İI Koordinasyon Kurulu 4. Dönem Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Toplum

İI Koordinasyon Kurulu 4. Dönem Toplantısı Yapıldı

İI Koordinasyon Kurulu 4. Dönem Toplantısı Yapıldı

Temmuz-Ağustos-Eylül aylarını kapsayan 2021 yılı yatırım programı 3. dönem faaliyetlerinin değerlendirildiği, İI Koordinasyon Kurulu 4. Dönem Toplantısı Vali Karadeniz'in başkanlığında yapıldı.

08.10.2021 17:26  Güncelleme: 21:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Temmuz-Ağustos- Eylül aylarını kapsayan 2021 yılı yatırım programı 3. dönem faaliyetlerinin değerlendirildiği, İI Koordinasyon Kurulu 4. Dönem Toplantısı Vali Karadeniz'in başkanlığında yapıldı.

Vali Yaşar Karadeniz başkanlığında İl Emniyet Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Vali Yardımcısı Nihat Kaynar, Kaymakamlar, Belediye Başkanları ve yatırımcı kuruluş temsilcileri katıldı.

Toplantıda 2021 yılı yatırım programı 3. dönem uygulama sonuçlarına ilişkin bilgi veren Vali Yardımcısı Nihat Kaynar "2021 yılı üçüncü dönem (Temmuz-Ağustos-Eylül) yatırımcı kuruluşlar dönem raporlarına göre ilimizde 433 kamu yatırım projesi uygulandığı, bunlardan 311'inin yatırımcı kuruluş, 122'sinin belediyelere ait olduğu ve toplam tutarlarının 8 milyar 384 milyon TL olduğu anlaşılmıştır. Projeler için önceki yıllarda 2 milyar 740 milyon TL harcama yapılmış, 2021 yılı için bu projelere toplam 1 milyar 793 milyon TL ödenek ayrılmıştır. Üçüncü dönem sonu itibariyle 808 milyon TL ödenek harcanarak, harcama oranı %45 olarak gerçekleşmiştir" dedi. Bu projelerin 61'inin tamamlandığı, 254'ünün devam etmekte olduğu, 35'inin ihale aşamasına getirildiği ve 83 projeye ise henüz başlanamadığını ifade eden Vali Yardımcısı Kaynar, arsa, ödenek ve hukuki sorunlar sebebiyle başlanamayan projelerle ilgili çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Toplantıda yaptığı konuşmada koordinasyon toplantılarında ele alınan konuları bizzat takip ettiğini ifade eden Vali Yaşar Karadeniz "Bu yüz yüze yapmış olduğumuz ilk toplantı. Bu günkü toplantıda aktarılan koordinasyonu gerektiren hususları da yine aynı şekilde takip edip bir sonra ki koordinasyon toplantımızda ele alacağız. Göstermiş olduğunuz gayretten, çabadan, başarıdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: Habermetre

Son Dakika Toplum İI Koordinasyon Kurulu 4. Dönem Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement