PIRLANTA TASARIMCISI GAMZE'NİN KATİLİNE İYİ HAL İNDİRİMLİ CEZAYI YARGITAY ONADI - Son Dakika
Güncel

PIRLANTA TASARIMCISI GAMZE'NİN KATİLİNE İYİ HAL İNDİRİMLİ CEZAYI YARGITAY ONADI

İSTANBUL'da Hakkı Dündar'ın (58), pırlanta ve takı tasarımcısı Gamze Ceylan'ı (31) tabancayla vurarak öldürdüğü gerekçesiyle 'Kasten öldürme' suçundan yargılandığı davada iyi hal indirimiyle 25 yıl hapis cezasına çarptırıldığı karar, Yargıtay tarafından da onandı.

08.10.2021 12:09  Güncelleme: 12:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İSTANBUL'da Hakkı Dündar'ın (58), pırlanta ve takı tasarımcısı Gamze Ceylan'ı (31) tabancayla vurarak öldürdüğü gerekçesiyle 'Kasten öldürme' suçundan yargılandığı davada iyi hal indirimiyle 25 yıl hapis cezasına çarptırıldığı karar, Yargıtay tarafından da onandı. Ceylan ailesinin avukatı Mehmet Bostancı, karara tepki göstererek "Mahkeme, maalesef ülkemizde 'kravat indirimi' dediğimiz indirime gitmiştir" dedi.

Pırlanta ve takı tasarımcısı Gamze Ceylan, 19 Temmuz 2018'de evli ve 4 çocuk babası emlakçı Hakkı Dündar tarafından İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde, otomobilde başına tabancayla ateş edilip, öldürüldü. Cinayetin ardından gözaltına alınan Dündar, Ceylan ile ortak iş yaptıklarını, kendisine 750 bin lira borcu olduğunu ve bu nedenle tartıştıklarını iddia etti. Ceylan ailesinin avukatı Mehmet Bostancı ise Dündar'ın Ceylan'a saplantılı şekilde aşık olduğunu, kendisiyle görüşmesi için ailesiyle tehdit ettiğini ve bu durumun telefon yazışmalarında mevcut olduğunu söyledi.

OTOPSİ RAPORU DÜNDAR'I YALANLADI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Dündar hakkında 'kasten öldürme', 'ruhsatsız silah taşıma ve bulundurma' suçlarından müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. İstanbul 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davada tutuklu sanık Dündar, "Öldürme kastım yoktu, olay kaza eseri meydana geldi" diyerek savunma yaptı. Otopsi raporu, savunmanın doğru olmadığını kanıtladı. Raporda, Ceylan'ın başına dayanan tabancadan bir el bitişik atış mesafesinden ateş edildiği belirtildi.

İYİ HAL İNDİRİMİYLE 25 YIL

Sanık Dündar son savunmasında, "Bir aile babasıyım. Asla o insana bunu yapmak istemezdim, canına kastetmek niyetim yoktu. Üzgün ve pişmanım. Keşke o gün arabada, o silah olmasaydı ya da kurşun bana isabet etseydi. Kadın katili olarak, toplumda anılmak çok kötü bir durum. İsnat edilen suçlardan çok uzağım. Takdir yüce mahkemenindir" dedi. Mahkeme heyeti, Dündar'ı önce 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı. Sonra ise sanığın duruşmadaki iyi hal, tutum ve davranışlarını dikkate alarak cezasını 25 yıla indirdi. Dündar, 'ruhsatsız silah taşımak' suçundan da 10 ay hapis ve 500 TL adli para cezasına çarptırıldı.

YARGITAY KARARI ONADI

Ceylan ailesinin avukatı Mehmet Bostancı, karara itiraz etti. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 1'inci Ceza Dairesi, 12 Haziran 2020 tarihinde yerel mahkemenin kararını onadı. Ceylan ailesinin ikinci itirazı ile dosya, bu kez Yargıtay'a gitti. Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi de verilen cezayı aynen onadı.

'SANIK İYİ HALİ HAK ETMELİDİR'

Kararın kesinleşmesinin ardından konuşan Ceylan ailesinin avukatı Bostancı, davanın 'kasten öldürme' suçundan açıldığını hatırlatarak "Savcılık aşamasında olayın tasarlanarak işlenmiş bir cinayet olduğunu söyledik ancak gerek yerel mahkeme gerek istinaf mahkemesi ve son olarak da Yargıtay tasarlayarak olmadığını düşünerek bir kanaat getirdi. Sonrasında iyi hal indirimi geldi. İyi hal indirimi, bir tutumdur. Dosyada sanık, iyi hali hak etmelidir. Sadece bir kravat, birtakım elbise giyme gibi nüanslarla mahkemede sanığın saygılı olduğu değerlendirmesine varmak iyi hal değildir. Mahkeme, maalesef ülkemizde 'kravat indirimi' dediğimiz indirime gitmiştir" dedi.

