Şiddetli yağışlarda tek sığınakları evlerinin karşısındaki cami - Son Dakika
Güncel

Şiddetli yağışlarda tek sığınakları evlerinin karşısındaki cami

Şiddetli yağışlarda tek sığınakları evlerinin karşısındaki cami Rize'nin Dörtyol köyünde dere yatağının genişlemesi ile evi sel sularının tehdidi altında bulunan Selahattin Karabulut yağmurlu havalarda ailesi ile evinin karşısındaki camiye sığınıyor Rize merkeze bağlı Dörtyol köyünde...

08.10.2021 11:48  Güncelleme: 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şiddetli yağışlarda tek sığınakları evlerinin karşısındaki cami

Rize'nin Dörtyol köyünde dere yatağının genişlemesi ile evi sel sularının tehdidi altında bulunan Selahattin Karabulut yağmurlu havalarda ailesi ile evinin karşısındaki camiye sığınıyor

RİZE - Rize merkeze bağlı Dörtyol köyünde derenin yatağının genişlemesiyle evi tehlikeye giren Selahattin Karabulut, yağmurlu havalarda evinin karşısında bulunan camiye sığındıklarını dile getirerek biran evvel dere ile evi arasında istinat duvarı yapılmasını istiyor.

Dörtyol köyünün Karaırmak mahallesinde yaşayan Selahattin Karabulut'un evi, hemen evin alt kısmında bulunan derenin yatağının yağmurlar nedeniyle genişlemesi sonucu tehlikeye girdi. 1995 yılında yaptığı evinin alt kısmında bulunan dereden ötürü yağmurlu havalarda büyük korku yaşadıklarını dile getiren Karabulut, durumu Devlet Su İşleri Bölge ve Rize İl Müdürlüğüne bildirdi. 2012 yılında yaptığı bildirime olumlu yanıt alan Karabulut, bu kez dere ile ev arasında yapılması planlanan istinat duvarının bir an önce yapılması için harekete geçti. Yaklaşık 9 yıldır yapılması gereken duvar için beklediklerini ve durumu CİMER'e kadar ilettiklerini dile getiren Karabulut "Yolda genişleme çalışması yapıldıktan sonra hafriyatı dereye döktüler. Sonrasında dere taşınca yönü değişti. Burada bir kara taş duvar vardı, o da derenin taşmasıyla birlikte gitti. 2012 yılında başvuru yaptım, duvar yapılmasını bekliyorum. CİMER'e yazdım, oradan bana cevap olarak 'Yapacağız' dediler. Irmaklarda bile beton duvar yapıldı ama benim evimin altında yapılmadı. Aşağıda bir komşumuzun evi daha var o da benimle aynı durumda" dedi.

Yağmur yağdığında evin hemen ön kısmında bulunan Karaırmak Mahallesi Camii'ne sığındıklarını sözlerine ekleyen Karabulut "Yağmur yağdığı zaman çoluk çocuk camiye gidiyoruz kalmaya. Yağmur yağınca duramıyoruz evde. 2012'den beri yapacağız diyorlar, ben öldükten sonra mı yapılacak ? Projeleri hazır, burada çift taraflı istinat duvarı yapılması lazım. Onay çıkmış bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Şiddetli yağışlarda tek sığınakları evlerinin karşısındaki cami
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şiddetli yağışlarda tek sığınakları evlerinin karşısındaki cami - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Mücbir Sebep Hali Süresi Uzatılmalıdır
    11:28 Mücbir Sebep Hali Süresi Uzatılmalıdır

    Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Mücbir Sebep Hali süresinin son kez uzatılacağına dair gündemi değerlendirdi. Sadıkoğlu, sürenin 6 ay sonra sona ermesi durumunda birçok işletmenin faaliyetini sonlandırabileceğini ve bunun işsizlik ve göçe sebep olabileceğini belirtti. Mücbir Sebep Hali süresinin en az 2 yıl daha uzatılması gerektiğini vurguladı.

  • Gaziantep'te 192 şüpheli çember operasyonlarıyla yakalandı
    11:27 Gaziantep'te 192 şüpheli çember operasyonlarıyla yakalandı

    Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı ekipleri ve Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yapılan çember operasyonlarında, hırsızlık, narkotik, yaralama, dolandırıcılık gibi çeşitli suçlardan aranan 192 şüpheli yakalandı. Yakalanan şahısların tamamı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • İzmir'de yasa dışı silah ticareti yapan sevgililer yakalandı
    11:26 İzmir'de yasa dışı silah ticareti yapan sevgililer yakalandı

    İzmir'in Karabağlar ilçesinde yasa dışı silah ticareti yapan ve sevgili oldukları öğrenilen çiftin evine operasyon gerçekleştirildi. Adreste yapılan aramada çok sayıda ruhsatsız silah ve silah imalatında kullanılan malzemeler ele geçirilirken, 2 şüpheli gözaltına alındı. Olayla ilgili C.G.Ç. ve sevgilisi C.K. gözaltına alınarak emniyete götürüldü. C.G.Ç.'nin daha önce çeşitli suçlardan kaydının bulunduğu ortaya çıktı.

  • Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvancılık İçin Hibrit Mısır Tohumu Dağıtımına Başladı
    11:25 Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvancılık İçin Hibrit Mısır Tohumu Dağıtımına Başladı

    Antalya Büyükşehir Belediyesi, hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı bölgelerde üreticilerin girdi ve yem maliyetlerini azaltmak amacıyla yüksek verimli silajlık mısır tohumu hibe desteği sağlıyor. Aksu, Serik ve Elmalı ilçelerinde 202 çiftçiye 5 ton hibrit tohum dağıtıldı.

  • Fenerbahçe-Olympiakos maçını Alman hakem yönetecek
    11:24 Fenerbahçe-Olympiakos maçını Alman hakem yönetecek

    UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek final ikinci maçında Fenerbahçe'nin evinde Yunanistan temsilcisi Olympiakos ile oynayacağı müsabakayı Almanya Futbol Federasyonu'ndan Tobias Stieler yönetecek. Maçta VAR koltuğunda Christian Dingert oturacakken, AVAR'da ise Sascha Stegemann yer alacak.


Advertisement