OĞLUNA VİRÜS BULAŞAN AŞISIZ BABA: VİCDAN AZABI ÇEKİYORUM - Son Dakika
Güncel

OĞLUNA VİRÜS BULAŞAN AŞISIZ BABA: VİCDAN AZABI ÇEKİYORUM

İZMİR'de, bir hastanede güvenlik görevlisi olmasına karşın aşı olmayı reddeden Ayhan Karasaçlılar (29), çalışırken kaptığı koronavirüsü 3,5 yaşındaki oğlu Baran'a da bulaştırdı.

15.10.2021 11:26  Güncelleme: 12:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İZMİR'de, bir hastanede güvenlik görevlisi olmasına karşın aşı olmayı reddeden Ayhan Karasaçlılar (29), çalışırken kaptığı koronavirüsü 3,5 yaşındaki oğlu Baran'a da bulaştırdı. Oğluyla birlikte yaklaşık 10 gün boyunca evde gördüğü tedavinin ardından sağlığına kavuşan Ayhan Karasaçlılar, "Tavsiyeleri dinleyip aşı olmadım. Üzüntümü ve pişmanlığımı çok derin yaşadım. Vicdan azabı çekiyorum" dedi.

İzmir'de yaşayan özel güvenlik görevlisi Ayhan Karasaçlılar, hem eşi Seçil Karasaçlılar'ın (26) hem de çalıştığı hastanedeki doktorların tavsiyelerine rağmen aşı olmadı. Karasaçlılar, yaklaşık 1 ay önce koronavirüse yakalandı. Karasaçlılar evde karantinaya alındı. 2 gün sonra bu defa 3,5 yaşındaki oğlu Baran Karasaçlılar da yüksek ateş ve kusma gibi şikayetler görülünce ona da test yapıldı. Minik Baran'ın da koronavirüse yakalandığı belirlendi. 2 doz aşı olan eşi Seçil Karasaçlılar'ın testleri ise negatif çıktı.

Evde ağır bir şekilde geçirdiği hastalığı ilaçlarını kullanarak atlatan Ayhan Karasaçlılar, "10 gün boyunca yataktan kalkamadım. Eklem ağrıları, kusma ve ateş şikayetlerim vardı. Maalesef, ben koronavirüs olduktan sonra 3,5 yaşındaki oğlum da benden virüs kaptı. Üzüntüm ve pişmanlığım, hastalığın oğluma bulaşmasından sonra daha da arttı" dedi.

'SÖYLENTİLERDEN ETKİLENDİK'

'Aşının koruma etkisi yok', 'Aşı korusaydı neden 1 değil de 2 tane oluyoruz', 'Olduktan sonra zaten etkisini yitiriyor' gibi söylentilerden etkilenip aşılarını olmadığını, ancak daha sonra bu nedenle kendisine çok kızdığını belirten Karasaçlılar, "Kendi hastalığımı unutup, oğluma bir şey olur mu, diye düşünmeye başladım. Hastalığı atlattıktan sonra fiziksel ya da psikolojik bir etkisi kalır mı, diye düşündüm. Asıl pişmanlığım oğlum için oldu. Eşim de 'neden aşı olmadın' diye serzenişte bulundu. Çünkü o 2 doz aşısını olmuştu. Başıma böyle bir olay geldi. Üzüntü ve pişmanlığı çok derin yaşadım" diye konuştu.

'VİCDAN AZABI ÇEKİYORUM'

Hem kendisi hem de oğlu virüs kapmasına rağmen eşine bulaşmadığını ifade eden Ayhan Karasaçlılar, "Artık emin oldum. Bundan sonra aşımı olacağım. Aşılı olanları gördüm, çok hafif geçiriyorlar. Hemen hemen hiç hissetmiyorlar, gripten bile daha hafif geçiriyorlar. Çocukların okulları da açıldığı için onları daha iyi korumamız gerekiyor. Kesinlikle herkes aşısını olsun. Benim düştüğüm hataya düşmesinler. Vicdan azabı yaşıyorum" ifadesini kullandı.

