112'ye yapılan asılsız ihbarların altından yaramaz çocuklar çıktı - Son Dakika
Genel

112'ye yapılan asılsız ihbarların altından yaramaz çocuklar çıktı

112'ye yapılan asılsız ihbarların altından yaramaz çocuklar çıktı Afyonkarahisar'da 112 Acil Çağrı Merkezi'ne 2021 yılının ilk 10 ayında yaklaşık 750 bin çağrı yapıldı 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Dr.

16.10.2021 13:44  Güncelleme: 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

112'ye yapılan asılsız ihbarların altından yaramaz çocuklar çıktı

Afyonkarahisar'da 112 Acil Çağrı Merkezi'ne 2021 yılının ilk 10 ayında yaklaşık 750 bin çağrı yapıldı

112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Dr. Gülsün Ateş Doğan:

"Asılsız ihbarları genelde psikolojik sorunları olanlar ya da çocuklar yapıyor"

AFYONKARAHİSAR - Afyonkarahisar 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Dr. Gülsün Ateş Doğan, 2021 yılının ilk 10 ayında merkeze yaklaşık 750 bin civarı acil çağrı yapıldığını kaydederek, asılsız ihbarlar konusuna da değinerek, "Asılsız ihbar sayısı önceki dönemlere göre yüzde 29 azalırken, bu ihbarları ise genelde psikolojik sorunları olanlar ya da çocuklar yapıyor"

112 Acil Çağrı Merkezi'ne yapılan ihbarlarla ilgili İhlas Haber Ajansı muhabirine açıklamalarda bulunan Dr. Doğan, bu yılki ihbar sayısının önceki yıllara göre korona virüsten (Covit-19) dolayı arttığını ifade etti. Pandemi döneminde olunmasına karşın yine da asılsız ihbar sayılarında ciddi anlamda bir düşüş olduğunu vurgulayan Dr. Doğan, "2021 yılı 112 Acil Çağrı Merkezi toplam çağrı sayımız pandemi dolayısıyla yükselmiş durumda şuanda ve yaklaşık 750 bin civarı bir sayıya ulaşıyor. Bunlardan bizim çok fazla asılsız, gereksiz ihbarımız yok. Ancak tüm bu sayıların yüzde 29 kadar bir rakamımız var. Vatandaşlarımız bu konuda bayağı duyarlılar. İlk başladığımız zamanlarda 2014- 2015 dönemlerinde yüzde 80, yüzde 85 civarı bir asılsız ihbar oranımız varken bu yıllar içerisinde azala azala yüzde 29'u kadar düştü. Şuanda biz gerçekten verimli çağrılar alıyoruz, önemli çağrılar alıyoruz. Aynı zamanda 112 Acil Çağrı Merkezi'nde acil numaralar haricinde pandemi sebebiyle, pandemi hattı ve vefa hattı da bu merkezde. Yani o konulardaki çağrılarda 112 üzerinden sağlanıyor. O nedenle vatandaşlarımız acil durumlar dışında da aradıkları için tabi ki istatistikler biraz farklılaştı" diye konuştu.

"Sim kartım kullanılıyor mu, telefonum bozuk mu, diye deneme amacıyla arayanlar var"

Açıklamasında asılsız ihbarlar ile asılsız ihbarları yapan kişiler konusuna da değinen Dr. Doğan, şunları söyledi:

"Asılsız olarak arayan kişilerde genellikle psikiyatrik rahatsızlıkları olan ve ya çocuk olan ya da halen daha sim kartım kullanılıyor mu, telefonum bozuk mu, diye deneme amacıyla arayanlar var.

Biz her sene mutlaka kendimizi bir şekilde tanıtmaya çalışıyoruz. Okullarda, kurumlarda, AVM'lerde Zafer Meydanı'nda kendimizi tanıyoruz. Stantlarımızda mutlaka broşürler dağıtıyoruz ve mutlaka televizyonlarda, radyolarda mutlaka buranın gereksiz aranmaması gerektiğini belirtiyoruz. Çünkü gereksiz aradığınız her bir aramada bize ulaşamayan acil bir durum olabilir. ve belki bir daha arayabilecek şansı olmayacak kişi bize ulaşmaya çalışıyordu ve bunun çok ciddi bir vebali var. O yüzden vatandaşımız bu konuda çok duyarlı davranıyor. Onlara ben sizin vesilenizle teşekkür etmek istiyoruz."

"Çok fazla trafik kazası oluyor"

Yapılan çağrıların büyük çoğunluğunu sağlık alanında yapılan çağrıların oluşturduğunu ifade eden Dr. Doğan, "Buraya en çok gelen çağrılar maalesef sağlık birimine gelen çağrılardır. İkinci sırada ise emniyete gelen çağrılardır. Çünkü çok fazla trafik kazası oluyor Afyonkarahisar'da. Maddi hasarlı olsun, yaralı olsun, ölümlü olsun maalesef her türlü trafik kazasını görebiliyoruz. Emniyet ardından ise jandarma, itfaiye, orman, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve pandemi şeklinde devam ediyor" diye konuştu.

