Manny Pacquiao boksa veda etti - Son Dakika
Güncel

Manny Pacquiao boksa veda etti

Manny Pacquiao boksa veda etti

Dünya boks tarihinin en büyük yıldızlarından, Filipinli Manny Pacquiao ringlere veda ettiğini duyurdu.

14.10.2021 13:44  Güncelleme: 13:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya boks tarihinin en büyük yıldızlarından, Filipinli Manny Pacquiao ringlere veda ettiğini duyurdu. Ünlü sporcu daha önce, 2022'de ülkesinde yapılacak seçimlerde devlet başkanlığına aday olacağını açıklamıştı.Sekiz ayrı sıklette dünya şampiyonu olmayı başarmış tek sporcu olan dünyaca ünlü Filipinli boksör Manny Pacquiao, faal sporculuk yaşamını noktaladığını duyurdu. "Pac-Man" lakabıyla da tanınan ve ülkesinde büyük bir popülariteye sahip olan 42 yaşındaki Pacquiao, 26 yıllık profesyonel boks kariyerinde çıktığı 72 karşılaşmanın 62'sinde ringden galibiyetle ayrılmış, bu müsabakaların 39'unda rakibini nakavt ile mağlup etmeyi başarmıştı. Pacquiao sekiz kez ringden mağlup olarak ayrılmış, çıktığı iki karşılaşma da berabere sonuçlanmıştı.

Facebook hesabından yaptığı açıklamada boksu bıraktığını duyuran Pacquiao, mesajında "Boksör olarak zamanımın geride kaldığını kabul etmekte çok zorlanıyorum" ifadesini kullandı. Twitter hesabından da bir mesaj yayınlayan Pacquiao, "Dünyanın en iyi taraftarlarına ve en iyi sporuna teşekkürler. Tüm muhteşem hatıralar için teşekkürler. Bu, bugüne dek aldığım en zor karar oldu ama huzurluyum. Hayallerini takip et, sıkı çalış ve bak bakalım ne olacak. Elveda boks" ifadelerini kullandı.

Devlet başkanlığına aday

Profesyonel boks kariyerinin yanı sıra siyasette de yer alan ünlü sporcu, 2010 yılında ülkesinde Temsilciler Meclisi'ne, 2016'da da Senato'ya seçilmişti. Kısa süre önce, 2022 devlet başkanlığı seçimlerinde, halihazırda bu görevde bulunan Rodrigo Duterte'nin halefi olmaya aday olduğunu açıklayan Pacquiao, ülkesinde toplumun büyük bir kesimi tarafından ulusal kahraman olarak görülüyor.

Filipinler'de ilgili yasalar gereği bir daha devlet başkanlığına aday olması mümkün olmayan Duterte, önümüzdeki yıl yapılacak seçimlerde, devlet başkanı seçilmesi halinde Manny Pacquiao'nun yardımcılığına talip olduğunu bildirmişti. Manny Pacquiao, bazı kesimler tarafından, uyuşturucu kaçakçılarına karşı çok sert tavır takınan ve homofobik söylemlerde bulunan Duterte'yi desteklediği gerekçesiyle eleştiriliyor. Pacquiao ise, devlet başkanlığına seçilmesi durumunda önceliğinin yoksulluk ve yolsuzluğa karşı mücadele olacağını vurgulamıştı.

SID,dpa,AFP/ ET,BK

(c)

Kaynak: Deutsche Welle

Son Dakika Güncel Manny Pacquiao boksa veda etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bismilli Sporcular Okul Sporları Boks Müsabakalarında Başarı Elde Etti
    11:56 Bismilli Sporcular Okul Sporları Boks Müsabakalarında Başarı Elde Etti

    Diyarbakır'da düzenlenen okul sporları boks müsabakalarında Bismilli sporcular, toplamda 7 altın ve 3 gümüş madalya kazanarak ilçelerini gururlandırdı. Sporcular ve antrenörleri, kazandıkları madalyalarla birlikte Bismil Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Tekin Kaya'ya teşekkür ziyareti gerçekleştirdi. Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Tekin Kaya, sporcuları teker teker kutlayarak bu başarıların ilçedeki diğer gençlere de örnek teşkil edeceğini belirtti.

  • Karabük'ün Ovacık İlçesi Yığınot Köyü'nde Muhtarlık Görevi Eşe Devredildi
    11:55 Karabük'ün Ovacık İlçesi Yığınot Köyü'nde Muhtarlık Görevi Eşe Devredildi

    Karabük'ün Ovacık İlçesi Yığınot köyünde 15 yıl muhtarlık yapan Nazım Şahin, eşi Kezban Şahin'in aday olmasıyla birlikte görevi ona devretti. Kezban Şahin, köyün yeni muhtarı olarak seçildi ve köye yapılacak işleri sırasıyla gerçekleştireceklerini belirtti.

  • ZBEÜ, Sıfır Atık Politikası kapsamında en iyi performans gösteren birimlere teşekkür belgesi takdim etti
    11:55 ZBEÜ, Sıfır Atık Politikası kapsamında en iyi performans gösteren birimlere teşekkür belgesi takdim etti

    Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Sıfır Atık Politikası çerçevesinde en iyi performans gösteren akademik ve idari birimlere teşekkür belgesi verdi. Üniversite, Mart 2024 dönemi için altı farklı kategoride performans ölçümü yaparak sıfır atık ve sürdürülebilir çevre politikasına uygun adımlar atan birimleri ödüllendirdi. Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, törende birim yöneticilerine teşekkür belgesi takdim etti.

  • Bursaspor'a Diyarbakır deplasmanında seyircisiz oynama cezası
    11:53 Bursaspor'a Diyarbakır deplasmanında seyircisiz oynama cezası

    Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Esenler Erokspor maçında yaşanan çirkin tezahürat nedeniyle Bursaspor'a 1 maç seyircisiz oynama cezası verdi. Bu ceza, Bursaspor'un Diyarbekirspor ile oynayacağı son deplasman maçını etkileyecek.

  • Mersin'de aranan şahıslara şafak operasyonu: 78 gözaltı
    11:49 Mersin'de aranan şahıslara şafak operasyonu: 78 gözaltı

    Mersin'de çeşitli suçlardan aranan şahıslara yönelik gerçekleştirilen şafak operasyonunda 78 kişi gözaltına alındı. Operasyon, dolandırıcılık, yaralama, hakaret, hırsızlık ve tehdit gibi suçlardan aranan şahısların yakalanması amacıyla düzenlendi. Gözaltına alınan şahıslarla ilgili işlemler devam ediyor.


Advertisement