İzmir'de "Amatörün En'leri" ödül töreni düzenlendi - Son Dakika
Güncel

İzmir'de "Amatörün En'leri" ödül töreni düzenlendi

İzmir\'de "Amatörün En\'leri" ödül töreni düzenlendi

İzmir'de Amatör Spor Haftası kapanışı ve "Amatörün En'leri" ödül töreni düzenlendi.

11.10.2021 03:52  Güncelleme: 04:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de Amatör Spor Haftası kapanışı ve "Amatörün En'leri" ödül töreni düzenlendi.

İzmir Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından Bornova Belediyesinin ev sahipliğinde Dramalılar Köşkü'nde düzenlenen törende konuşan Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Bornova'nın İzmir'de en çok spor tesisine sahip ilçelerden birinin olduğunu söyledi.

Yerel yönetim olarak yarışmaktan çok tesisleşmeye önem veren bir anlayışa sahip olduklarını belirten İduğ, "Biz yetiştirici konumunda olmak istiyoruz. Bu nedenle tesis konusunda Bornova'da atak yaptık. Çamdibi'nde yapımı devam yüzme havuzunun yanına jimnastik salonu yapacağız. Bizler tesis ve yetiştirici konusunda elimizden geleni yapacağız." dedi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici de sporda başarılı olmanın yolunun disiplinli ve düzenli çalışmadan geçtiğini söyledi.

Amatör spor branşlarının önemine değinen Eskici, "Amatöre destek veren herkes bu işi severek yapıyor. Amatör spor kulüplerinde görev alan spor adamları belki ceplerinden para harcıyorlar. Belki vakitlerinin çoğunu sporcu kardeşlerimize harcıyorlar. Tüm spor adamlarımızın amatör sporların gelişmesinde çok büyük emekleri var. Gerçekten de son dönemde amatör spor branşları, bakanlığımız ve yerel yönetimlerin destekleriyle belli bir seviyeye geldi ve ülkemizde tesisleşme hamlesi çok iyi bir şekilde ilerliyor. Ben İzmir'de bunu gördüm çok güzel yatırımlar var ve devam ediyor. Son bir yılda bakanlığımız 42 projeye 212 milyon liralık bir yatırım planlaması oldu." diye konuştu.

İzmir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Efkan Muhtar da amatör spor kulüplerine destek veren tüm kurum ve kişiler teşekkür etti.

Etkinlikte, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda artistik jimnastik halka aletinde 5. olan milli sporcu İbrahim Çolak, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda üçüncü olarak Türkiye'ye jimnastik tarihindeki ilk olimpiyat madalyasını kazandıran Ferhat Arıcan'ın babası Ayhan Arıcan'a, Avrupa Trampolin Cimnastik Şampiyonası gençler senkronize finalinde ikinci olarak trampolinde Türkiye'ye ilk madalyayı kazandıran Sıla Karakuş ve çeşitli spor branşlarında derece elde eden çok sayıda sporcu ve eğitmenlerine plaket verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İzmir'de 'Amatörün En'leri' ödül töreni düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Vatandaşların Taleplerini Dinliyor
    10:53 Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Vatandaşların Taleplerini Dinliyor

    Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, vatandaşların talep, öneri ve şikayetlerini dinleyerek not alıyor ve gereğinin yapılması için talimat veriyor.

  • Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı
    10:47 Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE) yıllık 49,92, aylık yüzde 3,59 arttı. Şubat ayında tarımsal girdi fiyatları bir önceki aya göre yüzde 3,59, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 11,37, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 49,92 artış gösterdi. Veteriner harcamaları yıllık değişimde en yüksek artışı gösterirken, aylık değişimde ise diğer mal ve hizmetler grubu öne çıktı.


Advertisement