112\'ye yapılan asılsız ihbarların altından yaramaz çocuklar çıktı
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel 112'ye yapılan asılsız ihbarların altından yaramaz çocuklar çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tunceli'de Dilendirilen veya Çalıştırılan Çocuk Bulunmuyor
    18 Mar Tunceli'de Dilendirilen veya Çalıştırılan Çocuk Bulunmuyor

    Tunceli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından yapılan saha çalışmaları sonucunda, dilendirilen ya da çalıştırılan çocuk bulunmadığı belirtildi. İl genelinde çocuk işçi çalıştırılabilecek sektörler düzenli olarak denetlenirken, emniyet müdürlüğü, İş-Kur ve Göç İdaresi ile koordinasyon sağlanıyor. Tunceli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Seyfettin Özdemir, 16 yaş altı çocukların çalıştırılmasına kesinlikle izin verilmediğini ve ilde çocukların dilenmediğini ya da dilendirilmediğini belirtti.

  • Güneydoğu Anadolu Bölgesi Hububat Sektörü İhracatını Artırdı
    18 Mar Güneydoğu Anadolu Bölgesi Hububat Sektörü İhracatını Artırdı

    Güneydoğu Anadolu bölgesindeki hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri sektörü, yılın ilk 2 ayında ihracatını yüzde 19,5 artırarak 560 milyon dolara taşıdı. Irak, Cibuti, Libya, Gana ve Togo gibi Afrika ülkeleri en büyük ihracat pazarları arasında yer aldı.

  • Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız, Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı
    18 Mar Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız, Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı

    Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. Ayyıldız, mesajında, 109 yıl önce Çanakkale'de yedi düvele karşı verilen var oluş mücadelesinde elde edilen zaferin ardından 'Çanakkale Geçilmez' sözünü tarihe altın harflerle yazdıran aziz şehitleri ve gazileri bir kez daha minnetle yad ettiğini belirtti.

  • Kayseri'de 12 kişi uyuşturucu ticareti suçundan tutuklandı
    18 Mar Kayseri'de 12 kişi uyuşturucu ticareti suçundan tutuklandı

    Kayseri'de polis ekipleri tarafından geçtiğimiz 1 hafta içerisinde uyuşturucu tacirlerine yönelik yapılan çalışmalarda 12 kişi tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda çeşitli miktarlarda uyuşturucu madde ele geçirildi ve 29 şahıs hakkında yasal işlem yapıldı. Kent genelinde huzur ve güvenliğin sağlanması amacıyla uyuşturucu satıcılarına ve kullanıcılarına karşı mücadele devam edeceği bildirildi.

  • Van'da Polis Operasyonunda Gümrük Kaçağı Malzemeler Ele Geçirildi
    18 Mar Van'da Polis Operasyonunda Gümrük Kaçağı Malzemeler Ele Geçirildi

    Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, gümrük kaçağı malzemeler ele geçirildi. Ele geçirilen malzemeler arasında sigara, elektronik sigara, puro, külçe altın, tarihi eser niteliğinde olan heykel ve taş objeler bulunuyor.

  • Van'da 17 kişi tutuklandı
    18 Mar Van'da 17 kişi tutuklandı

    Van Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, polis ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar sonucunda değişik suçlardan aranması bulunan 17 kişinin tutuklandığı belirtildi. Ayrıca, yapılan operasyonlarda ruhsatsız tabanca, kurusıkı tabanca, bıçak, kaçak sigara ve kaçak tüp ele geçirildiği ifade edildi.

  • Van'da polis ekipleri tarafından 3 organizatör tutuklandı
    18 Mar Van'da polis ekipleri tarafından 3 organizatör tutuklandı

    Van Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda, göçmen kaçakçılığı ve insan ticareti yapan şahısların deşifre edilmesi ve düzensiz göçmenlerin yakalanması amacıyla yapılan operasyonlarda 11 organizatör hakkında adli işlem yapıldı ve 3 organizatör tutuklandı.

  • Van'da 36 Kilogram Eroin Ele Geçirildi
    18 Mar Van'da 36 Kilogram Eroin Ele Geçirildi

    Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda 36 kilo 500 gram eroin, 60,10 gram metamfetamin ve 6,28 gram esrar ele geçirildi. 12 şüpheli hakkında yasal işlem yapıldı.

  • Devlet Bahçeli, MHP Genel Başkanlığına 11. kez seçildi
    18 Mar Devlet Bahçeli, MHP Genel Başkanlığına 11. kez seçildi

    Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) 14. Olağan Büyük Kurultayı'nda Devlet Bahçeli, 11'inci kez partisinin genel başkanlığına seçildi. Bahçeli, 27 yıldır MHP'nin başında bulunmaktadır.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • Anka Haber Ajansı 18 Mart Pazartesi Gündemi
    18 Mar Anka Haber Ajansı 18 Mart Pazartesi Gündemi

    ANKA HABER AJANSI 18 MART PAZARTESİ GÜNDEMİ

  • AK Parti Safranbolu Belediye Başkan Adayı Ali Büyüközdemir, Projelerini Tanıttı
    18 Mar AK Parti Safranbolu Belediye Başkan Adayı Ali Büyüközdemir, Projelerini Tanıttı

    AK Parti Safranbolu Belediye Başkan adayı Ali Büyüközdemir, Leyla Dizdar Kültür Merkezi'nde düzenlenen proje tanıtım toplantısında bölgenin ihtiyaçlarına ve acil çözüm bekleyen sorunlara eğileceklerini belirtti. Büyüközdemir, Safranbolu'ya dair projelerini hayata geçirmek istediğini ve hizmet etmeyi umut ettiğini ifade etti.


Advertisement