'3 TESTİM DE NEGATİF ÇIKTI'

Eşinin aşının bir etkisi olduğuna hiç inanmadığını, bu nedenle aşı olmadığı için de hastalığa yakalandığını söyleyen Seçil Karasaçlılar ise, "Çocuğum da virüs kapınca psikolojim bozuldu. 3 kere test yaptırdım 3'ü de negatif çıktı. Bu süreçte eşim ve oğlumun çok iyi beslenmelerini ve bol su tüketmelerini sağladım. Vücudun dinlenmesi için su ve meyve tüketimi çok önemli oldu bu süreçte" dedi. Seçil Karasaçlılar, "Herkese aşı olmalarını tavsiye ediyorum. Etrafta aşı olunmaması için dedikodular oluyor. Bunlara kulak asmayın" diye konuştu.

'AŞININ KORUYUCULUĞU YÜKSEK'

İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ebru Akar, çocukların en büyük aşısız grubu oluşturduğunu belirterek, "Virüs nedeniyle yatan çocuk hastalarımızın sayısı da ne yazık ki arttı. Acı olan gerçek ise anne ya da babaların aşılarını eksik olması ya da hiç yaptırmaması. Aslında bu ebeveynlerde aşı karşıtlığından ziyade ihmalkarlığı görüyorum. Aşının koruyuculuğu ile ilgili birtakım şüpheler oluyor. Ancak, bizim kendi grubumuzda gözlemlediğimiz kadarıyla aşının koruyuculuğu yüksek. Bunu Seçil hanımın durumunda da gördük. Bizim canımızdan bile kıymetli çocuklarımıza aşı olmayarak büyük kötülük yapabiliyoruz. Çünkü kaynağı genellikle aşısı yetersiz ya da aşısız anne babalar olduğunu gözlemliyorum" dedi.

OĞLUNA VİRÜS BULAŞAN AŞISIZ BABA: VİCDAN AZABI ÇEKİYORUM
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel OĞLUNA VİRÜS BULAŞAN AŞISIZ BABA: VİCDAN AZABI ÇEKİYORUM - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Samsung Galaxy Z Flip 6 Geekbench testinde görüntülendi
    23:09 Samsung Galaxy Z Flip 6 Geekbench testinde görüntülendi

    Samsung, bu yıl Galaxy Z Flip 6 ve Z Fold 6'yı piyasaya sürecek. Galaxy Z Flip 6'nın Geekbench raporuna göre cihazın 8 GB RAM, Android 14 işletim sistemi ve Snapdragon 8 Gen 3 işlemciye sahip olacağı görülüyor. Galaxy Z Flip 6'nın temmuz veya ağustos ayında duyurulması ve satışa sunulması bekleniyor.

  • Ucuz Tesla Model Y ve Togg'un Yeni Modelleri Dikkat Çekiyor
    23:09 Ucuz Tesla Model Y ve Togg'un Yeni Modelleri Dikkat Çekiyor

    Elektrikli araç piyasasında hem Tesla hem de Türkiye'nin yerli markası Togg'un modelleri, fiyatlandırma stratejileri ile dikkat çekiyor. Her iki markanın da farklı kullanıcı ihtiyaçlarına hitap edebilecek çeşitlilikte elektrikli araçlar sunduğu görülüyor.

  • Huawei Watch Fit 3, Apple Watch'a benzer bir tasarıma sahip
    23:09 Huawei Watch Fit 3, Apple Watch'a benzer bir tasarıma sahip

    Huawei'nin yeni akıllı saati Watch Fit 3'ün ilk görüntüleri yayınlandı. Watch Fit 3, Apple Watch Series 9'a oldukça benzer bir görünüme sahip. Yeni tasarımda ekran biraz daha kare şeklinde tasarlanmış ve sağ üst tarafta yeni bir fiziksel düğme eklenmiş. Huawei Watch Fit 3, daha ekonomik bir alternatif olacak şekilde geliyor ve tahmini olarak 100 euro civarında bir fiyat etiketine sahip olacak. Cihazın özellikleri arasında Bluetooth bağlantısı, bildirim gösterimi, ses dosyalarını saklama ve oynatma, spor aktivitelerini takip etme gibi temel akıllı saat özellikleri bulunuyor. Huawei'nin bu yeni modeli, Apple Watch'a yakın pratik özellikler sunarak uygun fiyatlı akıllı saat arayan kullanıcılar için cazip bir alternatif oluşturuyor.

