Son dakika... Çin Dışişleri Bakanı Vang, Avrupa ile bağlantı kurmak istediklerini bildirdi - Son Dakika
Güncel

Son dakika... Çin Dışişleri Bakanı Vang, Avrupa ile bağlantı kurmak istediklerini bildirdi

Son dakika... Çin Dışişleri Bakanı Vang, Avrupa ile bağlantı kurmak istediklerini bildirdi

Edinilen son dakika haberine göre Yunanistan'ın başkenti Atina'da resmi temaslarda bulunan Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi, Avrupa ile bağlantı kurmayı istediklerini söyledi.

27.10.2021 17:38  Güncelleme: 17:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunanistan'ın başkenti Atina'da resmi temaslarda bulunan Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi, Avrupa ile bağlantı kurmayı istediklerini söyledi.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ile yaptığı görüşmenin ardından ortak basın toplantısında konuşan Vang, Çinli Cosco Group Limited firmasının Pire Limanı'na yaptığı yatırımın Avrupa ile kurulan bağ için sembolik bir adım olduğunu savundu.

Vang, Çin ile Avrupa arasında büyük iş birliği olanaklarının bulunduğunu ve Çin'in Avrupa ile kültürel diyaloğu geliştirmeye arzulu olduğunu belirtti.

"Çin ve Avrupa arasındaki kültürel alışveriş 2 bin yıldan fazla bir geçmişe sahiptir ve tarihimizin ağırlığı en büyük zenginliğimizdir" diyen Vang, doğu ve batı medeniyetlerinin temsilcileri olarak diyalog, anlayış ve karşılıklı güveni güçlendirmeleri gerektiğini söyledi.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ise Çinli mevkidaşını Doğu Akdeniz'deki gelişmeler hakkında bilgilendirdiğini belirtti ve Türkiye'nin bu bölgede istikrarı bozan bir role sahip olduğunu ileri sürdü.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sonrası dönemde Çin ile ikili ilişkileri güçlendirmeyi hedeflediklerini ifade eden Dendias, Pire Limanı'na yönelik yeni yatırımları da beklediklerini kaydetti. ???????

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Son dakika... Çin Dışişleri Bakanı Vang, Avrupa ile bağlantı kurmak istediklerini bildirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adana'da Camilerde Siber Dolandırıcılık Uyarısı
    15:12 Adana'da Camilerde Siber Dolandırıcılık Uyarısı

    Adana Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Adana İl Müftülüğü ile işbirliği yaparak camilerde 'siber dolandırıcılık' konusunda vatandaşları bilgilendirdi. Adana İl Müftüsü Mehmet Taşçı, merkezi sistemle kentteki camilere gelen yaklaşık 383 bin kişiye vaaz vererek, internet ve sosyal medya üzerinden yapılan dolandırıcılık olaylarına karşı uyarıda bulundu. Ayrıca Taşçı, sahte ilanlar ve telefon dolandırıcılığı konusunda da dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

  • Adana'da eğitimlerini tamamlayan 71 acemi er törenle yemin etti
    15:11 Adana'da eğitimlerini tamamlayan 71 acemi er törenle yemin etti

    İl Jandarma Komutanlığı'nda temel askerlik eğitimini tamamlayan acemi erler için tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, konuşmaların ardından eğitimini tamamlayan 71 er yemin etti. Törene, askeri ve mülki erkan ile erlerin aileleri katıldı.

  • Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Hayvan Yetiştiricilerine Yemlik Desteği Verdi
    15:09 Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Hayvan Yetiştiricilerine Yemlik Desteği Verdi

    Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Çifteler ilçesi ve mahallelerinde faaliyet gösteren hayvan yetiştiricilerine yemlik desteği sağladı. Toplamda 25 üreticiye verilen yemlikler, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından teslim edildi.


Advertisement