PIRLANTA TASARIMCISI GAMZE\'NİN KATİLİNE İYİ HAL İNDİRİMLİ CEZAYI YARGITAY ONADI
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel PIRLANTA TASARIMCISI GAMZE'NİN KATİLİNE İYİ HAL İNDİRİMLİ CEZAYI YARGITAY ONADI - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Geleceğini çöpe atma dediler, tonlarca şişe topladılar
    11:36 Geleceğini çöpe atma dediler, tonlarca şişe topladılar

    Düzce'de üniversite öğrencilerinin konakladığı Gençlik ve Spor Müdürlüğü yurtlarında başlatılan proje çerçevesinde 30 ton atık plastik şişe toplanılarak, geri dönüştürüldü.

  • Tosya'da mahsur kalan yavru kedi itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı
    11:33 Tosya'da mahsur kalan yavru kedi itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı

    Kastamonu'nun Tosya ilçesinde asırlık ağaca tırmanan yavru kedi, 2 gün boyunca mahsur kaldı. İtfaiye ekiplerinin çalışması sonucunda kurtarılan kedi sağlık durumunda herhangi bir problem olmadığı tespit edildi.

  • CHP Milletvekili Hasan Öztürkmen, Adalet Bakanlığı sınavında yaşanan mülakat skandalını belgeleriyle ortaya koydu
    11:30 CHP Milletvekili Hasan Öztürkmen, Adalet Bakanlığı sınavında yaşanan mülakat skandalını belgeleriyle ortaya koydu

    CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, Adalet Bakanlığı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı'nda yaşanan mülakat skandalını belgeleriyle ortaya koydu. Öztürkmen'in ANKA Haber Ajansı ile paylaştığı belgelere göre, yazılı sınavda yüksek puan alan adayların mülakatta başarısız sayıldığı görülüyor. Öztürkmen, bu duruma tepki göstererek halkın aldatıldığını ifade etti.

  • Pakistan'da Şiddetli Yağışlar ve Yıldırımlar Yıkıma Neden Oldu
    11:29 Pakistan'da Şiddetli Yağışlar ve Yıldırımlar Yıkıma Neden Oldu

    Pakistan'ın güneybatısındaki Belucistan eyaletinde yaşanan şiddetli yağışlar ve yıldırımlar sonucunda en az 87 kişi öldü, 82 kişi yaralandı.

  • Gemlik'te Yağmur İstinat Duvarını Çökertti
    11:29 Gemlik'te Yağmur İstinat Duvarını Çökertti

    Bursa'nın Gemlik ilçesinde etkili yağmur istinat duvarının çökmesine neden oldu. Olayda 2 kişi yaralanırken, uçurumun kenarında kalan otomobiller vinç yardımıyla kurtarıldı. Gemlik Kaymakamı Hasan Göç, olayın ardından gerekli önlemlerin alındığını ve zararın en kısa sürede giderileceğini belirtti.

  • Karamürsel Kaymakamı, Mahalle Muhtarıyla İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    11:28 Karamürsel Kaymakamı, Mahalle Muhtarıyla İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    Karamürsel Kaymakamı Osman Aslan Canbaba, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde seçilen mahalle muhtarıyla ilk toplantısını düzenledi. Toplantıda Canbaba, muhtarların talep ve önerilerini dinleyerek, başarılar diledi. Ayrıca Canbaba, uyuşturucuyla mücadele ve yangınlara erken müdahale konularında önemli bilgiler paylaştı. Toplantıya, İlçe Jandarma Komutanı, İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve muhtarlar da katıldı.

  • Demre Belediyesi'nin 108 Milyon TL Borcu Açıklandı
    11:26 Demre Belediyesi'nin 108 Milyon TL Borcu Açıklandı

    Antalya Demre Belediyesi'nin geçmiş dönemden kalan borcu 108 milyon 162 bin lira olarak açıklandı. Belediye Başkanı Fahri Duran, belediyenin taşınmaz satışlarından elde edilen gelire rağmen borcunun olmasını eleştirdi.


Advertisement