  • OnePlus Ace 3 Pro Özellikleri ve Detayları Ortaya Çıktı
    23:09 OnePlus Ace 3 Pro Özellikleri ve Detayları Ortaya Çıktı

    OnePlus'ın yeni amiral gemisi modeli OnePlus Ace 3 Pro, Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisi ve 16 GB RAM belleği ile dikkat çekiyor. Ayrıca 1,5K kavisli ekran, 6000 mAh pil ve 100W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, rakiplerine aman vermeyecek.

  • İzmir Karaburun açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı
    23:08 İzmir Karaburun açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından bir lastik botta 3'ü çocuk toplamda 45 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • İstanbul'da Banka Dolandırıcılığı Operasyonunda 16 Kişi Tutuklandı
    23:03 İstanbul'da Banka Dolandırıcılığı Operasyonunda 16 Kişi Tutuklandı

    İstanbul merkezli 5 ilde, kendilerini banka çalışanı olarak tanıtıp mağdurları ikna ederek hesaplarındaki paraları üçüncü kişilerin hesaplarına aktardığı iddiasıyla gözaltına alınan 18 şüpheliden 16'sı tutuklandı. Şüphelilerin, 19 ayrı eylemde yaklaşık 6 milyon lira haksız kazanç sağladığı tespit edildi.

  • Yeşilhisar'da yasa dışı silah ve mühimmat ticareti yapan şüpheli gözaltına alındı
    22:54 Yeşilhisar'da yasa dışı silah ve mühimmat ticareti yapan şüpheli gözaltına alındı

    Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesinde, H.Ç. isimli şüphelinin yasa dışı silah ve mühimmat ticareti yaptığı bilgisi üzerine Jandarma Komutanlığı ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından çalışma başlatıldı. Şüphelinin iş yerinde yapılan aramada 2 tabanca, seri numarası kazınmış ruhsatsız av tüfeği ve 1846 tabanca fişeği ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelinin jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

  • Beşiktaş Kültür Merkezi'nden 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi
    22:54 Beşiktaş Kültür Merkezi'nden 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi

    Beşiktaş Kültür Merkezi (BKM) tarafından düzenlenen 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Maximum Uniq Hall'de seyirciyle buluştu. Yazar ve yönetmen Derek Bond'un mitolojik hikayelere yer verdiği gösteri, çocukların zihnindeki canavar algısını değiştirmeyi hedefliyor. Seyirciler arasından seçilen çocuklarla interaktif bir oyun oynanan gösteride, oyuncu Ata Dirilgen çocuklara hem hikaye anlatıcısı hem de kahraman yetiştiricisi olarak eşlik ediyor. Gösterinin amacı, çocukların hayal güçlerini geliştirmek ve onlara cesaret vermek. İngiltere tiyatrosunun önemli ödüllerinden Olivier Ödülü'ne aday olan kukla şovu, devasa taş trol, gizemli Indrik, görkemli Griffin, tek boynuzlu at, diş perisi ve ejderha gibi birçok kukla ile çocukları fantastik hikayelerle tanıştırıyor. Gösteri, 20-23 Nisan tarihleri arasında sahnelenmeye devam edecek.

  • CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi
    22:54 CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi

    Aliağa Belediyesi CHP'li Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, meclis toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ismine 'Cemil Bayık' dedi ve Gemi Söküm sektörüne 'uyuşturucu trafiğinin durağı' iddiasında bulundu.


Advertisement