KAHRAMANMARAŞ - Engeller, Onikişubat Belediyesinin desteğiyle aşılacak - Son Dakika
Güncel

KAHRAMANMARAŞ - Engeller, Onikişubat Belediyesinin desteğiyle aşılacak

Kahramanmaraş'ta Onikişubat Belediyesinin girişimleri ile özel çocuklar için hayata geçirilen proje kapsamında yapımı tamamlanan Hamidiye-Bekir Topçuoğlu Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, düzenlenen törenle hizmete girdi.

30.10.2021 18:25  Güncelleme: 22:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kahramanmaraş'ta Onikişubat Belediyesinin girişimleri ile özel çocuklar için hayata geçirilen proje kapsamında yapımı tamamlanan Hamidiye-Bekir Topçuoğlu Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, düzenlenen törenle hizmete girdi.

Haydar Bey Mahallesi'ndeki hizmet binası bahçesinde gerçekleştirilen tören, Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Tanıtım videosunun izlenmesinin ardından down sendromlu çocuklar çeşitli gösteriler yaptı.

Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, hazırladıkları projenin hayırsever iş insanı Alper Topçuoğlu'nun desteğiyle hayata geçirildiğini belirtti.

Özel çocukların eğitimi ve gelişimi için her türlü desteği sağlayacaklarını kaydeden Mahçiçek, "Burada önce engelli ve down sendromlu çocuklarımız için rehabilitasyon merkezi yaptık. Bir de otizmli çocuklarımız için yapacağız. Arsayı temin ettik, proje hazırlanıyor ve yakın zamanda ona da başlayacağız. Bu kesimdeki her çocuğumuz için okul, eğitim merkezi yapacağız. Gerçekten de özel çocuklarımızın aileleriyle tanışıp onlarla olduğunuz zaman bunu çok daha iyi kavrarsınız. Bizde her zaman birinci öncelik eğitim çalışmalarıdır." diye konuştu.

TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç de belediyelerin her zaman çocukların yanında olduğunu altını çizerek, "Yetişmiş insan kaynağımız var. Zeynepler artık yalnız değil. Bu bir imtihandır. Cenab-ı Allah'ın çeşit çeşit imtihanları var. Bir şey yaşıyorsunuz ve Kur'an'da en çok geçen kelimelerden biri, 'sabredenleri müjdele'. Bu pırıl pırıl çocuklara emek veren herkesten Rabbim razı olsun." ifadelerini kullandı.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da avukat spor oyunları için geldikleri kentte bu etkinliğe katılmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Projenin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Feyzioğlu, "Sayın Topçuoğlu ailesi Sadece Kahramanmaraş'a değil, bu ülkeye çok önemli bir imza attınız. Cumhuriyetin bir evladı olarak bu hislerimi paylaşmak istedim." dedi.

Hayır sever iş insanı Topçuoğlu da anne babasının Kahramanmaraşlı olduğunu, onların anısına bu şehre bir eser bırakmak istediğini ve bu hayalini gerçekleştirmiş olmanın sevincini yaşadığını dile getirdi.

Açılışa, Vali Ömer Faruk Coşkun, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Özdurhan, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, AK Parti İl Başkanı Fırat Görgel, KMTSO Şahin Balcıoğlu ve ilgililer katıldı.

KAHRAMANMARAŞ - Engeller, Onikişubat Belediyesinin desteğiyle aşılacak
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel KAHRAMANMARAŞ - Engeller, Onikişubat Belediyesinin desteğiyle aşılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.


Advertisement