnsanın rabbine, kalbine, ailesine, çevresine, değerlerine varlık alemine karşı bir vefa borcu vardır, Peygamber efendimizin rehberliğinde vefa toplumunu yeniden inşa etme çalışacağız."

Programa, Kaymakam Uğur Kapar, AK Parti İlçe Başkanı Metin Balaban, İlçe Müftüsü Hüseyin Buroglu, Esnaf Odası Başkanı Ahmet Sav ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İscehisar'da 'Hazreti Muhammed ve vefa toplumu' konulu konferans düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement