Bağcılar'da polis memurunu şehit eden zanlıların cezası belli oldu - Son Dakika
3.Sayfa

Bağcılar'da polis memurunu şehit eden zanlıların cezası belli oldu

İstanbul Bağcılar'da polis memuru Erkan Gökteke'yi şehit edip bir diğer polis memuru Yunus Nacar'ı yaralayan sanıkların cezası belli oldu. Sanık Serdar Balta'nın ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıl hapsine hükmedilirken, Suça Sürüklenen Çocuk Oğuzhan I. ile Reis B. ise ise 1 yıl 8 ay hapis cezası aldı.

11.10.2021 19:26  Güncelleme: 21:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bağcılar'da 18 Temmuz 2020'de sokaklarda uyuşturucu satanlara karşı görev yapan polis memuru Erkan Gökteke'yi silah ile ateş ederek şehit eden ve diğer polis memuru Yunus Nacar'ı yaralayan sanıkların yargılandığı davanın karar duruşması görüldü.

"MECBUREN CEZASINI ÇEKECEĞİM"

Bakırköy 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanık Serdar Balta ile SSÇ (Suça Sürüklenen Çocuk) Oğuzhan I. ile Reis B.'nin avukatları hazır bulundu. Duruşmaya şehit polis memurunun yakınları ile olayda yaralanan polis memuru Yunus Nacar da katıldı. Duruşmada son sözü sorulan sanık Serdar Balta, "Bir suç işledim mecburen cezasını çekeceğim" dedi.

"AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET VE 15 YIL HAPİS CEZASI VERİLDİ"

Kararını açıklayan mahkeme SSÇ Kadir A. hakkında açılan davanın cezaevinde hayatını kaybetmiş olması nedeniyle düşürülmesine karar verdi. Mahkeme sanık Serdar Balta'nın ise 'nitelikli kasten öldürme' ve 'nitelikli kasten öldürmeye teşebbüs' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıl hapis ile cezalandırılmasına karar verdi. Kararda SSÇ Oğuzhan I. ile Reis B.'nin ise 'suçluyu kayırma' suçundan 1 yıl 8 ay hapislerine hükmedildi.

Bağcılar'da polis memurunu şehit eden zanlıların cezası belli oldu

NE OLMUŞTU?

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 18 Temmuz 2020'de meydana gelen olay anlatılmıştı. İddianamede polis memuru Erkan Gökteke ile Yunus Nacar'ın asayiş görevi yaptıkları sırada şüphelendikleri sanık Serdar Balta ve Kadir A'yı durdurmak istedikleri ancak şahısların kaçtıkları anlatılmıştı. Polis memurlarının yaşanan kovalamacanın ardından sanıklar ile bir sokakta karşılaştıkları ve araçlarından indikleri sırada sanık Serdar Balta'nın silah ile polis memuru Yunus Nacar'a ateş ettiği belirtmişti. Balta'nın polis memuru Erkan Gökteke'ye de ateş ederek olay yerinden kaçtığı iddianamede belirtilmişti. İddianamede, sanık Serdar Balta'nın "kamu görevlisini kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve "kamu görevlisini öldürmeye teşebbüs etme" suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edilmişti. Öte yandan olayla ilgili yaşı 18'den küçük olan Kadir A, Oğuzhan I. ve Reis B. hakkında da Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca ayrı bir iddianame hazırlanmıştı. Kadir A, Oğuzhan I. ve Reis B. hakkında "kasten öldürmeye yardım etme" ve "kasten öldürmeye teşebbüse yardım etme" suçlarından 15'er yıla kadar hapis cezası talep edilmişti. Kadir A. yargılama devam ederken cezaevinde intihar etmişti.

Bağcılar'da polis memurunu şehit eden zanlıların cezası belli oldu
Bağcılar\'da polis memurunu şehit eden zanlıların cezası belli oldu
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Bağcılar'da polis memurunu şehit eden zanlıların cezası belli oldu - Son Dakika

  • Kilis'te uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli tutuklandı
    11:58 Kilis'te uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli tutuklandı

    Kilis İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, uyuşturucu operasyonu düzenledi. Operasyonda gözaltına alınan 3 şüpheli tutuklandı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada sentetik uyuşturucu, tabanca, fişek ve 15 bin 615 TL ele geçirildi.

  • Mersin'de aranan şahıslara şafak operasyonu: 78 gözaltı
    11:49 Mersin'de aranan şahıslara şafak operasyonu: 78 gözaltı

    Mersin'de çeşitli suçlardan aranan şahıslara yönelik gerçekleştirilen şafak operasyonunda 78 kişi gözaltına alındı. Operasyon, dolandırıcılık, yaralama, hakaret, hırsızlık ve tehdit gibi suçlardan aranan şahısların yakalanması amacıyla düzenlendi. Gözaltına alınan şahıslarla ilgili işlemler devam ediyor.

  • Samsun'un Yakakent ilçesinde silah ve mermi ele geçirildi
    11:38 Samsun'un Yakakent ilçesinde silah ve mermi ele geçirildi

    Samsun'un Yakakent ilçesinde bir ikamette yapılan operasyonda, 2 adet silah ve mermiler ele geçirildi. Ruhsatsız tabanca, tabanca şarjörü, 195 tabanca fişeği, kurusıkı tabanca ve 25 kurusıkı tabanca fişeği bulunan olayla ilgili bir kişi hakkında adli işlem başlatıldı.


Advertisement